Henna aloitti klassisen baletin 4-vuotiaana. Hänen lajikattauksensa suureni pian myös mm. nyky- ja jazztanssiin. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen kolmivuotisen erikoiskoulutuksen hän suoritti vuosina 2009-2012. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Sibeliuslukion tanssilinjalta, Henna lähti opiskelemaan Oulun Ammattikorkeakouluun tanssinopettajaksi pääaineenaan klassinen baletti. Lisäoppia hän kävi hakemassa myös Unkarin Tanssiakatemiasta vuosina 2017–2018. Jo opiskeluaikanaan Henna aloitti opettamisen Oulussa. Valmistuttuaan hän siirtyi opettamaan pääkaupunkiseudulle, jossa hän on opettanut eritasoisia oppilaita lapsista aikuisiin.

Tiedonnälkä vei Hennan opiskelemaan myös Urheilutieteiden maisteriksi Müncheniin, jossa hän laajensi ymmärrystään mm. ravinnosta, biomekaniikasta ja urheilupsykologiasta, pystyäkseen auttamaan tanssioppilaitaan paremmin.

Henna on opettajana empaattinen, mutta tarkka. Oikeaoppinen tekniikka ja yksityiskohdat ovat hänelle tärkeitä, ja opettaessaan hän pyrkii siihen, että oppilas ymmärtää mitä tekee ja miksi. Hennan tunneilla saa turvallisessa ympäristössä kehittyä tanssijana.

Oppilaan palaute: ”Henna osaa selittää vaikeatkin liikkeet ja liikesarjat ymmärrettävästi, kannustavasti ja kärsivällisesti”.

Hennan opetuskieli on suomi, mutta hän voi tarvittaessa opastaa myös englanniksi ja saksaksi.

Henna teaches in Finnish but is able to assist in English.

Henna unterrichtet auf Finnisch, kann aber bei Bedarf auf Deutsch helfen.