Helsingin tanssiopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma lukuvuosille 2023-2026 on valmistunut.

Suunnitelman tekeminen aloitettiin syyslukukaudella 2022 ja työrukkasena toimi apulaisrehtorista ja neljästä tanssinopettajasta koostuva työryhmä. Oppilaskysely keräsi 696 vastausta, henkilökunnan kysely 42. Oppilaskyselyn tuloksia syvennettiin sateenkaarevien oppilaiden ja seniorioppilaiden tapaamisissa. Opettajat pääsivät vaikuttamaan suunnitelmaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteemaisessa opettajainkokouksessa.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyössä sekoittuivat luovasti suunnittelu ja toteutus, sillä paljon ehti tapahtua ennen kuin itse suunnitelma valmistui.

Suunnitelmaan on kirjattu kolme tavoitteita.

  1. Luomme yhdessä turvallisemman tilan.
  2. Huomioimme erityisryhmät toiminnassamme.
  3. Vahvistamme dialogia.

Jokaiselle tavoitteelle on kirjattu 3-4 avaintulosta ja niille toimenpiteet ja aikataulu. Osa avaintuloksista on realistisia, osa sellaisia, että ne vaativat toteutuakseen yhteistyökumppaneita ja ulkopuolista rahoitusta.

Suunnitelman tavoitteet ja avaintulokset on esitelty yksityiskohtaisesti itse suunnitelmassa ja voit lukea ne täällä.

Suunnitelman valmistuminen on vain yksi virstanpylväs matkalla kohti tasa-arvoisempaa ja yhdenvertaisempaa tanssiopistoa. Ja tätä pientä virstanpylvästä ei olisi saavutettu ilman lukuisten ihmisten osallistumista – lämmin kiitos kaikille oppilaille, opettajille ja muulle henkilökunnalle, jotka kantoivat kortensa kekoon. Jokainen kommentti on ollut arvokas. Ja suurin ja sydämellisin kiitos kuuluu tietenkin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmälle, jonka jäsenet jaksoivat keskustella, kommentoida, lueskella, analysoida ja siinä sivussa juoda muutaman kupposen kahvia ja teetä.