Koetanssit ryhmiin 2018-19

Tanssiopiston intensiivi-, pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan, päästä esiintymään aktiivisesti ja ehkä jopa mahdollisesti tulevaisuudessa orientoitua ammatilliseen suuntaan. Toiminta antaa lahjakkaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua tanssiin laajemmin eloisana taidelajina, sillä vilkas esiintymistoiminta on keskeinen osa opetusta. Ryhmästä muodostuu nopeasti tiivis ja turvallinen oppimista tukeva ympäristö, jossa syntyy monia ystävyyssuhteita.

Koetanssit 2018–2019 ryhmiin järjestetään elokuun aikana. Koetanssi tarkoittaa osallistumista tanssitunnille, jossa opettaja arvioi oppilaiden osaamista eri osa-alueilta, ja näkemänsä perusteella valitsee oppilaat ryhmään. Koetanssissa kiinnitetään huomiota mm. tanssitekniikkaan, musikaalisuuteen, ilmaisuun, liikkuvuuteen, ryhmätyötaitoihin sekä kokonaisuuksien hahmottamiseen.

Näytetunneille ei tehdä ennakkoilmoittautumista eikä niitä tarvitse jännittää – tilaisuuksissa on aina positiivinen ilmapiiri ja hyvä meininki!

Haku uuteen 9-11 v. nuorten showtanssin intensiiviryhmään 12.8.2018

Lukuvuodeksi 2018–2019 haetaan oppilaita Wilma Mehtonen-Laihon uuteen nuorten showtanssin pienryhmään. Ryhmään voivat hakea 2007–2009 syntyneet oppilaat (9-11 v.), jotka ovat opiskelleet jotakin tanssilajia vähintään yhden vuoden. Koetanssi ryhmään järjestetään Kampin studioilla salissa KAMP1 sunnuntaina 12.8. klo 14.45–15.45. Näytetunnille ei tehdä ennakkoilmoittautumista. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle viimeistään 15 min ennen tilaisuuden alkua eli siis viimeistään klo 14.30.  (Kampin ovikoodin voi pyytää oppilastoimistosta) Varusteet koetanssiin: tanssipuku tai leggingsit/pyöräilyshortsit ja vartalonmyötäinen toppi/t-paita. Paljaat jalat.

Intensiiviryhmässä tanssiminen edellyttää ahkeraa asennetta ja sitoutumista. Jos olet motivoitunut, sinulla on hyvät tanssitekniset taidot ja haluat haastaa itseäsi, hae rohkeasti mukaan!

Nuorten intensiiviryhmän tunnit järjestetään kaudella 2018–19 seuraavasti:
tiistaisin klo 17.30–18.45, Käpylän studio
perjantaisin klo 17.00–18.15, Malmitalo

Edellä mainittujen kahden pienryhmätunnin lisäksi oppilaiden edellytetään osallistuvan vähintään kolmannelle vapaavalinnaiselle tanssiopiston viikkotunnille. Ryhmä osallistuu lisäksi erilaisiin tanssitapahtumiin ja kilpailuihin kaudella 2018–2019. Lisäksi ryhmä osallistuu intensiivileireille, joilla on vierailevia opettajia eri tanssilajeista.

Tanssiopisto tarjoaa tunnit tuettuun hintaan 110 €/ 4 viikon jakso.
Maksu sisältää viikkotunnit 2 × 75 min/viikko sekä yhden omavalintaisen viikkotunnin opiston tarjonnasta. Maksu ei sisällä kilpailumatkojen eikä leirien kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia.

Täydennyshaku Velocés-intensiiviryhmään 12.8.2018

Täydennyshaku showtanssin intensiiviryhmä Velocésiin järjestetään sunnuntaina 12.8. klo 16.00–16.45 Kampin studioilla salissa KAMP1. Hakuun voivat osallistua 2003 ja sitä ennen syntyneet (15-19 v.) oppilaat, jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 2 vuotta. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen näytetunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Saliin KAMP2 pääsee lämmittelemään alkaen 30 min ennen oman koetanssin alkua. Näytetunnille ei tehdä ennakkoilmoittautumista. (Kampin ovikoodin voi pyytää oppilastoimistosta) Varusteet koetanssiin: tanssipuku tai leggingsit/pyöräilyshortsit ja vartalonmyötäinen toppi/t-paita. Paljaat jalat.

