Ajankohtaista

20.5.2020

Opetuksen käynnistyessä kiinnitämme erityistä huomiota mm. hygieniaan, tehostettuun siivoukseen ja turvavälien huomioimiseen. Olemme opastaneet myös henkilökuntamme toimimisesta poikkeustilanteessa. Noudatathan tunnille tullessasi myös THL:n ja hallituksen yleisiä ohjeistuksia koronaepidemiatilanteessa toimimiseen. Luethan huolellisesti alla olevat ohjeet toimimisesta tanssitunneilla ja toimipisteissämme! Opettaja ohjeistaa lisää tunneilla toimimisesta paikan päällä.

 • Tunnille voit osallistua vain täysin terveenä. Tunnille ei voi myöskään osallistua, jos perheenjäsenellä on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju-makuaistin menetys) tai ripuli.
 • Tanssiopiston tiloihin saapuessasi pese ensin kädet saippualla (vähintään 20 s. vaahdotus), samoin tunnin päätyttyä. Saleista löytyy käsidesipulloja, mutta suosittelemme, että oppilailla on mukanaan myös henkilökohtainen käsidesipullo.
 • Toivomme, että mahdollisimman moni oppilas saapuisi tunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuina, jotta pukuhuoneisiin ei synny ruuhkaa. Omat päällysvaatteet voi ottaa myös tunnille mukaan. Vältä myös kasvojesi koskettelua. Suihkut eivät ole käytössä kesäkauden aikana.
 • Oppilaat asettavat juomapullonsa seinän tai balettitangon viereen esim. paperinenäliinan tai oman pyyhkeen päälle. Lasten ja nuorten tunneilla ei vesipulloa oteta tunnille. Huoltajalla on hyvä olla juotavaa mukana tunnin jälkeen tarjottavaksi.
 • Tanssiopiston jumppamatot eivät ole käytössä. Oppilaat tuovat omat alustat niille tunneille, joilla niitä tarvitaan.
 • Tuntipaikalle saavutaan vasta juuri ennen tunnin alkua, tiloissa ei vietetä aikaa ennen omaa tuntia tai sen jälkeen. Tanssitunnille saavuttaessa kannattaa välttää hissien käyttöä ja suosia portaita. Opiston tiloissa käyttäydytään kohteliaasti ja huomaavaisesti toisia kohtaan ja pidetään turvavälit.
 • Huoltajat voivat saattaa lapset ja nuoret toimipisteeseen, mutta he eivät voi jäädä odottamaan tiloihin oppitunnin ajaksi. He siis poistuvat ja palaavat vasta juuri ennen tunnin loppumista. Lapsella voi olla vain yksi saattaja mukanaan. Aikuiset eivät voi tulla saliin saattamaan lasta tai istumaan salin reunaan. Opettaja kutsuu lapset saliin yksitellen nimellä. Lapset poistuvat salista yksitellen opettajan antamien ohjeiden mukaan.
 • Olemme tarkistaneet salien maksimioppilasmäärät, eikä niitä ylitetä. Huomioithan, että opettaja ei voi ottaa tunnille hyvitystunnille tulijoita, jos sallittu oppilasmäärä ylittyy. Täydet tunnit on merkitty nettisivuillemme.
 • Opettajamme valmistavat ja suunnittelevat opetuksen niin, että fyysistä kontaktia ei tapahdu opettajan ja oppilaan tai oppilaiden välillä. Tarvittaessa harjoituksia tehdään pienemmissä ryhmissä muun ryhmän odottaessa väljästi sivussa.
 • Opettajat puhdistavat saleissa olevia tartuntapintoja tuntien välissä, joten tämä saattaa viivästyttää tunteja muutamilla minuuteilla. Vasta tämän puhdistuksen jälkeen opettaja päästää seuraavan ryhmän oppilaat sisälle saliin.

6.5.2020
Hallituksen 4.5.2020 antamien koronavirusta koskevien ohjeistusten johdosta Helsingin tanssiopiston tanssitunnit on peruttu myös kevätkauden lopun osalta eli 31.5.2020 saakkaKesäkausi 2020 alkaa suunnitelmien mukaisesti maanantaina 1.6.2020 ja ilmoittautumiset kesän tunneille, tiiviskursseille ja leireille ovat käynnissä.

Opetuksen alkaessa tulemme kiinnittämään huomiota hallituksen antamiin ohjeisiin mm. turvaväleistä ja kokoontumisten henkilömäärärajoituksista. Lähetämme ilmoittautuneille oppilaille tiedotteen uusista toimintatavoista ennen opetuksen alkamista.

31.3.2020
Hallituksen antaman koronavirusta koskevien määräysten johdosta Helsingin tanssiopiston tanssitunnit on peruttu ainakin 13.5.2020 saakka. Opisto seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tekee päätöksiä jatkosta tilanteen mukaan. Oppilaat voivat seurata tilannetta opiston nettisivuilta.

Helsingin tanssiopisto antaa tanssin taiteen perusopetusta Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien auktorisoimana. Opetus- ja kulttuuriministeriö on suosittanut, että taiteen perusopetus järjestettäisiin poikkeusoloissa mahdollisuuksien mukaan korvaavilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Opiston lukujärjestyksessä on yli 500 viikkotuntia, joten kattavan etäopetuksen järjestämiseen kaikille oppilaille ei ole mahdollisuuksia. Tanssi on myös taiteen lajina haastava järjestettäväksi kokonaan ilman lähiopetusta.

Koska kattavaa etäopetusta ei ole ollut edellä mainituista syistä mahdollista järjestää opetussuunnitelmien mukaisesti, tullaan koronaviruksen aiheuttamat jakson 8 tuntiperuutukset ajalta 13.3.–5.4.2020 korvaamaan oppilaillemme vastaavalla määrällä omavalintaisia tunteja. Korvaavilla omavalintaisilla tunneilla voi käydä vuoden 2020 loppuun saakka. Omavalintaiset tunnit ovat käytettävissä 31.12.2020 asti myös ilman voimassa olevaa ilmoittautumista. Tunteja voivat käyttää myös oppilaan perheenjäsenet. Tunti käytetään täyttämällä opiston hyvitystuntilipuke, johon kirjataan maininta ”omavalinta” ja perutun tunnin päivämäärä. Hyvitystuntilipuke löytyy opiston nettisivuilta ja se on saatavilla myös opiston omista studioista. Esimerkiksi, jos oppilaalta jäivät koronaviruksen aiheuttamien tuntiperuutusten vuoksi väliin 60 min tunnit ma 16.3., ma 23.3. ja ma 30.3., hän voi käydä kolmella samanmittaisella tai kahdella 90 min tunnilla.

Myös ennen 13.3. oppilaille kertyneiden hyvitystuntien voimassaoloaikaa on pidennetty. Näitä hyvitystunteja voi käyttää vielä kahden kuukauden ajan syyslukukauden alusta, eli 16.10.2020 asti, siinäkin tapauksessa, että oppilaalla ei ole voimassa olevaa ilmoittautumista kesä- tai syyslukukauden 2020 tunneille.

Tullessasi kesäkaudella 2020 hyvitystunnille voit tarkistaa täältä viikkotuntien ilmoittautumistilanteen ja vapaiden paikkojen määrän.

Opiston opettajat ovat lähettäneet kuluneiden viikkojen aikana oppilailleen tiedotteita ja videomateriaalia piristämään oppilaiden arkea. Poikkeusolosuhteiden jatkuessa pyrimme mahdollisuuksien mukaan välittämään edelleen teille opettajienne tervehdyksiä.

Pohtiessamme peruttujen tuntien hyvityksiä ja opetustoiminnan tauon merkitystä oppilaille olemme ottaneet huomioon taiteen perusopetuksen aseman osana Suomen virallista koulutusjärjestelmää. Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaan nykyisenlaisessa force majeure -tapauksessa taiteen perusopetuksen pitämättä jääneet opetustunnit katsotaan suoritetuiksi. Lopputöiden tekijöille järjestetään mahdollisuus lopputöidensä arviointiin kevään aikana.

Modernin Tanssin Kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä, voittoa tavoittelematon Helsingin tanssiopisto työskentelee nyt päättäväisesti haasteellisessa tilanteessa turvatakseen tanssinopetuksensa jatkumisen heti, kun vallitseva tilanne sen mahdollistaa. Kiitämme lämpimästi oppilaitamme koskettavista kannustusviesteistä tässä vaikeassa tilanteessa.

