Koetanssit ryhmiin 2019-20

Tanssiopiston intensiivi-, pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan, päästä esiintymään aktiivisesti ja ehkä jopa mahdollisesti tulevaisuudessa orientoitua ammatilliseen suuntaan. Toiminta antaa lahjakkaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua tanssiin laajemmin eloisana taidelajina, sillä vilkas esiintymistoiminta on keskeinen osa opetusta. Ryhmästä muodostuu nopeasti tiivis ja turvallinen oppimista tukeva ympäristö, jossa syntyy monia ystävyyssuhteita.

Koetanssit 2019–2020 ryhmiin järjestetään toukokuun ja elokuun aikana. Koetanssi tarkoittaa osallistumista tanssitunnille, jossa opettaja arvioi oppilaiden osaamista eri osa-alueilta, ja näkemänsä perusteella valitsee oppilaat ryhmään. Koetanssissa kiinnitetään huomiota mm. tanssitekniikkaan, musikaalisuuteen, ilmaisuun, liikkuvuuteen, ryhmätyötaitoihin sekä kokonaisuuksien hahmottamiseen.

Näytetunneille ei tehdä ennakkoilmoittautumista eikä niitä tarvitse jännittää – tilaisuuksissa on aina positiivinen ilmapiiri ja hyvä meininki!

Haku teinien modernin jazzin workshop-ryhmään ke 22.5.2019

Helsingin tanssipistossa on vuodesta 2011 lähtien toiminut workshop-ryhmiä, joiden tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää nyky- ja jazztanssin osaamistaan, päästä esiintymään ja ehkä jopa orientoitumaan ammatilliseen suuntaan.  Ryhmiä on vuodesta 2015 lähtien ohjannut tavoitteellisesti amerikkalainen Val Suarez, joka tulee jatkamaan workshop-ryhmän kanssa myös lukuvuoden 2019–20.  Val Suarez on Helsingin tanssiopiston vakituinen opettaja ja perustamansa tanssiseurueen, Helsinki Dance Theatren, taiteellinen johtaja. Val on opettanut ja koreografioinut vuosien varrella kehittämäänsä modernin jazzin liikekieltä mm. New Yorkissa, Tukholmassa, Amsterdamissa, Munchenissä ja Kööpenhaminassa. Valin liikekieli perustuu teknisen osaamisen lisäksi aaltoilevaan, soljuvaan liikkeeseen ja saa inspiraationsa yhteiskunnallisista ja yleisinhimillisistä aiheista. Workshop ryhmän oppilailta Val toivoo intohimoista, motivoitunutta ja uteliasta suhtautumista tanssiin.

Etsimme lukuvuodelle 2019-20 uusia jäseniä modernin jazzin workshopryhmään. Hakuun voivat osallistua 2004 tai aiemmin syntyneet oppilaat (alk. 15 v.), jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 3 vuotta. Näytetunti järjestetään keskiviikkona 22.5. klo 18.30–n. 19.45 Leipätehtaan salissa LEI1. (Kaikukatu 4 A, 5. krs., pyydä ovi- ja hissikoodi oppilastoimistosta.)

Näytetunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte sisältää vain 20 minuutin mittaisen lämmittelyosuuden.

Val tulee opettamaan 2019-20 ryhmälle viikoittain yhden 90 minuutin mittaisen tekniikkatunnin ja yhden 90 minuutin repertuaaritunnin. Tunnit käynnistyvät opiston syyskauden alkaessa viikolla 33. Toinen tunneista on alustavan lukujärjestyksen mukaan torstaina ja toinen lauantaina. Näiden tuntien lisäksi ryhmäläisten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tunnille oman valintansa mukaisesti. Ryhmä valmistaa syksyisin ja keväisin esitykset opiston laajan koulutuksen näytöksiin, esiintyy opiston joulu- ja kevätnäytöksissä sekä pyrkii osallistumaan vuosittain johonkin maamme tanssikatselmuksista.

Workshopin treenauspaketin (tekniikkatunti, repertuaaritunti ja yksi omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmien jäsenille tukihintaan 117 €/ 4 viikkoa.

Lisätiedustelut: apulaisrehtori Marjut Jaatinen, marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi