Mia Jaatinen on tanssin kentällä monipuolisesti toimiva tanssija-koreografi sekä pedagogi. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi (tanssijan koulutusohjelma) Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (2015) sekä tanssipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (2013). Mia työskentelee tanssija-pedagogina mm. Kinetic Orchestra – tanssiryhmässä, MMM-kollektiivissa sekä useiden kotimaisten koreografien teoksissa. Lisäksi hän tuottaa omia taiteellisia ulostuloja, joista viimeisimpiä ovat olleet RIEHA (Zodiak 2023) ja Red Desert (2022). Mia opettanut Helsingin tanssiopistossa vuodesta 2014 lähtien sekä toiminut vierailevana opettajana mm. Tanssivintillä, Teatterikorkeakoululla ja Helsingin kaupunginteatterilla.

Tanssitaiteilijana Miaa kiinnostaa esiintyjäntyö, jossa tulee yhteen eletyn ruumiinkokemuksen kuunteleminen, leikittely tanssihistorioiden liikemaailmasta ammentaen sekä esiintyjän ekspressiivisyyden venyttäminen ja vanuttaminen. Mian liikkeellinen praktiikka on inspiroitunut nykytanssin eri praktiikoista ja tanssilajeista, akrobatiasta, kontaktityöskentelystä sekä uteliaasta otteesta liikkeeseen ja tanssiin maailmassa olemisen tapana. Edellä mainitut teemat ovat tärkeässä osassa myös Mian pedagogisessa työssä.

Mian tuntien keskiössä on reaktiivisen, havainnoivan,  tuntevan, seuraavan ja johtavan keho-mielen virittäminen sekä valjastaminen. Tunneilla keskitytään liikekieleen, joka muodostuu kelluvasta, kaartuvasta, ketjuuntuvasta, kaatuvasta, tarkasta, monisuuntaisesta, artikuloituvasta ja kiertyvästä liikkeestä. Tanssia lähestytään asetetun materiaalin ja tehtävälähtöisen improvisaation sekä leikkien kautta. Tunneilla tanssitaan niin lattiatasossa kuin jalkojen päällä sekä yksin ja yhdessä. Tarkoituksena on työskennellä omista lähtökohdista käsin kohti liikkeen maailmaa ja tanssista nauttimista hyvän musiikin johdattamana. Mian työn ytimessä ovat ennen kaikkea oppilaan toimijuuden vahvistaminen, hyvinvointi, empatia, turvallisuus sekä yhteisöllisyys.

‘’Tunneilla on ihanan yhteisöllinen ja huumorilla maustettu tunnelma. Mia haastaa lempeästi kohti uuden opettelua’’

‘’Olen käynyt Mian tunneilla 8 vuotta eikä tylsää ole tullut. Tunneilla tulee vaivihkaa tehtyä hikihatussa töitä, kuitenkin kehoystävällisellä tavalla. Tuntitilanteet ovat dialogisia ja nautin siitä miten hyvä ryhmähenki tunneilla on.’’

Mian opetuskielet ovat suomi ja englanti.

Mia teaches also in English.

Syyslukukaudella 2024 Miaa sijaistaa maanantain tunneilla Sofia Charifi ja keskiviikon tunneilla Pinja Grönberg. Mia palaa kevätlukukaudelle 2025.