Koetanssit ryhmiin 2017-18

Tanssiopiston pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan, päästä esiintymään aktiivisesti ja ehkä jopa orientoitua ammatilliseen suuntaan.

Haku modernin jazzin workshop-ryhmään ke 30.5.2018

Helsingin tanssipistossa on vuodesta 2011 lähtien toiminut workshop-ryhmiä, joiden tarkoituksena on ollut tarjota oppilaille mahdollisuus syventää nyky- ja jazztanssin osaamistaan, päästä esiintymään ja ehkä jopa orientoitumaan ammatilliseen suuntaan.  Ryhmiä on vuodesta 2015 lähtien ohjannut tavoitteellisesti amerikkalainen Val Suarez, joka tulee jatkamaan workshop-ryhmän kanssa myös lukuvuoden 2018–19.  Valin upeaa koreografisen työn jälkeä olemme saaneet ihailla mm. eri oppilasnäytöksissä sekä hänen perustamansa ammattiryhmän esityksissä.

Etsimme lukuvuodelle 2018-19 uusia jäseniä modernin jazzin workshopryhmään. Hakuun voivat osallistua 2003 tai aiemmin syntyneet oppilaat (alk. 15 v.), jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 3 vuotta. Näytetunti järjestetään keskiviikkona 30.5. klo 18.00–n. 19.45 Leipätehtaan toimipisteessämme salissa LEI1. (Kaikukatu 4 A, 5. krs. Kulku sisäpihalta, pyydä ovi- ja hissikoodi oppilastoimistosta.)

Näytetunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte sisältää vain 20 minuutin mittaisen lämmittelyosuuden.

Val tulee opettamaan 2018-19 ryhmälle viikoittain yhden 90 minuutin mittaisen tekniikkatunnin ja yhden 90 minuutin repertuaaritunnin. Tunnit käynnistyvät opiston syyskauden alkaessa viikolla 33. Toinen tunneista on torstaina ja toinen lauantaina. Näiden tuntien lisäksi ryhmäläisten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tunnille oman valintansa mukaisesti. Ryhmä valmistaa syksyisin ja keväisin esitykset opiston laajan koulutuksen näytöksiin, esiintyy opiston joulu- ja kevätnäytöksissä sekä pyrkii osallistumaan vuosittain johonkin maamme tanssikatselmuksista.

Workshopin treenauspaketin (tekniikkatunti, repertuaaritunti ja yksi omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmien jäsenille tukihintaan 115 €/ 4 viikkoa.
Lisätiedustelut: apulaisrehtori Marjut Jaatinen, marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi

 

Menneet koetanssit:

Koetanssi jazztanssin intensiiviryhmä JazzAttackiin su 7.1.2018

Koetanssi jazztanssin intensiiviryhmä JazzAttackiin järjestetään sunnuntaina 7.1.2018 klo 18.30-20.00 Helsingin tanssiopiston Kampin toimipisteessä salissa KAMP1. (Pyydä ovikoodi etukäteen oppilastoimistosta!)

Koetanssiin voivat osallistua  2000 tai aiemmin syntyneet tanssinharrastajat alkaen tasosta jatko 1 (vähintään 1,5 vuoden opinnot jossakin tanssilajissa). Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Saliin KAMP3 pääsee lämmittelemään alkaen 30 min ennen oman koetanssin alkua.

JazzAttack treenaa tavoitteellisesti kohti tanssikatselmuksia päätavoitteenaan tehdä lyhyt tanssielokuva. Ryhmää luotsaa Minttu Pietilä yhteistyössä Wilma-Emilia Kuosan kanssa. http://www.wilma-emiliakuosa.com

Tunnit (4 h/vko) järjestetään seuraavasti:
ti klo 19.30–21.00 Lyrical jazzin tunti, jota seuraa 30 min JazzAttack-treeni / KAS-studiot
pe klo 19.45–21.45 JazzAttack-treeni /Aleksanterin teatteri
JazzAttack-tuntien lisäksi jäsenten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle omavalintaiselle klassisen baletin viikkotunnille opiston tarjonnasta.

