Olen 23 vuotias Imatralaislähtöinen tanssija ja tanssinopettaja. Opiskelin tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin keväällä 2022 pääaineinani jazz- ja nykytanssi. Ennen ammattiopintoja olin harrastanut tanssia monipuolisesti Tanssistudio Jamilla Imatralla noin 16 vuotta. Kuopiossa kiinnostuin erityisesti nykytanssista ja sen sisältämistä lattiatekniikoista sekä parityöskentelystä.

Tanssinopettajana haluan että tunneillani työskennellään kunnolla samalla hauskaa pitäen. Lajista riippumatta haluan tarjota monipuolisia ja mielekkäitä tunteja, joilla oppilaat pääsevät haastamaan itseään kuitenkin omaa kehoa kuunnellen. Tanssi on minulle sekä taidetta että urheilua ja sen harjoittelua tulisi myös lähestyä näiden molempien näkökulmien kautta.

Ennen Helsinkiin muuttoa opetin tanssia Lappeenrannan Tanssiopistolla ja Tanssistudio Jamilla Imatralla. Viime kesänä olin myös tanssijana Lappeenrannan kesäteatterilla. Tanssin opettamisen lisäksi olen kiinnostunut tekemään omaa taiteellista työtä sekä toimimaan tanssijana erilaisissa produktioissa.

 

Sini Ohtonen on opettanut lapsille tanssia ja urheilua jo pitkään. Sini on on valmistunut tanssijaksi Lapin Urheiluopistosta alkuvuodesta 2022.

Show ja commercial -tanssit ovat olleet Sinin matkassa mukana aina tavalla tai toisella, joko oppilaan tai opettajan roolissa. Sinin tanssitausta on laaja, mikä näkyykin hänen tunneillaan – moninaisuus ja hauskanpito on Sinille tärkeää!

Sini on täydentänyt suomalaista tutkintoaan Dublinissa sekä Lontoossa työssä oppimalla. Hänen unelmansa on päästä Lontooseen tekemään kandi- ja maisteritutkinto afrikkalaisista- ja karibialaisista tansseista.

Marita Guevara on tanssija ja koreografi, joka on esiintynyt pienestä pitäen tanssin, musiikin ja teatterin merkeissä. Hän valmistui tanssijaksi Lapin urheiluopistosta keväällä 2022.

Tanssiopintojensa aikana hän keskittyi erityisesti löytämään oman tanssijuutensa useiden eri lajien parissa ja kehittymään koreografina. Lajitaustaa on esimerkiksi jazzista ja nykytanssista, mutta reggaeton on viime vuosina ollut lähinnä sydäntä. Marita on aina kuunnellut latinalaisamerikkalaisia artisteja ja rakkaus reggaeton-musiikkiin sai alkunsa jo lapsena Miamissa. Commercialin opettamisessa hän nauttii laajoista mahdollisuuksista musiikin ja liikkeen suhteen ja siitä, että voi auttaa oppilaita löytämään oman tyylinsä.

Opettajana Marita haluaa luoda tunneilleen turvallisen ilmapiirin, jossa jokainen saa rauhassa oppia, luoda ja kehittyä. Koreografina hän on hyvin tarkka, mutta ote opettamiseen on rento ja hänen tunneillaan usein nauretaan paljon.

Fenella O’Neill on syntynyt ja kasvanut Sydneyssä, Australiassa, jossa hän aloitti baletin 5-vuotiaana opettajanaan Patrina Coates (The Australian Ballet). Hän rakastui balettiin jo lapsena ja 15-vuotiaana hän harjoitteli täysipäiväisesti opettajinaan Julia Horvath and Gilly Revie. Harjoitteluvuotensa hän tanssi Alberta Ballet Companyssa Kanadassa.

Tanssijana Fenella on työskennellyt ryhmissä State Street Ballet, Santa Barbara Kalifornia  (2017–18) sekä Oklaholma City Ballet (2018–20), josta hänen rakkaimmat muistonsa ovat Septime Webren ALICE- ja George Balanchinen Neljä luonnekuvaa -teoksista.

