Taika Rautiainen on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Hän valmistui keväällä 2021 tanssitaiteen kandidaatiksi Tukholman Taideyliopistosta (Stockholm University of the Arts) ja palaa juurilleen Helsingin tanssiopistolle.

Taika on harrastanut monipuolisesti tanssia 2-vuotiaasta asti, osallistunut lukuisiin katselmuksiin sekä kilpailuihin valtakunnallisesti sekä toiminut tanssijana Helsinki Dance Theaterilla vuoteen 2018 asti ennen Tukholmaan muuttoa. Opetustyön ohessa Taika työskentelee tanssijana ja tekijänä erilaisissa kollektiiveissä sekä itsenäisesti.

Taikan tunneilla liikettä lähestytään mielikuvituksen, nautinnon sekä yhteisöllisyyden kautta leikkien ja haastaen ihmiskehoa, tilanteita, suhteita sekä havaintoja. Opetuksessa hänelle on tärkeää etsiä ja löytää rajattomia mahdollisuuksia olla sekä liikkua niin yksilöinä kuin ryhmässä. Opettajana Taika on kannustava, energinen sekä kuulias mutta haluaa haastaa, jokaista oppilasta kehittymään. Taika toivoo voivansa tarjota tuntien kautta rikkaita kokemuksia oman kehon, muiden ihmisten sekä tanssin ja liikkeen parissa.