Piia on valmistunut opettajaksi Kuopion Savonia Amk:sta vuonna 2016. Hän on opettanut monipuolisesti eri lajeja ja ikäryhmiä. Hän on kokenut treenaaja niin baletin kuin nykytanssinkin puolella sekä suorittanut pedagogiset pääaineopinnot klassisesta baletista sekä jazztanssista. Viime vuodet hän on keskittynyt nykytanssiin ja akrobatiaan.

Opettajana Piialle on tärkeää auttaa oppilaita löytämään oma sisäinen motivaationsa ja intohimo tanssin harrastamiseen. Hän pyrkii kannustamaan jokaista vuorollaan,  huomioiden yksilölliset tarpeet. Tunneilla treenataan tekniikkaa sekä perusliikuntataitoja, mutta samalla oivalletaan myös paljon muuta, josta on hyvä ammentaa tanssisalin ulkopuolellekin. Piialle tanssi on elämäntapa ja sen opettaminen kokonaisvaltaista kasvatustyötä.

Ilahduttavimpia kommentteja Piian lapsioppilaiden suusta on ollut se kuinka ”Piia on kuin aikuinen lapsi!” viitaten hänen tapaansa liikkua lasten mukana pitkin lattiaa sekä luoda opetusmateriaali kullekin ikätasolle sopivaksi. Aikuisia puolestaan innostaa Piian kyky sanallistaa liikettä ja fysiikkaa – ”Se kun sä kehut ja osaat selittää että mikä lihas tekee mitä, niin että muutkin ymmärtää!”

Piia opettaa suomeksi sekä tarvittaessa englanniksi.

Piia teaches in Finnish but is able to assist in English.