Fenella palasi Australiaan koronapandemian aikana, jolloin opettamisesta kehittyi hänen toinen intohimonsa esiintymisen lisäksi. ”Uskon, että kaikki voivat hyötyä tanssimisesta. Tanssi tuo elämään valtavasti iloa ja myös itseluottamusta, kun voi ylittää itsensä ja oppia jotakin mihin ei olisi aikaisemmin voinut kuvitellakaan pystyvänsä.”

Fenella opettaa englanniksi.

Hermanni Pohjola on Oulusta Helsinkiin muuttanut breikkari. Ensimmäiset breikkitunnit hän aloitti syksyllä 2000. Vuosien harrastelun jälkeen Hermanni perusti kavereidensa kanssa oman breikkiryhmän, joka treenasi, kilpaili ja edusti jameissa. Hiphop-kulttuuri alkoi tanssin kautta kiinnostamaan yhä enemmän ja ajan saatossa siitä muodostui elämäntapa.

Hermannilla on paljon kokemusta eri ikäryhmien opettamisesta ja hän eriyttää opetusta aina ryhmäkohtaisesti ottaen huomioon oppilaiden henkilökohtaiset taitotasot. Hiphop on kulttuuri ja breikkaus on osa tätä kulttuuria. Hermanille onkin tärkeää, että breikkitunneilla opetus tapahtuu tanssin perusteita ja juuria kunnioittaen. Breikin perusteet oikein opetettuna ja tehtynä tanssi on turvallista ja se luo pohjan edetä kohti haastavampia liikkeitä ja liikesarjoja.

Tanssinopettajana Hermanni on innostava ja kannustava. Hän haluaa auttaa oppilaitaan löytämään omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa.

Mintulla on monipuolinen, yli 16 vuoden tanssitausta, ja ensimmäiset tanssituntinsa hän opetti jo 11-vuotiaana. Tällä hetkellä Minttu viimeistelee tanssinopettaja-opintojaan Oulun ammattikorkeakoulussa, showtanssin suuntautumislinjalla.

Mintun päälajit ovat showtanssi, nykytanssi, commercial dance, commercial heels ja hiphop. Mintulla on SM-tason kilpailutaustaa street-tanssista, jossa hän on saavuttanut mm. SM-kultaa ja hopeaa pienryhmissä.

Esiintymistilanteet ovat Mintulle tanssin inspiroivimpia hetkiä. Ilokseen hän onkin päässyt esiintymään useisiin eri produktioihin ja tapahtumiin, joista viimeisimpinä maan eturivin muusikkojen kanssa yhteistyössä toteutettu Oulu Music Festivalin PIAZZOLLA! – Tango Nuevo- teos.

Tanssinopettajana Minttu on vaativa, kannustavalla otteella. Mintun opetuksen perustana on, että kaikki saavat tulla tunnille omana itsenään, ja hän rohkaisee jokaista oppilasta etsimään omaa polkuaan. Minttu pitää tärkeänä oppilaan auttamista tämän omista lähtökohdista käsin kaikille turvallisessa ja mukavalta tuntuvassa oppimisympäristössä.

Maria Beseghi on entinen ammattitanssija, joka on työskennellyt tanssin parissa useita vuosia – aikaisemmin balettitanssijana ja vuodesta 2018 opettajana.

16-vuotiaana hän muutti kotimaastaan Italiasta opiskellakseen tanssia ”Hochschule fur Musik und Theater” -oppilaitoksessa Münchenissä Saksassa, josta valmistui vuonna 2010.  Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli useissa kaupungeissa Euroopassa ja hänen työnantajiinsa kuuluivat Suomen Kansallisbaletti, Ballett Zürich (Sveitsi), Northern Ballet (Englanti) ja Staatsoper Hannover (Saksa).

