Valmistuin tanssinopettajaksi Tukholman Stockholm konstnärliga högskolasta vuonna 2020. Syksyllä 2022 palasin Ruotsiin vuodeksi opiskelemaan tanssia kansanopistoon nimeltä Åsa folkhögskola. Pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti käymällä monien eri lajien workshopeilla ja tanssitunneilla.

Tanssinopettajana olen hyväntuulinen ja rento. Olen myös joissakin asioissa tarkka, mutta pidän tärkeänä sitä, että jokainen saa säilyttää oman tyylinsä tanssia. Minulle on myös tärkeää, että oppilaani tuntisivat olonsa turvalliseksi tanssitunneillani, jotta voivat rauhassa kokeilla, mokailla ja ylittää itsensä.

Oskari Kelan perhetausta on vahvasti nykytanssipainotteinen, ensimmäisen koreografian hän suunnitteli jo vuonna 1997 13-vuotiaana Zodiak – uuden tanssin keskukseen yhdessä alan huippunimien, Jorma Uotisen, Riitta Vainion ja Tiina Lindforsin kanssa.

Tanssiopintonsa hän aloitti vuonna 1998 rytmisten lajien parissa. Steppi ja Irish Dance olivat hänen päälajinsa. Opettajina ovat olleet mm. Taina Schorin-Keltto, Hannaleena Markkanen, Pia Mettala, Tea Rosenberg, Lane Alexander, Robert L. Reed, Barbara Phillips. Hän on ollut mukana myös Tanssiryhmä Five Stepsin kokoonpanossa voittaen vuoden 2008 Show- ja Discotanssien SM-kilpailuiden Steppi-kategorian pienryhmä SM-kultaa. Opettajana Oskari on kannustava ja tarkka.

Petia Ilieva on tanssija ja balettipedagogiikan maisteri. 90-luvulla hän on sijoittunut palkintosijoille useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Tanssijana Petia on työskennellyt pitkään mm. Bulgarian, Norjan ja Suomen kansallisbaleteissa sekä Tanskan Kuninkaallisessa baletissa. Hän opetti Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmää 2001–2019 ja on sittemmin toiminut opettajana mm. Helsingin Balettiakatemiassa, Tanssikeskus Footlightissa, Keravan tanssiopistossa sekä monissa kansainvälisissä balettiseminaareissa ulkomailla. Helsingin tanssiopistossa Petia on opettanut erikoiskoulutusluokkien leirejä ja lomakursseja.

Tunneillaan Petia ottaa huomioon oppilaiden erityistarpeet harkiten jokaisen kohdalla parasta mahdollista lopputulosta. Petian tunneilla työskennellään liikkeen kauneuden, tarkkuuden ja ilmaisun parissa.

Petia opettaa englanniksi.
Petia teaches in English.

 

Opettajaharjoittelija

Kristan tanssiharrastus alkoi kouluikäisenä, ja hän on jo nuorena kilpaillut ja esiintynyt aktiivisesti showtanssin intensiiviryhmässä. Showtanssin lisäksi Krista on treenannut hiphopia, commercialia, nykytanssia, discoa sekä k-pop coveria. Krista kokee saaneensa jokaisesta kokeilemastaan lajista uusia taitoja, joiden avulla hän on voinut kehittyä monipuolisemmaksi tanssijaksi. Myös improvisaatiota ja freestylea Krista pitää välttämättömänä osana tanssijaksi kehittymistä. Krista on vuosien aikana tehnyt myös koreografioita erilaisiin tapahtumiin.

Krista kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2023 ja on sittemmin keskittynyt aktiivisesti tanssiin ja muihin taideharrastuksiinsa. Nyt Krista haluaa jakaa tanssin iloa sekä käyttää taitojaan muiden myös opettamiseen ja kehittämiseen. Tunneilla Kristalle on tärkeää luoda turvallinen ja positiivinen ilmapiiri sekä rohkaista ja tukea oppilaita heidän kehityksessään ja oman tanssityylinaä löytämisessä!

Olen 23 vuotias Imatralaislähtöinen tanssija ja tanssinopettaja. Opiskelin tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin keväällä 2022 pääaineinani jazz- ja nykytanssi. Ennen ammattiopintoja olin harrastanut tanssia monipuolisesti Tanssistudio Jamilla Imatralla noin 16 vuotta. Kuopiossa kiinnostuin erityisesti nykytanssista ja sen sisältämistä lattiatekniikoista sekä parityöskentelystä.

Tanssinopettajana haluan että tunneillani työskennellään kunnolla samalla hauskaa pitäen. Lajista riippumatta haluan tarjota monipuolisia ja mielekkäitä tunteja, joilla oppilaat pääsevät haastamaan itseään kuitenkin omaa kehoa kuunnellen. Tanssi on minulle sekä taidetta että urheilua ja sen harjoittelua tulisi myös lähestyä näiden molempien näkökulmien kautta.

Ennen Helsinkiin muuttoa opetin tanssia Lappeenrannan Tanssiopistolla ja Tanssistudio Jamilla Imatralla. Viime kesänä olin myös tanssijana Lappeenrannan kesäteatterilla. Tanssin opettamisen lisäksi olen kiinnostunut tekemään omaa taiteellista työtä sekä toimimaan tanssijana erilaisissa produktioissa.

 

Sini Ohtonen on opettanut lapsille tanssia ja urheilua jo pitkään. Sini on on valmistunut tanssijaksi Lapin Urheiluopistosta alkuvuodesta 2022.