 

OHJEISTUS MAKSUTAVAN MUKAAN:
Oppilaat, jotka maksavat tuntinsa jaksoittain:

 • Jakson 8 (9.3.–5.4.) tunneista ei suoriteta maksupalautuksia. Pe 13.3.–su 5.4. perutut tunnit voi käyttää korvaavina omavalintaisina tunteina 31.12.2020 mennessä. Tunneilla voi käydä myös, vaikka oppilaalla ei ole voimassa olevaa ilmoittautumista.
 • Jaksoista 9 ja 10 ei lähetetä laskuja, mikäli tunnit eivät käynnisty. Mikäli opiston tunnit saadaan uudelleen käyntiin kevätlukukauden aikana, lähetetään lasku vain oppilaan toteutuneilta tunneilta. Laskussa siis otetaan huomioon opetuksen alkamisen todellinen päivämäärä.
 • Rajatonta treenausoikeutta käyttäviin oppilaisiin olemme erikseen yhteydessä jakson 8 peruttujen tuntien kompensaatiosta.
 • Jaksoja 9 ja 10 ennakkoon maksaneiden oppilaiden suoritukset tulevat automaattisesti siirtymään tulevaisuudessa käytettäviksi.

Oppilaat, jotka maksavat tuntinsa lukukausittain:

 • Jakson 8 (9.3.–5.4.) tunneista ei suoriteta maksupalautuksia. Pe 13.3.– su 5.4. perutut tunnit voi käyttää korvaavina omavalintaisina tunteina 31.12.2020 mennessä. Tunneilla voi käydä myös, vaikka oppilaalla ei ole voimassa olevaa ilmoittautumista.
 • Jakson 9 ja 10 (6.4.–31.5.) lukukausimaksut hyvitetään oppilaille peruttujen tuntien osalta. Hyvitysten käsittely on mahdollista kevätlukukauden 2020 lopussa. Lähetämme lukukausimaksajille asiasta erillisen ohjeen kevään aikana.
 • Rajatonta treenausoikeutta käyttäviin oppilaisiin olemme erikseen yhteydessä peruttujen tuntien kompensaatiosta.
 • Liikuntaedulla lukukausimaksunsa maksaneiden oppilaiden suoritukset peruttujen tuntien osalta tulevat automaattisesti siirtymään tulevaisuudessa käytettäviksi.

Koronaviruksesta johtuvista mahdollisista kesäkauden 2020 tunti-, leiri- ja kurssiperuutuksista tiedotetaan ilmoittautuneita oppilaita. Mikäli jotkin kesäkauden tunnit, kurssit ja leirit eivät starttaa, oppilaille ei myöskään lähetetä laskuja niistä. Jos opiston toiminta ei ala kesäkuun alussa, voidaan joitain kesäkursseja ja -leirejä mahdollisesti siirtää järjestettäväksi elokuussa. Ilmoittautuneisiin oppilaisiin ollaan yhteydessä, jos aikataulusiirto tehdään. Oppilas voi perua ilmoittautumisensa maksutta, jos uusi aikataulu ei sovi hänelle.

Hallitus on myös ohjeistanut, että yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Tästä johtuen olemme peruneet kevään Laajan koulutuksen kevätnäytökset 25.-26.4., Lopputyönäytöksen 28.4. sekä Kevätnäytökset SYKssä 8.-10.5. ja 15.-17.5. Laajan koulutuksen näytöksiin liput jo ostaneet voivat hakea rahapalautusta tästä linkistä: https://web.lippu.fi/palautus Liput voi myös palauttaa postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen: Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus, Kalevantie 2 (B-talo), 33100 Tampere. Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.

Oppilastoimisto palvelee toistaiseksi vain sähköpostitse ja puhelimitse ma-pe klo 9-17, toimisto Lönnrotinkadulla ei ole avoinna. Oppilastoimisto on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut ja puheluihin ja sähköposteihin vastauksessa on viivettä. Kiitos kärsivällisyydestä!

——-

6.5.2020
Due to the government orders 4.5. concerning the coronavirus, all classes in Helsingin tanssiopisto are cancelled until end of spring semester 31.5.2020Summer semester 2020 will start as planned on Monday 1.6.2020, enroll for summer classes, courses and camps here
We will send info about safe distances in classes etc. to enrolled students before courses start.  