Lisätietoa toiminnasta ja hakuedellytyksistä saa Facebook-ryhmästä Wilma-Emilia Kuosa Moves tai jazzdanceartist@wilma-emiliakuosa.com
Tervetuloa mukaan #danceyourheartoutsessions

Haku 10-12 v. erikoiskoulutusluokalle la 19.8.2017

10-12-vuotiaiden erikoiskoulutusluokka “Kiteet“ on toiminut kolme vuotta, tunnit ovat neljänä päivänä viikossa. Näytetilaisuus ryhmään pyrkiville järjestetään lauantaina 19.8.2017 klo 9.30-11.15 Aleksanterin teatterin Puutyöhuoneessa.

Kyseessä on klassinen tunti, jonka opettaa Noora Kuurne. Pyrkijöillä tulee olla klassisen baletin opintoja siten, että he pystyvät etenemään luokan mukana.
Mukaan pehmeät baletin harjoitustossut ja tanssitrikoot tai valkoiset nilkkasukat. Pitkät hiukset nutturalla.

Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset näytetunnille: apulaisrehtori Marjut Jaatinen, marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi

Haku 12-14 v. erikoiskoulutusluokalle ti 15.8.2017

12-14-vuotiaiden erikoiskoulutusluokka “Silmut“ on toiminut kuusi vuotta, tunnit ovat viitenä päivänä viikossa. Näytetilaisuus ryhmään pyrkiville järjestetään tiistaina 15.8. klo 16.30-18.15 Kampin studioilla salissa KAMP1.

Kyseessä on klassinen tunti, jonka opettaa Jane Spackman. Pyrkijöillä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että he pystyvät etenemään luokan mukana.
Mukaan klassiset tuntivarusteet, myös varvastossut.

Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset näytetunnille: apulaisrehtori Marjut Jaatinen, marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi

Haku uudelle 7-9 v. erikoiskoulutusluokalle elokuussa 2017

Helsingin tanssiopisto aloittaa uuden erikoiskoulutusluokan 2008-2010 syntyneille (7-9 vuotiaille) oppilaille elokuun lopulla 2017.

Uudelle luokalle pyrkivien näytetilaisuudet järjestetään elokuussa koulujen käynnistyttyä. Näytteet sijoittuvat pääasiallisesti lauantaille 12.8. ja sunnuntaille 13.8. Muutama näyte järjestetään myös viikolla 33 arki-iltaisin oppilaille, jotka eivät pysty osallistumaan näytteeseen viikonloppuna. Pyrkijät jaetaan noin 10 lapsen ryhmiksi ja ennakko-ilmoittautuminen on välttämätön ryhmäjaon takia. Aikaisemmat tanssin varhais- tai perusopinnot ovat suositeltavia.

Näytteessä on läsnä kolme opettajaa ja siinä käydään läpi helpossa muodossa tanssin laajan opetuksen kannalta tärkeitä seikkoja (mm. musikaalisuus, voima, rakenne, notkeus, luovuus). Näyte kestää noin 60 minuuttia ja muistuttaa tavallista tanssituntia, joten jokainen lapsi selviää siitä leikiten. Sitä ei siis tarvitse jännittää – itse asiassa meillä on ollut siellä aina hauskaa!

Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset:
19.6.-22.6. ma-to klo 8.30-12.30
31.7.-11.8. ma-pe klo 8.30-12.30
apulaisrehtori Marjut Jaatinen, p. 0400-512069.

Myös erikoiskoulutuksen jatkoluokille voi hakea. Pyrkijällä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että hän pystyy etenemään luokan mukana.

