Ajankohtaista ohjeistusta toimimiseen studioilla ja tunneilla

12.1.2022

Oppilastoimisto suljettu pe 14.1. klo 10-13

Oppilastoimisto on poikkeuksellisesti kiinni perjantaina 14.1. klo 10-13. Muina aikoina palvelemme normaalisti!

 

7.1.2022

Ennen 2003 vuotta syntyneet oppilaat jatkavat etäopetuksessa ma 24.1. asti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti perjantaina 7.1. rajoitusten jatkamisesta ajalla 11.1.2022-24.1.2022.

Uusien rajoitusten takia ti 11.1.–ma 24.1.2022 välisenä aikana vain vuonna 2003 (ikäraja muuttuu 11.1.) syntyneet ja sitä nuoremmat oppilaat osallistuvat Helsingin tanssiopiston tunneille lähiopetuksessa tavallisessa tuntipaikassaan normaaliin aikaan. Tätä vanhemmat oppilaat osallistuvat tunneilleen etäopetuksessa.

Tunnit järjestetään lähiopetuksessa ja etäopetuksessa seuraavasti alkaen tiistai 11.1.2022:

 • Lasten ja nuorten tunnit järjestetään edelleen lähiopetuksena tunnin omassa studiossa normaaliin aikaan.
 • Teinien omat tunnit järjestetään lähiopetuksessa, etäopetuksena tai hybridiopetuksena riippuen tunnin oppilaiden iästä. Jos oppilas on syntynyt vuonna 2003 tai sen jälkeen, hän voi tulla lähiopetukseen. Ennen vuotta 2003 syntyneet oppilaat osallistuvat tunneille etäopetuksessa. Tunnit, joilla on sekä ennen että jälkeen vuoden 2003 syntyneitä oppilaita järjestetään ns. hybridiopetuksena, eli yhtä aikaa lähi- ja etäopetuksena.
 • Aikuisten tunnit järjestetään etäopetuksena. Osa aikuisten alkeet-tunneista voidaan järjestää hybridiopetuksena, jos tunneilla on ilmoittautuneena useita vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneitä teinejä. Näiden tuntien oppilaisiin ollaan erikseen yhteydessä.
 • Taaperotanssi huoltajan kanssa katsotaan aikuisten tunniksi, eli se järjestetään etäopetuksena.

Opettajat lähettävät etäopetuslinkit oppilaille viimeistään opetuspäivänä.

Opettajien aiemmin tiedotettuihin poikkeuksiin esimerkiksi lomapäivistä tai korvaavista tiloista ei ole tullut muutoksia.

Jos oppilas ei osallistu etäopetukseen, hän hyvittää tunnit myöhemmin opiston muilla tunneilla voimassa olevien hyvitystuntisääntöjen mukaisesti. Rajoitusten jatkumisen takia olemme pidentäneet poissaolojen korvausaikaa siten, että etäopetusaikana tapahtuneen ja 28.10.2021 jälkeen tapahtuneen poissaolon voi korvata 05.06.2022 asti. Poissaolojen hyvityksen ehtona on voimassa oleva ilmoittautuminen jollekin opiston tunnille.

Aiemmin annetut ohjeistukset turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa. Vetoamme oppilaisiin ja huoltajiin, että kaikki noudattaisivat annettuja ohjeita ja edellytyksiä.

 

27.12.2021

18-vuotiaat ja vanhemmat oppilaat siirtyvät etäopetukseen alkaen ti 28.12.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti torstaina 23.12. tiukentuvista rajoituksista ajalla 28.12.2021-10.1.2022.

Uusien rajoitusten takia ti 28.12.–ma 10.1.2022 välisenä aikana vain vuonna 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat oppilaat osallistuvat Helsingin tanssiopiston tunneille lähiopetuksessa tavallisessa tuntipaikassaan normaaliin aikaan. 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat osallistuvat tunneilleen etäopetuksessa.

Tunnit järjestetään lähiopetuksessa ja etäopetuksessa seuraavasti alkaen tiistai 28.12.2021:

 • Lasten ja nuorten tunnit järjestetään edelleen lähiopetuksena tunnin omassa studiossa normaaliin aikaan.
 • Teinien omat tunnit järjestetään lähiopetuksessa, etäopetuksena tai hybridiopetuksena riippuen tunnin oppilaiden iästä. Jos oppilas on syntynyt 2004 tai sen jälkeen, hän voi tulla lähiopetukseen. Ennen vuotta 2004 syntyneet oppilaat osallistuvat tunneille etäopetuksessa. Tunnit, joilla on sekä alle että yli 18-vuotiaita oppilaita järjestetään ns. hybridiopetuksena, eli yhtä aikaa lähi- ja etäopetuksena.
 • Aikuisten tunnit järjestetään etäopetuksena. Osa aikuisten alkeet-tunneista voidaan järjestää hybridiopetuksena, jos tunneilla on ilmoittautuneena useita 12-17-vuotiaita teinejä. Näiden tuntien oppilaisiin ollaan erikseen yhteydessä.
 • Taaperotanssi huoltajan kanssa katsotaan aikuisten tunniksi, eli se järjestetään etäopetuksena.

Opettajat lähettävät etäopetuslinkit oppilaille viimeistään opetuspäivänä.

Opettajien aiemmin tiedotettuihin poikkeuksiin esimerkiksi lomapäivistä vuodenvaihteessa tai korvaaviin tiloihin ei ole tullut muutoksia.

Jos oppilas ei osallistu etäopetukseen, hän hyvittää tunnit myöhemmin opiston muilla tunneilla hyvitystuntisääntöjen mukaisesti.

Aiemmin annetut ohjeistukset turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa. Vetoamme oppilaisiin ja huoltajiin, että kaikki noudattaisivat annettuja ohjeita ja edellytyksiä.

OPPILASTOIMISTON AUKIOLOAJAT MUUTTUVAT 1.1. ALKAEN

Oppilastoimisto palvelee tammikuusta alkaen ma-pe klo 9.00–18.00.  Oppilastoimisto on tällä hetkellä ruuhkautunut ja sähköposteihin vastauksessa on viivettä. Vastaamme kuitenkin kaikkiin saapuneisiin viesteihin mahdollisimman pian.

8.12.2021

KORONAPASSI KÄYTÖSSÄ JOISSAIN KAUPUNGIN HALLINNOIMISSA TOIMIPISTEISSÄ

Joissain kaupungin hallinnoimissa toimipisteissä, kuten kouluissa ja Olympiastadionilla edellytetään koronapassia kaikilta yli 16-vuotiailta oppilailta ja tiloihin lapsia saattavilta huoltajilta 4.12.-31.12.2021.  Näitten toimipisteiden oppilaille on lähetetty tiedote asiasta.

3.12.2021

KORONAPASSI KÄYTTÖÖN JOULUNÄYTÖKKSISSÄ 10.-12.12.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut, että sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 20 henkilöä on kielletty ajalla 4.12.-31.12. Jos yleisötilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin, eivät henkilömäärärajoitukset ole voimassa. Tästä johtuen opisto ottaa käyttöön koronapassin joulunäytöksissä pe 10.12.-su 12.12.2021 Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa SYK.

 • Koronapassi tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta saapumisen yhteydessä, myös esiintyjää sisätiloihin saattavilta.
 • Koronapassia ei edellytetä näytösten esiintyjiltä.
 • Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voit ladata Omakannasta. Lataathan passin valmiiksi verkko-osoitteessa omakanta.fi
 • Vahtimestarit tarkistavat koronapassit, henkilöllisyystodistuksen ja liput SYKin pääovilla, joille saattaa muodostua ajoittain ruuhkaa.
 • Koronapassin voi näyttää mobiililaitteella tai ottaa mukaan tulosteena.
 • Yleisöä pyydetään ottamaan valmiiksi esille koronapassi, henkilöllisyystodistus sekä pääsylippu, jotta tarkistus tapahtuu joustavasti.

Mikäli sinulla ei ole voimassaolevaa koronapassia, ja haluat palauttaa ostamasi näytöslipun, lähetä sähköposti perutuksesta oppilastoimistolle osoitteeseen hto@helsingintanssiopisto.fi . Saat oppilastoimistosta ohjeet maksuhyvitykseen sekä pääsylipun palauttamiseen. Lippuperuutus tulee tehdä sähköpostitse viimeistään torstaina 9.12.2021. Näytöspäivinä 10.12.-12.12. tai sen jälkeen ilmoitetusta peruutuksista emme anna maksuhyvitystä.

Kenraaliharjoitukset ja näytöspäivät Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa
Helsingin tanssiopiston kauden alussa ohjeistamat rajoitukset ovat edelleen voimassa, koskien mm. kasvomaskin käyttöä. Nämä rajoitukset ovat voimassa kaikissa toimipisteissämme, myös näytöspaikkana toimivassa Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Noudatattehan siis opiston ohjeistuksia sekä yleisiä epidemiatilanteessa toimimisen ohjeistuksia myös kenraaliharjoituspäivinä ja näytöspäivinä. Kiitos!

