Marja on opettanut nykytanssia, jazztanssia ja lastentanssia Helsingin tanssiopistolla vuodesta 2014 alkaen. Hän aloitti tanssiharrastuksen viisivuotiaana Helsingin tanssiopiston luovan tanssin tunneilla, mistä vuosien omistautuminen erityisesti nykytanssille tanssiopistolla sekä Kruununhaan yläasteen ja Sibelius-lukion tanssilinjoilla johti tanssin ammattiopintoihin. Hän on saanut koulutuksensa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella (tanssitaiteen maisteri 2014) ja TrinityLaban-konservatoriossa Lontoossa (BA Dance Theatre with honours 2008). Lisäksi hän on syventänyt opintojaan ammattilaiskursseilla muun muassa Brysselissä, Kaliforniassa ja Helsingissä.

Marjan opintoihin on nykytanssin ja jazzin lisäksi kuulunut myös klassista balettia, butoa, modernia afroa ja useita modernin tanssin kodifioiduista tekniikoista. Monipuolisesta koulutustaustasta kiteytyy juuri Marjalle erityinen lähestymistapa tanssiin ja liikkeeseen. Opetuksessaan hän painottaa liikkeen ja havainnon tarkkuutta sekä keholliselle kokemukselle herkistymistä. Improvisaatio on olennainen osa opetusta, ja tunneillaan Marja ohjaa oppilaita löytämään oman kehon vapaan liikkeen, minkä kautta alkaa avautua jokaiselle yksilöllinen kehollinen taito ja logiikka sekä ymmärrys liikkeestä. Tanssitekniikan ja tanssisarjojen harjoittelun myötä kehon taidot hioutuvat ja monipuolistuvat, ja opitut liikeradat avaavat uusia mahdollisuuksia myös oman liikkeen tuottamiseen. Vapaan liikkeen löytämisessä olennaista on myös vapautunut, positiivinen ja kannustava ilmapiiri tunneilla.

Marjan opetuksessa tanssitekniikkaa opetellaan tanssillisten sarjojen kautta. Oman kehon hahmotus ja kokemus liikkeestä toimivat pohjana myös turvallisen ja kokonaisvaltaisen tanssitekniikan harjoittelussa. Nykytanssitunneilla lattiatekniikka sekä siihen yhdistetyt akrobaattiset elementit, monipuolinen tilan ja suuntien käyttö, käännökset ja hypyt luovat materiaalin perustan. Jazztunneilla lajinomaista tekniikkaa, tyyliä ja liikemateriaalia harjoitellaan monipuolisten tanssisarjojen myötä niitä tukevia teknisiä harjoitteita unohtamatta.

Marja on opettanut nykytanssia myös useilla tanssiopiston kesäleireillä. Alla leirioppilaiden palautteita Marja tunneista:

”Sä oot saanut mut innostumaan nykytanssista sun ihanalla ja luovalla tanssinopetustyylillä. Joka kerta, kun tuun sun tunnille, siitä jää käteen niin paljon.”

”Tulee niin hyvä fiilis tunneilla, kun tsemppaat ja hymyilet meille.”

”Sä oot ensimmäinen nykäriopettaja, joka mulla on ikinä ollut, mut osaat opettaa niin, että tajuaa. Oot myös todella positiivinen ja kannustava. Oot saanut mut haluamaan tanssia lisää nykäriä.”

Marjan opetuskieli on suomi ja tarvittaessa englanti.

Marja teaches in Finnish but is able to assist in English.