Tanssietiketti ja varusteet

Tunneille saavutaan ajoissa, pukeudutaan asianmukaisiin varusteisiin ja sidotaan pitkät hiukset kiinni. Kellot, korut ja purukumit jätetään pois tunnille tultaessa ja matkapuhelimet suljetaan. Saleissa ei saa käyttää villasukkia, koska ne liukastuttavat tanssimatot. Pesethän kätesi ennen tunnille osallistumista. Ota arvotavarasi mukaan saliin. Tanssipukuihin ja tossuihin on tärkeää laittaa oppilaan nimi, jotta unohtuneet varusteet löytävät omistajansa.

Olethan reilu ja rehti ystävä tanssikavereillesi. Opettajalla ei ole velvollisuutta valvoa oppilaita ennen tai jälkeen tanssiopetustunnin, eikä ottaa myöhästynyttä oppilasta tunnille loukkaantumisvaaran takia.

PEHMEÄ NYKYTANSSI VAUVAN KANSSA / AIKUINEN-VAUVA -BALETTI

Rintareppu/kantoliina, peitto tai pyyhe jumppapatjan päälle sekä sitteri, turvakaukalo tai lastenvaunujen koppa.

TANSSILEIKKI, LUOVA TANSSI, DANCEMIX, TANSSIAKROBATIA, TEMPPUTANSSI

Tanssipuku tai shortsit ja vartalonmyötäinen t-paita. Paljaat jalat.

KLASSINEN BALETTI

Esibaletti: Tanssipuku, jossa on helppo liikkua. Paljaat jalat.

Nuoriso: Tasolla alkeet 1-2 käytössä vaaleanvioletti (Lavender), micromeryl-kankaasta valmistettu hihaton tanssipuku (ei tylliröyhelöä) tai vaihtoehtoisesti hihaton tanssipaita. Oppilas voi valita alaosaksi yhden tai useamman seuraavista vaihtoehdoista: balettisukkahousut (puuterin- tai mochanväriset), myös legginsit käyvät, tai mustat ihonmyötäiset shortsit tai trikoot. Vaatteet valmistetaan kotimaassa ja näin tuemme suomalaista työtä. Opettajalta saa tarkemmat ohjeet oikean puvun hankintaan. Muilla luokilla opettaja ilmoittaa puvun värin. Jalkineina ovat puuterinväriset pehmeät harjoitustossut, joihin ommellaan kuminauha jalan rinnan yli (ei nauhoja), valkoiset nilkkasukat. Tossuihin ei voi ostaa kasvunvaraa, vaan tossun tulee istua kuin nahkahansikas, jotta opettaja näkee jalkaterän tarkasti. Varvastossut opettajan ohjeen mukaan. Lämmittimiä ei käytetä tunneilla.

Teinit: Hihaton tanssipuku tai tanssipaita (opettaja ilmoittaa puvun värin). Oppilas voi valita alaosaksi yhden tai useamman seuraavista vaihtoehdoista: balettisukkahousut (puuterin- tai mochanväriset), myös legginsit käyvät, sifonkinen balettihame (puvun värinen tai musta) tai mustat ihonmyötäiset shortsit tai trikoot. Pehmeät harjoitustossut. Varvastossut opettajan ohjeen mukaan.

Aikuiset: Tanssipuku ja pehmeät harjoitustossut. Varvastossut opettajan ohjeen mukaan aikaisintaan tasosta jatko 1 lähtien (tanssitarvikeliikkeet).

KARAKTERITANSSI

Karakterikengät tai -saappaat, polvipituinen hame tai istuvat housut/trikoot ja istuva yläosa.

NYKYTANSSI, JAZZTANSSI, SHOWTANSSI, BROADWAY STYLES

Nuoriso ja teinit: Vartalonmyötäinen t-paita ja leggingsit/urheilushortsit.
Aikuiset: Vartalonmyötäinen tanssiasu.
Nykytanssi, showtanssi: Paljaat jalat tai sukat.
Pehmeä nykytanssi: Tarvittaessa lisättävä lämmin varustus mukana.
Jazztanssi: Paljaat jalat, sukat tai jazztossut.
Broadway styles: Paljaat jalat.

FLAMENCO

Mukava treeniasu. Flamencokengät (tanssitarvikeliikkeistä) tai nahkapohjaiset kengät, joissa 4-5 cm tukeva korko. Tarkista, että kenkiesi naulat ovat kunnossa. Varusteiden hankintaan kannattaa pyytää neuvoa opettajalta ensimmäisellä tunnilla.

STEPPI JA IRLANTILAINEN TANSSI

Mukava treeniasu. Steppikengät rautoineen (tanssitarvikeliikkeistä). Irlantilaisen tanssin osuus tanssitaan sukissa ja steppikengissä. Varusteiden hankintaan kannattaa pyytää neuvoa opettajalta ensimmäisellä tunnilla.

STREET DANCE, BREIKKI, HOUSE, POPPING, REGGAETON, DANCEHALL, LATINO STREET, COMMERCIAL

Mukava treeniasu. Vaaleapohjaiset sisätennarit.

LATINO HEELS

Klassinen lattaritanssikenkä, korko mieluiten 70 mm.

HEELS

Tanssiin tarkoitetut stiletto-korkoiset kengät, jotka pysyvät hyvin jalassa.

MODERNI AFRO

Väljä asu tai tanssitrikoot. Paljaat jalat.

TANSSIAKROBATIA (aikuiset)

Pitkähihainen pusero ja housut, myös polvisuojat. Paljaat jalat.

KEHONHUOLTO, KUNTOLAJIT

Mukava asu, jossa helppo liikkua, paljaat jalat tai sukat. Aerobic: vaaleapohjaiset aerobic- tai lenkkitossut.