Tanssietiketti ja varusteet

Tunneille saavutaan ajoissa, pukeudutaan asianmukaisiin varusteisiin ja sidotaan pitkät hiukset kiinni. Kellot, korut ja purukumit jätetään pois tunnille tultaessa ja matkapuhelimet suljetaan. Saleissa ei saa käyttää villasukkia, koska ne liukastuttavat tanssimatot. Ota arvotavarasi mukaan saliin. Tanssipukuihin ja tossuihin on tärkeää laittaa oppilaan nimi, jotta unohtuneet varusteet löytävät omistajansa. Tanssiopiston jumppamatot eivät ole käytössä. Oppilaat tuovat omat alustat niille tunneille, joilla niitä tarvitaan.

Ennen tuntia pestään kädet. Johtuen koronatilanteesta kiinnitämme toimipisteissämme erityistä huomiota mm. hygieniaan, tehostettuun siivoukseen ja turvavälien huomioimiseen. Tarkemmat ohjeet toimimisesta tunneilla ja toimipisteissä koronatilanteessa löytyvät täältä.

Olethan reilu ja rehti ystävä tanssikavereillesi. Opettajalla ei ole velvollisuutta valvoa oppilaita ennen tai jälkeen tanssiopetustunnin, eikä ottaa myöhästynyttä oppilasta tunnille loukkaantumisvaaran takia.

PEHMEÄ NYKYTANSSI VAUVAN KANSSA

Rintareppu/kantoliina, peitto tai pyyhe jumppapatjan päälle sekä sitteri, turvakaukalo tai lastenvaunujen koppa.

TANSSILEIKKI, LUOVA TANSSI, DANCEMIX, TANSSIAKROBATIA, TEMPPUTANSSI

Tanssipuku tai shortsit ja vartalonmyötäinen t-paita. Paljaat jalat.

DISCOJAZZ

Mukava treeniasu. Vaaleapohjaiset sisätennarit tai paljaat jalat/sukat.

KLASSINEN BALETTI

Esibaletti: Tanssipuku, jossa on helppo liikkua. Paljaat jalat.

Nuoriso: Tasolla alkeet 1 tytöillä käytössä vaaleanvioletti (Purple), micromeryl-kankaasta valmistettu hihaton tanssipuku (ei tylliröyhelöä). Puvut valmistetaan kotimaassa ja näin tuemme suomalaista työtä. Opettajalta saa tarkemmat ohjeet oikean puvun hankintaan. Muilla luokilla opettaja ilmoittaa puvun värin. Puuterin väriset pehmeät harjoitustossut, joihin ommellaan kuminauha jalan rinnan yli (ei nauhoja), valkoiset nilkkasukat. Tossuihin ei voi ostaa kasvunvaraa, vaan tossun tulee istua kuin nahkahansikas, jotta opettaja näkee jalkaterän tarkasti. Varvastossut opettajan ohjeen mukaan. Lämmittimiä ei käytetä tunneilla.

Teinit: Hihaton tanssipuku (opettaja ilmoittaa puvun värin). Pehmeät harjoitustossut. Varvastossut opettajan ohjeen mukaan.

Pojat: Valkoinen T-paita ja mustat trikoot. Mustat harjoitustossut ja valkoiset urheilusukat.

Aikuiset: Tanssipuku ja pehmeät harjoitustossut. Varvastossut opettajan ohjeen mukaan aikaisintaan tasosta jatko 1 lähtien (tanssitarvikeliikkeet).

KARAKTERITANSSI

Karakterikengät (miehillä saappaat), naisilla polvipituinen hame ja istuva yläosa, miehillä istuvat housut/trikoot.

NYKYTANSSI, JAZZTANSSI, SHOWTANSSI, BROADWAY STYLES, STREET JAZZ

Nuoriso ja teinit: Hihaton yksivärinen tanssipuku tai vartalonmyötäinen toppi/t-paita ja leggingsit/urheilushortsit.
Aikuiset: Vartalonmyötäinen tanssiasu.
Nykytanssi, showtanssi, street jazz: paljaat jalat tai sukat.
Pehmeä nykytanssi: tarvittaessa lisättävä lämmin varustus mukana
Jazztanssi: paljaat jalat, sukat tai jazztossut
Broadway styles: paljaat jalat

FLAMENCO

Mukava treeniasu. Flamencokengät (tanssitarvikeliikkeistä) tai nahkapohjaiset kengät, joissa 4-5 cm tukeva korko. Tarkista, että kenkiesi naulat ovat kunnossa. Varusteiden hankintaan kannattaa pyytää neuvoa opettajalta ensimmäisellä tunnilla.

STEPPI JA IRLANTILAINEN TANSSI

Mukava treeniasu. Steppikengät rautoineen (tanssitarvikeliikkeistä). Irlantilaisen tanssin osuus tanssitaan sukissa ja steppikengissä. Varusteiden hankintaan kannattaa pyytää neuvoa opettajalta ensimmäisellä tunnilla.

STREET DANCE, BREIKKI, HOUSE, LYRICAL HIP HOP, POPPING, REGGAETON, DANCEHALL, LATINO STREET, TWERKKAUS, COMMERCIAL

Mukava treeniasu. Vaaleapohjaiset sisätennarit.
Dancehall queenstyle, twerkkaus: polvisuojat.

MODERNI AFRO

Väljä asu tai tanssitrikoot. Paljaat jalat.

TANSSIAKROBATIA (aikuiset)

Pitkähihainen pusero ja housut, myös polvisuojat. Paljaat jalat.

KEHONHUOLTO, KUNTOLAJIT

Mukava asu, jossa helppo liikkua, paljaat jalat tai sukat. Aerobic: vaaleapohjaiset aerobic- tai lenkkitossut. Tanssiopiston jumppamatot eivät ole käytössä. Oppilaat tuovat omat alustat niille tunneille, joilla niitä tarvitaan.