Koetanssit ryhmiin 2019-20

Tanssiopiston intensiivi-, pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan, päästä esiintymään aktiivisesti ja ehkä jopa mahdollisesti tulevaisuudessa orientoitua ammatilliseen suuntaan. Toiminta antaa lahjakkaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua tanssiin laajemmin eloisana taidelajina, sillä vilkas esiintymistoiminta on keskeinen osa opetusta. Ryhmästä muodostuu nopeasti tiivis ja turvallinen oppimista tukeva ympäristö, jossa syntyy monia ystävyyssuhteita.

Koetanssit 2019–2020 ryhmiin järjestetään toukokuun ja elokuun aikana. Koetanssi tarkoittaa osallistumista tanssitunnille, jossa opettaja arvioi oppilaiden osaamista eri osa-alueilta, ja näkemänsä perusteella valitsee oppilaat ryhmään. Koetanssissa kiinnitetään huomiota mm. tanssitekniikkaan, musikaalisuuteen, ilmaisuun, liikkuvuuteen, ryhmätyötaitoihin sekä kokonaisuuksien hahmottamiseen.

Näytetunneille ei tehdä ennakkoilmoittautumista eikä niitä tarvitse jännittää – tilaisuuksissa on aina positiivinen ilmapiiri ja hyvä meininki!

Täydennyshaku showtanssin intensiiviryhmä Velocésiin 11.8.2019

Täydennyshaku showtanssin intensiiviryhmä Velocésiin järjestetään su 11.8.2019 klo 16.00–17.00 Kampin studiossa, Fredrikinkatu 46, salissa KAMP1. Käytä A-rapun oikealla puolella olevaa ovea. Ovikoodinlukija 1. ja 2. kerroksessa on oven oikealla puolella seinässä. Kysy ovikoodi oppilastoimistosta. Hakuun voivat osallistua 16-19-vuotiaat (2003 ja sitä ennen syntyneet) oppilaat, jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 3 vuotta.

Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen hakutilaisuuden alkua. Saliin KAMP2 pääsee lämmittelemään 30 min ennen koetanssin alkua. Hakutilaisuuteen ei tehdä ennakkoilmoittautumista. Varusteet: tanssipuku tai leggingsit/pyöräilyshortsit ja vartalonmyötäinen toppi/t-paita. Paljaat jalat.

Wilma Mehtonen-Laihon opettama ryhmä osallistuu erilaisiin tanssitapahtumiin, kilpailuihin sekä intensiivileireille, joissa on myös vierailevia opettajia eri tanssilajeista. Velocésin tunnit järjestetään kaudella 2019–20 tiistaisin ja torstaisin klo 19.00–21.00 Käpylän studiolla. Näiden tuntien lisäksi oppilaiden edellytetään osallistuvan vähintään kolmannelle vapaavalinnaiselle tunnille tanssiopiston tarjonnasta.

Opisto tarjoaa tunnit tuettuun hintaan 149,40–158,40 €/ 4 viikon jakso.
Maksu sisältää viikkotunnit 2 × 120 min/viikko sekä kaksi omavalintaista viikkotuntia opiston tuntitarjonnasta valittujen tuntien pituuksista riippuen.
Maksu ei sisällä kilpailumatkojen eikä leirien kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia.

Haku erikoiskoulutusluokille 12.-13.8.2019

Helsingin tanssiopisto aloitti 1974 tanssista innostuneiden, liikunnallisesti lahjakkaiden lasten ja nuorten erikoiskoulutuksen. Monet koulutuksen käyneet ovat jatkaneet opiskeluaan alan korkeakouluissa tai sijoittuneet suoraan tanssijan ammattiin. Kaudella 2019–20 ei aloiteta uutta Ek-luokkaa, mutta jatkoluokille voi hakea. Pyrkijällä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että hän pystyy etenemään luokan mukana.

9–11-vuotiaat Salamat, alkava kausi on luokan kolmas vuosi, tunnit neljänä päivänä viikossa.
Näytetunti ti 13.8.2019 klo 17.00-18.15 Kasarmitorin studiossa, opettajana Laura Poikolainen

12–14-vuotiaat Kiteet, alkava kausi on luokan kuudes vuosi,  tunnit viitenä päivänä viikossa.
Näytetunti ma 12.8.2019 klo 15.45-17.15 Kasarmitorin studiossa, opettajana Jane Spackman

15–19-vuotiaat Ylin luokka: Luokka opiskellut kahdeksan vuotta tai enemmän, tunnit kuutena päivänä viikossa.
Näytetunti ma 12.8.2019 klo 16.45-18.15 Leipätehtaan studiossa, opettajana Anandah Kononen ja Marianna Rumjantseva.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen näytetunnille viim. to 8.8.: marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi.

Haku teinien modernin jazzin workshop-ryhmään ke 22.5.2019

Helsingin tanssipistossa on vuodesta 2011 lähtien toiminut workshop-ryhmiä, joiden tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää nyky- ja jazztanssin osaamistaan, päästä esiintymään ja ehkä jopa orientoitumaan ammatilliseen suuntaan.  Ryhmiä on vuodesta 2015 lähtien ohjannut tavoitteellisesti amerikkalainen Val Suarez, joka tulee jatkamaan workshop-ryhmän kanssa myös lukuvuoden 2019–20.  Val Suarez on Helsingin tanssiopiston vakituinen opettaja ja perustamansa tanssiseurueen, Helsinki Dance Theatren, taiteellinen johtaja. Val on opettanut ja koreografioinut vuosien varrella kehittämäänsä modernin jazzin liikekieltä mm. New Yorkissa, Tukholmassa, Amsterdamissa, Munchenissä ja Kööpenhaminassa. Valin liikekieli perustuu teknisen osaamisen lisäksi aaltoilevaan, soljuvaan liikkeeseen ja saa inspiraationsa yhteiskunnallisista ja yleisinhimillisistä aiheista. Workshop ryhmän oppilailta Val toivoo intohimoista, motivoitunutta ja uteliasta suhtautumista tanssiin.

Etsimme lukuvuodelle 2019-20 uusia jäseniä modernin jazzin workshopryhmään. Hakuun voivat osallistua 2004 tai aiemmin syntyneet oppilaat (alk. 15 v.), jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 3 vuotta. Näytetunti järjestetään keskiviikkona 22.5. klo 18.30–n. 19.45 Leipätehtaan salissa LEI1. (Kaikukatu 4 A, 5. krs., pyydä ovi- ja hissikoodi oppilastoimistosta.)

Näytetunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte sisältää vain 20 minuutin mittaisen lämmittelyosuuden.

Val tulee opettamaan 2019-20 ryhmälle viikoittain yhden 90 minuutin mittaisen tekniikkatunnin ja yhden 90 minuutin repertuaaritunnin. Tunnit käynnistyvät opiston syyskauden alkaessa viikolla 33. Toinen tunneista on alustavan lukujärjestyksen mukaan torstaina ja toinen lauantaina. Näiden tuntien lisäksi ryhmäläisten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tunnille oman valintansa mukaisesti. Ryhmä valmistaa syksyisin ja keväisin esitykset opiston laajan koulutuksen näytöksiin, esiintyy opiston joulu- ja kevätnäytöksissä sekä pyrkii osallistumaan vuosittain johonkin maamme tanssikatselmuksista.

Workshopin treenauspaketin (tekniikkatunti, repertuaaritunti ja yksi omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmien jäsenille tukihintaan 117 €/ 4 viikkoa.

Lisätiedustelut: apulaisrehtori Marjut Jaatinen, marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi