Wilma-Emilia Kuosa on erikoistunut jazztanssiin Nizzan OFFJAZZ DANCE CENTER-tanssikorkeakoulussa. Hän on saavuttanut Ranskan kulttuuriministeriön myöntämän jazztanssijan tunnustuksen (EAT). Tämän kauden hän on pitää välivuotta tanssitaiteenmaisterin opinnoistaan Ranskassa. Viime vuosina hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin workshopeihin, mm. Marco Goecke, Pina Bausch Company, Virgilio Sieni, Alexander Ekman, Jean-Christophe Maillot Co., Angelo Monaco, Cecilia Marta, Tero Saarinen Company, Huques Salgas, Gildas Diquero ja Michael Owens. Wilma-Emilia on käynyt opintomatkoilla Lontoossa (Pineapple Dance studios), Salzburgissa (MoveMentors SEAD), Munchenissä (Dance station) ja Pariisissa (Studio Harmonica).

Kuosa on toiminut perustamiensa ”JazzAttack” ja ”RAW”  jazztanssikollektiivien koreografina. Hän työstää tällä hetkellä neljättä koko illan näyttämökonseptia Titaanisydämen anatomiaa, joka perustuu hänen saman nimiseen runoromaaniinsa. Wilma-Emilian aiempia näyttämökonsepteja ovat Laiminlyöty-, ja Geisha-tanssikonsertit sekä on Jazz&Dance-improvisaatioklubi.

Wilma-Emilian lähtökohtana on käyttää kehoa instrumenttina, jolla musiikkia tulkitaan. Hänen metodinsa pohjautuu jazztanssin juurista ammentavaan Mattox-tekniikkaan, jonka pohjalta hän on kehittänyt oman lyrical jazz tyylinsä. Opettajana hän haluaa kannustaa oppilaitaan kommunikoimaan tanssin keinoin improvisaation vapauttavaa voimaa unohtamatta. Rytmi on Kuosalle tanssin ydin, sekä liikkeen sieluna, että tulkinnan jalustana. Wilma-Emilia kutsuu kaikki mukaan osallistumaan #danceyourheartoutsessions

www.wilma-emiliakuosa.com