31.3.2020
Due to the government orders concerning the coronavirus, all classes in Helsingin tanssiopisto are cancelled at least until 13.5.2020. We follow closely any changes in the situation and make our decisions based on those changes. Students are advised to keep an eye on our website for any changes in the situation. 

Helsinki Dance Institute offers Basic Education in the Arts authorized by city of Helsinki, Kauniainen and Vantaa. Finnish Ministry of Education and Culture has recommended that Basic Education in the Arts would be arranged in alternative ways during these exceptional circumstances. Helsinki Dance Institute has more than 500 weekly classes in the syllabus, which means that there no resources to provide encompassing remote education material for everyone. Dance is also a challenging art form to teach without any contact teaching.

Since remote teaching, due to abovementioned reasons, cannot be arranged in accordance to the syllabus, the cancelled classes in period 8 (13.3.–5.4.2020) will be compensated for our students as compensation classes. Compensation classes can be used until the end of the year 2020 even without registration. Students’ families can use these compensation classes, too. Classes are used by filling in Dance Institute’s make up slip. On the slip is written the date and “compensation” as additional information. For example, if, due to the cancellations, a student missed 60 min classes on Mon 16.3., Mon 23.3. and Mon 30.3., they can go to three compensation classes of the same length or two 90 min classes. The classes should be used before 31.12.2020.

If a student has absences from before 13.3., they can still make up those absences in autumn 2020. Absences can be made up for two months from the start of the autumn semester until 16.10.2020, even if the student has not registered to any classes in summer or autumn.

During the past few weeks Helsinki Dance Institute’s teachers have send bulletins and video material to cheer up students. If these exceptional circumstances continue, we will continue to send you your teachers’ greetings, if possible.

When considering the compensation of cancelled classes and the effect of missed classes to our students, we have taken into account that Basic Education in the Arts is part of Finland’s official educational system. Finnish Ministry of Education and Culture has recommended, that during this Force Majeure situation cancelled Basic Education in the Arts classes should be considered completed. Advanced studies diploma works will be evaluated during the spring semester.

Helsinki Dance Institute, a nonprofit institute, is now working determinedly in a challenging situation to guarantee the continuation of dance education as soon as the current situation allows. We like to say a warm thank you to our students who have sent us touching inspirational messages during this challenging time.

 

INSTRUCTIONS TO STUDENTS:
Students who pay their classes by period:

 • There are no monetary refunds for the classes in period 8. Cancelled classes between Fri 13.3.–Sun 5.4. can be used as compensation classes before 31.12.2020. Compensation classes can be used even without registration to any classes in summer/autumn 2020 semester.
 • A bill will not be sent for periods 9 and 10 (6.4.-31.5.) unless the classes can be started again during the spring semester.
 • Those students, who have purchased an unlimited training right, will be sent an email later about the compensations for cancelled classes in period 8.
 • For those students who have paid beforehand the classed in period 9 and 10, the payments will be carried over automatically to be deducted from future payments.

Students who pay their classes by semester:

 • There are no monetary refunds for the classes in period 8. Cancelled classes between Fri 13.3 – Sun 5.4. can be used as free classes before 31.12.2020. Free classes can be used even without registration to any classes in autumn 2020 semester.
 • The payments for cancelled classes in period 9 and 10 will be refunded to our students. The processing of refunds can only be started at the end of the spring semester. We will send separate instructions on this when the time comes.
 • Those students, who have purchased an unlimited training right, will be sent an email later about the compensations.
 • Those students, who have paid the classes with employee benefits (e.g. Smartum, Edenred), their payments will be carried over automatically to be deducted from future payments.

A bill will not be sent for summer periods 2020 unless summer classes, camps and courses can be started.

We have also cancelled all of our student performances this spring. Those who have already purchased tickets for the Long curriculum performances 25.-26.4., can ask for a refund from this link: https://web.lippu.fi/palautus. There might be some delays due to the large number of refunds.

The student office is now closed to all visitors and our staff can only be reached by email and phone Mon-Fri 9 a.m.-5 p.m. The student office is receiving a lot of questions at this time, and there might be some delays in email replies. We thank you for your patience!