Laura Poikolainen on aloittanut tanssiopintonsa Helsingin tanssiopiston lastentanssitunneilla ja ollut erikoiskoulutusluokan oppilaana 1995–2003. Lisäopintoja hän on tehnyt kesäkursseilla mm. Cannesissa, Kööpenhaminassa ja New Yorkissa. Suoritettuaan tanssijan näyttötutkinnon Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa hän toimi tanssijana Kansallisbaletissa kaudet 2004–2006. Syksyllä 2006 Laura jatkoi opintojaan Savonia-ammattikorkeakoulussa ja valmistui tanssinopettajaksi keväällä 2010 pääaineenaan klassinen baletti. Keväällä 2012 hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta. Kaudella 2022-2023 Laura opiskeli Somatic studiolla ja sai pilates-opettajan pätevyyden maaliskuussa 2023.

Laura on iloinen, mutta vaativa opettaja, jonka tunneilla keskitytään tekniikan hiomisen lisäksi kokonaisvaltaiseen liikkeeseen, liikkeen erilaisiin laatuihin ja ennen kaikkea musikaalisuuteen. Tunnit haastavat niin kehoa kuin aivojakin, mutta oppimisilmapiiri pidetään positiivisena ja yritystä ja erehdystä suosivana.

Laura on opettanut Helsingin Tanssiopistossa vuodesta 2010 alkaen lajeinaan klassinen baletti, nykytanssi ja lastentanssi. Nykyisin hän opettaa klassisesta balettia ja erikoiskoulutusluokkia.

Lauran opetuskielinä ovat suomi ja englanti.

Laura teaches in Finnish but is able assist in English.