Koetanssit ryhmiin 2022-23

Tanssiopiston intensiivi-, pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan, päästä esiintymään aktiivisesti ja ehkä jopa mahdollisesti tulevaisuudessa orientoitua ammatilliseen suuntaan. Toiminta antaa lahjakkaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua tanssiin laajemmin eloisana taidelajina, sillä vilkas esiintymistoiminta on keskeinen osa opetusta. Ryhmästä muodostuu nopeasti tiivis ja turvallinen oppimista tukeva ympäristö, jossa syntyy monia ystävyyssuhteita.

Koetanssit 2022–2023 ryhmiin ja luokille järjestetään keväällä 2022 ja elokuussa 2022. Koetanssi tarkoittaa osallistumista tanssitunnille, jossa opettaja arvioi oppilaiden osaamista eri osa-alueilta, ja näkemänsä perusteella valitsee oppilaat ryhmään. Koetanssissa kiinnitetään huomiota mm. tanssitekniikkaan, musikaalisuuteen, ilmaisuun, liikkuvuuteen, ryhmätyötaitoihin sekä kokonaisuuksien hahmottamiseen. Näytetunneille ei tehdä ennakkoilmoittautumista (ellei toisin mainita) eikä niitä tarvitse jännittää – tilaisuuksissa on aina positiivinen ilmapiiri ja hyvä meininki!

Tulevat koetanssit

Haku modernin jazzin workshop-ryhmään su 5.6.2022

Helsingin tanssipistossa on vuodesta 2011 lähtien toiminut workshop-ryhmiä, joiden tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää nyky- ja jazztanssin osaamistaan, päästä esiintymään ja ehkä jopa orientoitumaan ammatilliseen suuntaan.  Ryhmiä on vuodesta 2015 lähtien opettanut tavoitteellisesti amerikkalainen Val Suarez, joka tulee jatkamaan workshop-ryhmän kanssa myös lukuvuoden 2022–23.

Etsimme lukuvuodelle 2022–23 uusia jäseniä modernin jazzin workshopryhmään. Hakuun voivat osallistua 15–25-vuotiaat (1997–2007 syntyneet) oppilaat, jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 4 vuotta.

Näytetunti järjestetään sunnuntaina 5.6.2022 klo 16.30–n. 17.45 Leipätehtaan salissa LEI2. (Kaikukatu 4 A, 5. krs., ovi- ja hissikoodi 1969)

Näytetunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte sisältää vain lyhyen lämmittelyosuuden. Sali LEI 4 avautuu lämmittelyjä varten  klo 16.00.

Val tulee opettamaan ryhmälle viikoittain kaksi 90 minuutin mittaista tuntia, joiden sisältyä’ on tarpeen mukaan tekniikka tai repertuaaria. Tunnit ovat Leipätehtaan studioilla perjantaisin klo 16.30–18.00 ja sunnuntaisin klo 17.00–18.30. Tunnit käynnistyvät pe 19.8.2022.

Näiden tuntien lisäksi ryhmäläisten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tunnille oman valintansa mukaisesti.

Workshopin treenauspaketin (tekniikkatunti, repertuaaritunti ja yksi omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmien jäsenille tukihintaan 130 €/ 4 viikkoa.

Ryhmä valmistaa syksyisin ja keväisin esitykset opiston laajan koulutuksen näytöksiin, esiintyy opiston joulu- ja kevätjuhissa sekä pyrkii osallistumaan vuosittain johonkin maamme tanssikatselmuksista. Ryhmän opettaja Val Suarez on opiston vakituinen opettaja ja perustamansa esiintyvän ryhmän, Helsinki Dance Theatren, taiteellinen johtaja. Val on opettanut ja koreografioinut vuosien varrella kehittämäänsä modernin jazzin liikekieltä mm. New Yorkissa, Tukholmassa, Amsterdamissa, Münchenissä ja Kööpenhaminassa. Valin liikekieli perustuu teknisen osaamisen lisäksi aaltoilevaan, soljuvaan liikkeeseen ja saa inspiraationsa  yhteiskunnallisista ja yleisinhimillisistä aiheista. Workshopryhmän oppilailta Val toivoo intohimoista, motivoitunutta ja uteliasta suhtautumista tanssiin

Latino street intensiiviryhmä haku 29.5.

