Mia Jaatinen on rovaniemeläislähtöinen tanssitaiteilija.  Hän toimii monipuolisesti tanssitaiteen kentällä tanssijana, opettajana ja koreografina. Mia on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi (tanssijan koulutusohjelma) Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta keväällä 2015 sekä tanssipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Vaihto-opiskelunsa hän suoritti ammattikorkeakouluopintojensa lomassa New Yorkissa syksyllä 2011.

Mia on harrastanut telinevoimistelua 4-vuotiaasta 12-vuotiaaksi, jonka jälkeen hän siirtyi tanssin pariin.  Tanssihistoriaan kuuluukin useita tanssilajeja sekä kilpailuhistoriaa show-ja streetlajeissa. Vuonna 2009 hän sijoittui sijalle 3 naisten hiphop soolossa ja vuonna 2010 hän oli mukana aikuisten pienryhmässä, joka voitti Suomen mestaruuden. Nykytanssista on kuitenkin muodostunut ensisijainen kiinnostuksen kohde ja se onkin antanut työkaluja yhdistää monilajinen tausta tämän hetkiseen liikekieleen. Mia on työskennellyt mm. Sonya Lindforsin, Jeremy Waden, Satu Tuomiston,  ja Jarkko Mandelinin teoksissa.  Hän myös harjoittaa omaa tanssija-tekijyyttään erilaisissa kokoonpanoissa ja opetustyössään.

Opetuksessa Mialle on tärkeää opettaa toisten ja itsensä kohtaamista, reflektiivistä otetta tanssin tekemiseen sekä liikkeen kokonaisvaltaista ymmärtämistä toiminnallisuuden kautta. Hänen tunneillaan yhdistellään erilaisia liiketekniikoita, akrobatiaa, lattiatyöskentelyä, parityöskentelyä sekä improvisaatiota. Kokemuksellisuus ja yhteisöllisyys ovat myös tärkeässä roolissa Mian tunneilla.