Varusteet:
pelkkä tanssipuku (ei kokopukuja, T-paitoja eikä trikoita)
paljaat jalat
pitkät hiukset kiinni sidottuina
pojilla pyöräilyshortsit/shortsit ja ihonmyötäinen t-paita

Koulutus antaa liikunnallisesti lahjakkaille lapsille mahdollisuuden tutustua tanssiin laajemmin ja elävänä taidelajina, sillä vilkas esiintymistoiminta on keskeinen osa koulutusta. Liikunnanhan on myös todettu vaikuttavan positiivisesti lapsen kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen. Luokasta muodostuu myös nopeasti tiivis ja turvallinen kaveripiiri, josta usein saa alkunsa monta syvää ja elinikäistä ystävyyssuhdetta. Jokainen lapsi saa myös tuekseen oman ison siskon ylemmältä laajan koulutuksen luokalta. Erikoiskoulutuksella on opistossa pitkä perinne. Se alkoi jo vuonna 1972 kohteena varttuneemmat oppilaat ja vuodesta 1974 lähtien painopiste siirtyi lapsiin. Koulutustulokset ovat olleet erinomaiset, varsin moni oppilas on jatkanut opiskeluaan alan korkeakouluissa tai sijoittunut suoraan ammattiin.

Koska uuden erikoiskoulutusluokan toiminta käynnistyy myöhemmin kuin opiston syyskausi, pyydämme vanhempia varmistamaan lapselle oppilaspaikan ja ilmoittamaan hänet normaalisti lukuvuoden 2017-18. Lapsi voi osallistua valituille tunneille, kunnes erikoiskoulutusluokan opetus käynnistyy. Tavoitteena on saada ek-luokan tunnit alkamaan lauantaina 26.8. Tuossa vaiheessa siirrämme sitten erikoiskoulutukseen hyväksytyt oppilaat omaan ryhmäänsä.

Uusi luokka opiskelee ensimmäisenä vuonna kolmena päivänä viikossa opettajina klassisessa baletissa Laura Poikolainen ja nykytanssissa Elli Laukkanen. Opetuspäivät ovat tiistai- ja torstai-illat sekä lauantaiaamu Kasarmitorin ja Kampin studioissa.

Koetanssit showtanssin pienryhmiin (alkaen 12 v. ja 15 v.) su 13.8.2017

Lukuvuodeksi 2017-18 haetaan tanssijoita kahteen showtanssin pienryhmään seuraavasti:

  • 2003–2005 syntyneet oppilaat, jotka ovat opiskelleet balettia, show- tai jazztanssia väh. 3 v.
  • 2002 ja sitä ennen syntyneet oppilaat, jotka ovat opiskelleet jotakin tanssilajia väh. 5 v.

Koetanssit ryhmiin järjestetään sunnuntaina 13.8., nuorempien ryhmä klo 16.15 ja vanhempien ryhmä klo 17.00. Koetanssi järjestetään Kasarmitorin studioilla salissa KAS1. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Saliin KAS2 pääsee lämmittelemään alkaen 45 min ennen oman koetanssin alkua.

Molempiin pienryhmiin valitaan 7 jäsentä. Ryhmille valmistetaan kauden aikana koreografiat, joilla ryhmät kilpailevat kevään 2018 showtanssin katselmuksissa ja kilpailuissa. Harjoituksissa valmistetaan ja harjoitetaan vain esityskoreografiaa. Ryhmiä tulee vetämään Wilma Mehtonen-Laiho, joka on aikaisempina vuosina vastannut mm. pienryhmistä Volonté ja Diosas. Jos olet motivoitunut, sinulla on hyvät tanssitekniset taidot ja haluat haastaa itseäsi, hae rohkeasti mukaan!

Pienryhmätoiminnan lisäksi niiden jäsenten edellytetään osallistuvan oman valintansa ja tasonsa mukaisesti Helsingin tanssiopiston viikkotunneille n. 2-3 kertaa viikossa. Koreografian harjoitusaikataulu (12x 60min syksy ja 8x 60min kevät) sovitaan erikseen yhdessä.