3.12.2021

TANSSITUNNIT JATKUVAT LÄHIOPETUKSESSA MYÖS 4.12.-31.12.2021

Kaikki tanssitunnit jatkuvat entiseen tapaan lähiopetuksessa myös lauantaista 4.12. eteenpäin. Helsingin tanssiopiston kauden alussa ohjeistamat Tartuntalain pykälään 58 d mukaiset rajoitukset ovat edelleen voimassa, koskien mm. kasvomaskin käyttöä, rajoituksia sisätiloissa oleskelusta, hygieniakäytäntöjä ja pienennettyjä ryhmäkokoja. Aluehallintoviraston mukaan edellä mainittujen osallistujamäärä- ja muiden rajoitusten ylläpitämisen vaihtoehtona on edellyttää koronapassia toimipisteissä. Mikäli koronapassi otettaisiin käyttöön tulevaisuudessa myös tanssitunneilla, tiedotamme tästä oppilaita etukäteen sähköpostitse.

OHJEISTUS TURVALLISEEN TOIMIMISEEN TOIMIPISTEISSÄ JA TUNNEILLA

Luethan huolellisesti alla olevat ohjeet toimimisesta tanssitunneilla sekä toimipisteissämme ja noudatathan myös yleisiä ohjeistuksia koronaepidemiatilanteessa toimimiseen. Opettaja ohjeistaa lisää itse tuntien kulusta paikan päällä. Vetoamme oppilaisiin ja huoltajiin, että kaikki noudattaisivat annettuja ohjeita ja edellytyksiä. Kiitos!

 • Huoltajat voivat saattaa lapset ja nuoret toimipisteeseen, mutta eivät voi viettää aikaa studioilla tuntien ajan.
 • Tuntipaikalle saavutaan juuri ennen tunnin alkua eikä tiloissa vietetä aikaa ennen tuntia tai sen jälkeen. Huomioithan muut paikallaolijat jättämällä turvavälin muihin ja vältät ruuhkaa ovilla.
 • Toivomme, että oppilaat saapuisivat tunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuina, jotta pukuhuoneisiin ei synny ruuhkaa. Omat päällysvaatteet voi ottaa saliin tunnille mukaan.
 • Kasvomaskin käyttöä vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa edellytetään kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä oppilailta sekä oppilasta toimitiloihin saattavilta huoltajilta, joilla ei ole terveydellistä estettä maskin käyttämiseen. Maskin käyttöä suositellaan vahvasti myös 12 vuotta täyttäneille.
 • Tunnilla kasvomaskia suositellaan käytettäväksi, jos sen käyttö on mahdollista turvallisesti.
 • Tunnille voit osallistua vain täysin terveenä. Älä myöskään tule tunnille, jos on vahva epäilys, että läheiselläsi on koronavirustartunta tai olet muutoin altistunut.
 • Saapuessasi tiloihimme pese kädet saippualla, samoin tunnin päätyttyä. Suosittelemme, että oppilailla on mukanaan oma käsidesipullo, vaikka tiloista löytyykin käsidesipulloja.
 • Opettajamme suunnittelevat opetuksen niin, että tarpeetonta fyysistä kontaktia ei tapahdu oppilaiden tai opettajan ja oppilaan välillä. Tarvittaessa harjoituksia tehdään pienemmissä ryhmissä muun ryhmän odottaessa väljästi sivussa.
 • Opettajat puhdistavat saleissa olevia tartuntapintoja tuntien välissä, joten tämä saattaa viivästyttää tuntien alkua muutamilla minuuteilla.
 • Antoisia tanssitunteja kaikille. Pidetään toisistamme huolta!

HYVITYSTUNTIOIKEUDEN PIDENNYS VUODEN 2021 LOPPUUN

Koronarajoitusten aikana ei ollut mahdollista käydä hyvitystunneilla lähiopetuksessa, ellei oppilaalla ollut ko. tunnille ilmoittautumista aiemmin kaudella myöhemmin kevätkaudella. Pidentyneiden koronarajoitusten takia hyvitysoikeutta on jatkettu kaikille oppilaille automaattisesti vuoden 2021 loppuun saakka. Hyvitysoikeuden jatkuminen 31.12.2021 saakka koskee kauden 2020–21 tunteja sekä aiemmin, kevätkaudella 13.3.–5.4.2020 peruttuja tunteja.

Lisätiedot tuntien hyvittämiseen.