Show ja commercial -tanssit ovat olleet Sinin matkassa mukana aina tavalla tai toisella, joko oppilaan tai opettajan roolissa. Sinin tanssitausta on laaja, mikä näkyykin hänen tunneillaan – moninaisuus ja hauskanpito on Sinille tärkeää!

Sini on täydentänyt suomalaista tutkintoaan Dublinissa sekä Lontoossa työssä oppimalla. Hänen unelmansa on päästä Lontooseen tekemään kandi- ja maisteritutkinto afrikkalaisista- ja karibialaisista tansseista.

Marita Guevara on tanssija ja koreografi, joka on esiintynyt pienestä pitäen tanssin, musiikin ja teatterin merkeissä. Hän valmistui tanssijaksi Lapin urheiluopistosta keväällä 2022.

Tanssiopintojensa aikana hän keskittyi erityisesti löytämään oman tanssijuutensa useiden eri lajien parissa ja kehittymään koreografina. Lajitaustaa on esimerkiksi jazzista ja nykytanssista, mutta reggaeton on viime vuosina ollut lähinnä sydäntä. Marita on aina kuunnellut latinalaisamerikkalaisia artisteja ja rakkaus reggaeton-musiikkiin sai alkunsa jo lapsena Miamissa. Commercialin opettamisessa hän nauttii laajoista mahdollisuuksista musiikin ja liikkeen suhteen ja siitä, että voi auttaa oppilaita löytämään oman tyylinsä.

Opettajana Marita haluaa luoda tunneilleen turvallisen ilmapiirin, jossa jokainen saa rauhassa oppia, luoda ja kehittyä. Koreografina hän on hyvin tarkka, mutta ote opettamiseen on rento ja hänen tunneillaan usein nauretaan paljon.

Mintulla on monipuolinen, yli 16 vuoden tanssitausta, ja ensimmäiset tanssituntinsa hän opetti jo 11-vuotiaana. Tällä hetkellä Minttu viimeistelee tanssinopettaja-opintojaan Oulun ammattikorkeakoulussa, showtanssin suuntautumislinjalla.

Mintun päälajit ovat showtanssi, nykytanssi, commercial dance, commercial heels ja hiphop. Mintulla on SM-tason kilpailutaustaa street-tanssista, jossa hän on saavuttanut mm. SM-kultaa ja hopeaa pienryhmissä.

Esiintymistilanteet ovat Mintulle tanssin inspiroivimpia hetkiä. Ilokseen hän onkin päässyt esiintymään useisiin eri produktioihin ja tapahtumiin, joista viimeisimpinä maan eturivin muusikkojen kanssa yhteistyössä toteutettu Oulu Music Festivalin PIAZZOLLA! – Tango Nuevo- teos.

Tanssinopettajana Minttu on vaativa, kannustavalla otteella. Mintun opetuksen perustana on, että kaikki saavat tulla tunnille omana itsenään, ja hän rohkaisee jokaista oppilasta etsimään omaa polkuaan. Minttu pitää tärkeänä oppilaan auttamista tämän omista lähtökohdista käsin kaikille turvallisessa ja mukavalta tuntuvassa oppimisympäristössä.

Hermanni Pohjola on Oulusta Helsinkiin muuttanut breikkari. Ensimmäiset breikkitunnit hän aloitti syksyllä 2000. Vuosien harrastelun jälkeen Hermanni perusti kavereidensa kanssa oman breikkiryhmän, joka treenasi, kilpaili ja edusti jameissa. Hiphop-kulttuuri alkoi tanssin kautta kiinnostamaan yhä enemmän ja ajan saatossa siitä muodostui elämäntapa.

Hermannilla on paljon kokemusta eri ikäryhmien opettamisesta ja hän eriyttää opetusta aina ryhmäkohtaisesti ottaen huomioon oppilaiden henkilökohtaiset taitotasot. Hiphop on kulttuuri ja breikkaus on osa tätä kulttuuria. Hermanille onkin tärkeää, että breikkitunneilla opetus tapahtuu tanssin perusteita ja juuria kunnioittaen. Breikin perusteet oikein opetettuna ja tehtynä tanssi on turvallista ja se luo pohjan edetä kohti haastavampia liikkeitä ja liikesarjoja.

Tanssinopettajana Hermanni on innostava ja kannustava. Hän haluaa auttaa oppilaitaan löytämään omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa.

Maria Beseghi on entinen ammattitanssija, joka on työskennellyt tanssin parissa useita vuosia – aikaisemmin balettitanssijana ja vuodesta 2018 opettajana.

16-vuotiaana hän muutti kotimaastaan Italiasta opiskellakseen tanssia ”Hochschule fur Musik und Theater” -oppilaitoksessa Münchenissä Saksassa, josta valmistui vuonna 2010.  Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli useissa kaupungeissa Euroopassa ja hänen työnantajiinsa kuuluivat Suomen Kansallisbaletti, Ballett Zürich (Sveitsi), Northern Ballet (Englanti) ja Staatsoper Hannover (Saksa).

Syksystä 2018 hänen työnsä pääpaino on ollut opettamisessa. ”Minusta on ihanaa ohjata ja auttaa oppilaitani ja jakaa heidän kanssaan intohimo kaunista taiteenlajia kohtaan. Tunneillani keskitymme tekniikkaan ja oikeaoppisiin kehon linjauksiin, musikaalisuuteen, liikkumiseen ja esiintymistaitoihin. Haluan luoda tunneilleni yhdessä oppilaideni kanssa ilmapiirin, jossa jokainen tuntee olonsa rentoutuneeksi ja motivoituu oppimisesta. ”

Maria opettaa englanniksi.