Syksystä 2018 hänen työnsä pääpaino on ollut opettamisessa. ”Minusta on ihanaa ohjata ja auttaa oppilaitani ja jakaa heidän kanssaan intohimo kaunista taiteenlajia kohtaan. Tunneillani keskitymme tekniikkaan ja oikeaoppisiin kehon linjauksiin, musikaalisuuteen, liikkumiseen ja esiintymistaitoihin. Haluan luoda tunneilleni yhdessä oppilaideni kanssa ilmapiirin, jossa jokainen tuntee olonsa rentoutuneeksi ja motivoituu oppimisesta. ”

Maria opettaa englanniksi.

Alina Sakko (she/her) on oululaislähtöinen tanssitaiteilija. Hän on ensimmäiseltä ammatiltaan klassisen baletin tanssija (SKO Balettioppilaitos) ja työskenteli sillä saralla muutamia vuosia mm. Suomen Kansallisbaletissa ja Teater Vanemuinessa. Myöhemmin Alina jatkokouluttautui nykytanssin kandidaatiksi London Contemporary Dance Schoolissa ja on sittemmin työskennellyt tanssijana (mm. Routa Company, Pori Dance Company, Taneli Törmä / Location X) ja koreografina pääosin Suomessa. Alina on osa kansainvälistä MOŸ MOŸ kollektiivia, 7 tanssitaiteilijan muodostamaa taiteellista tukiverkostoa.

Alina on opettanut balettia, nykytanssia ja improvisaatiota Suomessa ja Lontoossa kaikenikäisille ryhmille 10 vuoden ajan. Tanssikoulujen eritasoisten ryhmien lisäksi hän on opettanut luistelijoita ja joukkuevoimistelijoita, ammattiin pyrkiviä opiskelijoita sekä ammattilaisia. Lisäksi Alina on ohjannut tanssityöpajoja ylä- ja alakouluissa sekä fasilitoinut improvisaatiotunteja ihmisille ilman aiempaa tanssikokemusta.

Opetustilanteessa Alinalle on ensiarvoisen tärkeää luoda turvallinen tila, jossa voidaan yhdessä nauttia liikkeestä ja siihen syventymisestä. Baletin opetuksessa lähtökohtana on kehon linjauksien löytäminen jokaisen omaa anatomiaa kunnioittaen, musiikista nauttien ja sen sävyjä keholla tutkien. Opettajana Alina on kannustava ja innostunut.

Ninni Niemikunnas on helsinkiläinen freelance-tanssija. Hän valmistui keväällä 2020 tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta ja on sitä ennen opiskellut tanssia Helsingin tanssiopistolla ja Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksella. Ninni on valmistunut ylioppilaaksi Sibelius-lukion tanssilinjalta.

Ninni on opintojensa aikana työskennellyt tanssijana esimerkiksi Tanssiteatteri MD:n, Pori Dance Companyn ja Hanna Brotheruksen teoksissa. Valmistumisensa jälkeen Ninni on tanssinut mm. Susanna Leinonen Companyssa ja Dart Dance Companyssa Berliinissä.

Opettajana Ninni on energinen ja kannustava. Tunneilla keskitytään tanssitekniikkaan, musikaalisuuteen ja tanssin ilon löytämiseen. Ninni tarjoaa oppilailleen turvallisen ja lämminhenkisen oppimisympäristön.

Nea Ilveskero on tanssinut 6-vuotiaasta asti ja ollut mukana erilaisissa intensiivi- sekä esiintyvissä ryhmissä. Hän aloitti tanssin baletilla, siirtyi siitä jazztanssiin ja löysi lopulta intohimonsa nykytanssista. Nea on käynyt Sibelius-lukion tanssilinjan ja ammatillisen koulutuksensa hän suoritti Saksassa ”Berlin Dance Institute” nimisessä koulussa, josta valmistui syksyllä 2022.

Opettajana Nea pyrkii kannustamaan ja innostamaan oppilaitaan ja auttamaan jokaista löytämään oman ainutlaatuisen liikekielensä. Tunneillaan hän painottaa luovuutta, tekniikkaa sekä yhdessä tekemistä. Tärkeintä on uskaltaa heittäytyä sekä haastaa itseään. Nea pyrkiikin aina luomaan tunneilleen turvallisen ilmapiirin, jossa jokaisella on mahdollisuus kokea onnistumisen ja tanssin iloa.