Wilma-Emilia Kuosa on erikoistunut jazztanssiin Nizzan OFFJAZZ DANCE CENTER-tanssikorkeakoulussa. Hän on saavuttanut Ranskan kulttuuriministeriön myöntämän jazztanssijan tunnustuksen (EAT). Tällä hetkellä hän on opintovapaalla suorittaakseen tanssitaiteen maisterinopintoja Ranskassa. Viime vuosina hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin workshopeihin, mm. Pina Bausch Company, Virgilio Sieni, Alexander Ekman, Jean-Christophe Maillot Co., Val Suarez, Angelo Monaco, Cecilia Marta, Tero Saarinen Company, Huques Salgas, Gildas Diquero ja Michael Owens. Wilma-Emilia on myös käynyt opintomatkoilla Lontoossa (Pineapple Dance studios), Salzburgissa (MoveMentors SEAD), Munchenissä (Dance station) ja Pariisissa (Studio Harmonica).

Kuosa toimii koreografina perustamiensa jazztanssikollektiivien ”JazzAttack” ja ”RAW” yhteistyössä Minttu Pietilän kanssa. Hän työstää tällä hetkellä toista koko illan teostaan Geisha-tanssikonserttia, joka tulee ensi-iltaan Suomessa 2018. Wilma-Emilia on Jazz&Dance konseptin tekijä ja suositun improvisaatioklubin tanssiva emäntä.

Wilma-Emilian lähtökohtana on käyttää kehoa instrumenttina, jolla musiikkia tulkitaan. Hänen metodinsa pohjautuu jazztanssin juurista ammentavaan Mattox-tekniikkaan, jonka pohjalta hän on kehittänyt oman lyrical jazz tyylinsä. Opettajana hän haluaa kannustaa oppilaitaan kommunikoimaan tanssin keinoin improvisaation vapauttavaa voimaa unohtamatta. Rytmi on Kuosalle tanssin ydin, sekä liikkeen sieluna, että tulkinnan jalustana. Wilma-Emilia kutsuu kaikki mukaan osallistumaan #danceyourheartoutsessions

www.wilma-emiliakuosa.com