Wilma Mehtonen-Laihon vetämä Velocés-ryhmä on perustettu oppilaille, joilla on halu kehittää omaa tanssijuuttaan pidemmälle. Intensiiviryhmässä tanssiminen edellyttää ahkeraa asennetta ja sitoutumista. Ryhmä osallistuu erilaisiin tanssitapahtumiin ja kilpailuihin kaudella 2018–2019. Lisäksi ryhmä osallistuu intensiivileireille, joissa on vierailevia opettajia eri tanssilajeista. Edellisellä kaudella Velocés saavutti mm. 2. sijan Estradi-ja Glow-tanssikilpailussa sekä 3. sijan Vision-tanssikilpailussa.

Velocésin tunnit järjestetään kaudella 2018–19 seuraavasti:
tiistaisin klo 19.00–21.00 Käpylän studio
torstaisin klo 19.00–21.00, Käpylän studio
Tiistain ja torstain Velocés-tuntien lisäksi oppilaiden edellytetään osallistuvan vähintään kolmannelle vapaavalinnaiselle tanssiopiston viikkotunnille.

Tanssiopisto tarjoaa tunnit tuettuun hintaan 125 €/ 4 viikon jakso.
Maksu sisältää viikkotunnit 2 × 120 min/viikko sekä yhden omavalintaisen viikkotunnin opiston tarjonnasta. Maksu ei sisällä kilpailumatkojen eikä leirien kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia. Muut viikkotunnit laskutetaan opiston hinnaston mukaan.

Täydennyshaku pienryhmä Sentireen 12.8.2018

Täydennyshaku showtanssin pienryhmä Sentireen järjestetään sunnuntaina 12.8. klo 17.00–17.45 Kampin studioilla salissa KAMP1. Hakuun voivat osallistua 2003 ja sitä ennen syntyneet (15–19 v.) oppilaat, jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 5 vuotta. Osallistujien edellytetään lämmittelevän itse ennen näytetunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Saliin KAMP2 pääsee lämmittelemään alkaen 30 min ennen oman koetanssin alkua. Näytetunnille ei tehdä ennakkoilmoittautumista. (Kampin ovikoodin voi pyytää oppilastoimistosta). Varusteet koetanssiin: tanssipuku tai leggingsit/pyöräilyshortsit ja vartalonmyötäinen toppi/t-paita. Paljaat jalat.

Ryhmään valitaan 7 oppilasta. Ryhmän koreografiatunnit järjestetään noin kerran viikossa myöhemmin yhdessä sovittuna aikana. Sentire valmistaa syksyn aikana koreografian, jolla edustetaan ja kilpaillaan kevätkaudella 2019. Viime vuonna ryhmä sijoittui koreografiallaan mm. Vision -tanssikilpailussa 1. sijalle ja 3.sijalle Let´s dance cupissa. Tanssiminen pienryhmässä edellyttää ahkeraa asennetta ja sitoutumista. Jos olet motivoitunut, sinulla on hyvät tanssitekniset taidot ja haluat haastaa itseäsi, hae rohkeasti mukaan!

Harjoitukset alkavat syyskuussa. Syys-, joulu-, ja hiihtolomaviikolla ei pidetä harjoituksia, mutta tunnit niiden osalta tehdä sisään myöhemmin ilmoitettavin aikatauluin.

Opintomaksu 125 €/syksykausi, 80 €/kevätkausi.
Maksu ei sisällä kilpailumatkojen eikä leirien kustannuksia eikä mahdollisia pukuhankintakustannuksia.
Sentire-tuntien lisäksi oppilaiden edellytetään osallistuvan vähintään kahdelle vapaavalintaiselle tanssiopiston viikkotunnille. Omavalintaiset tunnit laskutetaan opiston hinnaston mukaan.

Erikoiskoulutusluokat 2018–19

Kaudella 2018–19 ei aloiteta uutta ek-luokkaa, mutta jatkoluokille voi hakea. Pyrkijällä tulee olla suoritettuja klassisen baletin opintoja siten, että hän pystyy etenemään luokan mukana.

Lukuvuoden 2018–2019 erikoiskoulutusluokat:
8–10-vuotiaat “Salamat”: Luokka on opiskellut yhden vuoden, tunnit kolmena päivänä viikossa.
11–13-vuotiaat “Kiteet”: Luokka on opiskellut neljä vuotta, tunnit viitenä päivänä viikossa.
14–18-vuotiaat “Ylin luokka”: Luokka opiskellut seitsemän vuotta tai enemmän, tunnit kuutena päivänä viikossa.

Lisätiedustelut luokille pyrkimisestä: apulaisrehtori Marjut Jaatinen, marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi