Elina Julia on toiminut aiemmin tanssinopettajana Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistolla, sijaistanut tanssitunteja Helsingin tanssiopistossa sekä toiminut Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastustoimintamallissa esittävien taiteiden ja liikunnan ohjaajana. Hänellä on kokemusta nykytanssin, jazz- ja street-lajien sekä improvisaation opettamisesta. Tanssin opetuksen lisäksi hän työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana.

Tällä hetkellä Elina Julia opiskelee klassisen baletin didaktiikkaa Vaganovan balettiakatemiasta valmistuneiden tanssipedagogien opetuksessa.

Elina Julialle tärkeintä on yksilöllisen oppimisen tukeminen. Tärkeintä on luoda tanssiteknisesti vakaa peruspohja, jonka avulla oppilaat taaperoista senioreihin pystyvät luottamaan omaan osaamiseen ja nauttimaan esiintymisestä. Opetuksessa ei korosteta epäonnistumisia, vaan nähdään niissä tilaisuus kehittymiseen. Tunneilla on turvallinen, tasa-arvoinen sekä kannustava ilmapiiri.

Koulutukseltaan Elina Julia on Tampereen yhteiskoulun lukion ilmaisutaitolinjan ylioppilas 2007 sekä Jyväskylän yliopiston kulttuurin ja taiteen laitokselta valmistunut maisteri 2019.

Elina Julian opetuskieli on suomi ja tarvittaessa englanti.

Elina Julia teaches in Finnish but is able to assist in English.