Wilma-Emilia on tanssipedagogi, koreografi, tanssija, näyttelijä, ja runoilija Helsingistä. Hän on opiskellut jazztanssin erityisosaajaksi Ranskassa, saavuttaen sekä tanssijan että tanssinopettajan pätevyydet pääaineenaan jazztanssi. Keväällä 2022 Wilma-Emilia valmistui Nizzan Yliopiston tanssitaiteen laitokselta esittävien taiteiden kandidaatiksi pääaineenaan tanssi. Viime vuosien aikana hän on työskennellyt monialaisesti erilaisissa projekteissa kansainvälisesti tutkien jazztanssin juuria Länsi-Afrikassa asti. Wilma-Emilia on kolmikielinen (suomi, englanti ja ranska), ja lisäksi hän ymmärtää ruotsia ja italiaa.

Helsingin tanssiopistossa Kuosa on opettanut pitkään. Hän on myös toiminut ideoimiensa tanssiyhteisöjen, kuten ”JazzAttack”, ”RAW” ja “Jazz-kollektiivi” ryhmien koreografina. Syyskaudella 2023 Wilma-Emilia opetti jazztanssia opiston ylimmälle EK-luokalle.  Syyskaudella 2024 Wilma-Emilia palaa pitkästä aikaa opettamaan kaikille avoimia jazztanssi-, lyrical jazz- ja nykytanssitunteja.

Wilma-Emilian lähtökohtana on käyttää kehoa instrumenttina, jolla tarinoita tulkitaan. Hänen jazztanssin opetuksensa perustuu Mattox-tekniikkaan, jonka juurista hän on kehittänyt oman lyrical jazz tyylin. Nykytanssissa Wilma-Emilia tutkii ekonomisen liikkeen mahdollisuuksia ja liikkeen virtaavuutta tukevaa lattiatekniikkaa. Opettajana hän haluaa kannustaa oppilaitaan kommunikoimaan tanssin keinoin – improvisaation vapauttavaa voimaa unohtamatta. Rytmi on Kuosalle tanssin ydin, sekä liikkeen sieluna, että tulkinnan jalustana.

Wilma-Emilia työstää tällä hetkellä viidettä koko illan näyttämökonseptia ensi-iltaan. Hänen aiempia näyttämökonseptejaan ovat Laiminlyöty-, ja Geisha-tanssikonsertit, Häkkiooppera sekä on Jazz&Dance -improvisaatioklubi. Wilma-Emilia tunnetaan myös runoilijana. Tähän mennessä on julkaistu Titaanisydämen anatomia, 2020, sekä Häkkiooppera, 2022. Kolmas runokirja on nyt työn alla.

Wilman opetuskieli on suomi.

https://www.wilma-emiliakuosa.com/ https://www.instagram.com/wilma_emilia_kuosa/?hl=en