Harjoitukset alkavat syyskuussa. Syys-, joulu-, ja hiihtolomaviikolla ei pidetä harjoituksia.
Kurssimaksu: 120 €/syksykausi, 80 €/kevätkausi. (Omavalintaiset tunnit opiston hinnaston mukaan. Maksu ei sisällä kilpailumatkojen kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia)

Täydennyshaku Velocés intensiiviryhmään su 13.8.2017

Täydennyshaku showtanssin intensiiviryhmä Velocésiin järjestetään sunnuntaina 13.8. klo 15.00–16.00 Kasarmitorin studioilla salissa KAS1. Hakuun voivat osallistua 2003–2005 syntyneet (12–14 v.) oppilaat, jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 2 vuotta. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Saliin KAS2 pääsee lämmittelemään alkaen 45 min ennen oman koetanssin alkua.

Wilma Mehtonen-Laihon vetämä Velocés-ryhmä on perustettu tanssioppilaille, joilla on halu kehittää omaa tanssijuuttaan pidemmälle. Intensiiviryhmässä tanssiminen edellyttää ahkeraa asennetta ja sitoutumista. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa (ti ja ke klo 19.00–21.00) Käpylän studiolla. Sen lisäksi oppilaiden edellytetään osallistuvan vapaavalinnaiselle kolmannelle tanssiopiston viikkotunnille.Edellisellä kaudella ryhmä edusti opistoa mm. Rovaniemen valtakunnallisessa Moves-tapahtumassa eskä Helmi- ja Vision-tanssikilpailuissa. Ryhmälle valmistetaan esityksiä ja kilpanumeroita, joita esitetään sekä opiston näytöksissä että tanssitapahtumissa.

Tunnit käynnistyvät 15.8.
Kurssimaksu: 120 €/ 4 viikon jakso, 150 €/ 5 viikon jakso. Maksu sisältää 2×120 min/viikko harjoitukset sekä yhden omavalintaisen viikkotunnit opiston tarjonnasta. (Muut viikkotunnit opiston hinnaston mukaan. Maksu ei sisällä kilpailumatkojen kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia)

Täydennyshaku JazzAttack intensiiviryhmään su 13.8.2017

Jazztanssin intensiiviryhmä JazzAttackin koetanssi järjestetään sunnuntaina 13.8. klo 18.00–19.30 Kasarmitorin studioilla salissa KAS1. Koetanssiin voivat osallistua 2001 tai aiemmin syntyneet oppilaat alkaen tasosta jatko 1 (vähintään 1,5 vuoden opinnot jossakin tanssilajissa). Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Saliin KAS2 pääsee lämmittelemään alkaen 45 min ennen oman koetanssin alkua.

JazzAttack treenaa tavoitteellisesti kohti tanssikatselmuksia päätavoitteenaan tehdä lyhyt tanssielokuva. Ryhmää luotsaa Minttu Pietilä yhteistyössä Wilma-Emilia Kuosan kanssa.

Tunnit (4 h/vko) järjestetään seuraavasti:

  • ti klo 19.30–21.00 Lyrical jazzin tunti, jota seuraa 30 min JazzAttack-treeni / KAS-studiot
  • pe klo 19.45–21.45 JazzAttack-treeni /Aleksanterin teatteri

JazzAttack-tuntien lisäksi jäsenten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle omavalintaiselle klassisen baletin viikkotunnille opiston tarjonnasta.

Lisätietoa toiminnasta ja hakuedellytyksistä saa Facebook-ryhmästä Wilma-Emilia Kuosa Moves tai wilma.emilia@gmail.com.

Tiistaintunnit käynnistyvät 15.8. ja perjantain 18.8.
Kurssimaksu: 120 €/ 4 viikon jakso, 150 €/ 5 viikon jakso. (Omavalintaiset tunnit opiston hinnaston mukaan. Maksu ei sisällä kilpailumatkojen kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia)