Anniina Ala-Mattinen on opettanut tanssia vuodesta 1996. Hän on Suomen ensimmäisiä housetanssinopettajia. Anniina on tanssijana treenannut monipuolisesti lajeja afrosta balettiin, pääpainon ollessa kuitenkin katutansseissa.

Anniina on kokenut ja syvällinen opettaja, joka haluaa painottaa opettaessaan tanssijan teknisyyttä ja fyysisyyttä, jonka päällä ilmaisu lepää. Anniina on opettajana todella innostava ja motivoiva. Hän on treenannut pääosin New Yorkissa, ja hän on suorittanut tanssipedagogin opintoja Jyväskylän yliopistossa. Hän treenaa säännöllisesti ja käy workshopeissa hakemassa inspiraatiota.

Anniina toimii myös aktiivisena koreografina (mm. musiikkivideot), esiintyjänä ja tuomarina (street-SM). Hän myös kilpailee säännöllisesti.

Anniina on valmistunut liikunnanohjaajaksi Vierumäeltä. Hän kouluttautunut movement-, kehonhuolto- ja voimavalmentaja. Anniinalla on pitkä kokemus erilaisten kehonhuolto-, mobiilisuus-, movement-, kunto- ja voimatuntien vetämisestä nuorista senioreihin. Hän toimii myös kouluttajana ja yksilövalmentajana.