Tanssiopiston intensiivi-, pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan ja päästä esiintymään aktiivisesti. Ryhmät esiintyvät mm. opiston näytöksissä, erilaisissa kilpailuissa ja tapahtumissa.

Haku Ira Saaren luotsaamaan Latino streetin intensiiviryhmään järjestetään sunnuntaina 29.5.2022 klo 13-13:45 Kasarmitorin studioilla (Kasarmikatu 19, 00130 Helsinki, torin puoli), salissa KAS 1. Ryhmään voivat hakea aikuisoppilaat (vähintään 18 v. täyttäneet) sekä opettajan harkinnan mukaan myös alkaen 16-vuotiaat, jotka ovat treenanneet Latino streetiä, reggaetonia tai muuta katutanssilajia vähintään 2 vuoden ajan.

Koetanssitilaisuus on avoin kaikille, joten jos et ole aiemmin ollut mukana intensiiviryhmä toiminnassa se ei ole este ryhmään pääsyyn.

Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen hakutilaisuuden alkua. Saliin pääsee lämmittelemään 15 min ennen koetanssin alkua. Varusteet: mukavat treenivaatteet ja sisätilassa käytettävät lenkkarit, vesipullo.

Etkö pääse paikanpäälle? Voit osallistua hakuun lähettämällä videon tanssistasi sähköpostitse osoitteeseen ira.saari@gmail.com. Videolla tulee käydä ilmi hakijan nimi ja yhteystiedot sekä koreografi. Videotiedosto tai linkki videoon tulee lähettää sähköpostitse perjantaihin 10.6. klo 18 mennessä.

Latinostreetin intensiiviryhmä treenaa tavoitteellisesti ja sitoutuneesti. Ryhmä tekee videoprojekteja, osallistuu tanssiopiston näytöksiin sekä mahdollisesti erilaisiin kilpailuihin. Osallistujilta edellytetään sitoutumista, kykyä työskennellä ryhmässä ja halukkuutta esiintyä. Ira Saaren opettamat intensiiviryhmän tunnit järjestetään kaudella 2022–23 (alustavasti) keskiviikkoisin klo 20.00-21.15 Kasarmitorilla. Ryhmän oman tunnin lisäksi valittujen oppilaiden edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tarjonnasta valitulle viikkotunnille.

Mahdollisissa kysymyksissä voi olla yhteydessä sähköpostilla ira.saari@gmail.com

Koetanssia ei tarvitse jännittää – tilaisuudessa on aina positiivinen ilmapiiri ja hyvä meininki!

 

Täydennyshaku erikoiskoulutuksen jatkoluokille elokuussa 2022

Erikoiskoulutuksen jatkoluokille pyrkijällä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että hän pystyy etenemään luokan mukana.

9-11-vuotiaat Kipinät

Klassisen baletin näytetunti la 20.8. klo 9.30-10.45
Kasarmitorin studiossa KAS1.
Tunnin opettaa Noora Kuurne.

12-14-vuotiaat Salamat

Klassisen baletin näytetunti ti 16.8. klo 16.45–18.15
( varvastossut mukaan).
Kampin studiossa KAMP 1(Salomonkatu 17 / Fredrikinkatu 46)
Tunnin opettaa Jane Spackman.

15–18-vuotiaat Ylin luokka

Klassisen baletin näytetunti i ke 25.5. ja 17.8. klo 17.30-19.00
( varvastossut mukaan).
Leipätehtaan studiossa LEI1 (Kaikutau 4 A, 5. kerros)
Tunnit opettaa Marianna Rumjantseva.

Ennakkoilmoittautuminen kaikille erikoiskoulutusluokkien näytetunneille on välttämätön.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen näytetunneille: hto@helsingintanssiopisto.fi