Ajankohtaista ohjeistusta toimimiseen studioilla ja tunneilla

27.11.2020

Helsingin tanssiopiston lähiopetus jää tauolle ma 30.11.-su 20.12.

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat tänään perjantaina 27.11. antaneet uudet ohjeet rajoituksista ja suosituksista koronaepidemiaan liittyen. Kaikkea sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan voimakkaasti keskeytettäväksi aikavälille ma 30.11.-su 20.12.2020. Tämä suositus koskee sekä lasten, nuorten että aikuisten harrastustoimintaa. Kaupunki sulkee myös kaikki sisäliikuntatilansa kolmeksi viikoksi.

Helsingin tanssiopisto on pyrkinyt kaikessa toiminnassaan luomaan turvalliset olosuhteet oppilailleen ja työntekijöilleen heti koronatilanteen puhjettua keväällä 2020. Haluamme edelleen toimia vastuullisesti ja olla mukana estämässä koronaviruksen leviämistä tässä vaikeutuneessa tilanteessa. Näin ollen kaikki opiston lähiopetus lakkaa kolmeksi viikoksi ajalla ma 30.11.-su 20.12.2020.

Opisto on koronatilanteen aiheuttamasta kevätkauden opetustauosta lähtien selvittänyt etäopetuksen mahdollisuuksia sellaisessa tilanteessa, että lähiopetus jouduttaisiin keskeyttämään uudelleen joko osittain tai kokonaan. Opiston lukujärjestyksessä on yli 500 viikkotuntia, joten kattavan etäopetuksen järjestämiseen kaikille oppilaille ei ole mahdollisuuksia mm. teknisistä syistä. Tanssi on myös taiteen lajina haastava järjestettäväksi kokonaan ilman lähiopetusta. Pyrimme kuitenkin siihen, että ainakin osa tunneista voitaisiin järjestää etäopetuksena. Etäopetuksesta tullaan olemaan erikseen yhteydessä niihin oppilaisiin, joiden kohdalla tämä on mahdollista.

Niille oppilaille, joille opiston ei ole mahdollista tarjota etäopetusta, 30.11.-20.12. opetustauko korvataan tulevissa laskuissa. Pyydämme siis maksamaan jakson 4 (16.11.–13.12.) laskun normaalisti. Olemme yhteydessä teihin tuntien korvaamisesta joulukuun aikana. Vältättehän ystävällisesti turhia yhteydenottoja oppilastoimistoon, jotta saamme työrauhan selvittää tilannetta ja tehdä tarvittavat päätökset sekä hoitaa tiedotusta.

Toivomme hartaasti, että tilanne pääkaupunkiseudulla rauhoittuu näitten toimenpiteiden ansiosta, ja pääsemme palaamaan lähiopetukseen 21.12. alkaen.

20.11.2020

Opiston kaikki tanssitunnit jatkuvat, ja aiemmat ohjeistukset turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa. Vetoamme oppilaisiin ja huoltajiin, että kaikki noudattaisivat annettuja ohjeita ja edellytyksiä.

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat antaneet pe 20.11. ohjeet uusista rajoituksista ja suosituksista liittyen koronaepidemiaan alk. ma 23.11.2020. Ohjeet vaikuttavat Helsingin tanssiopiston toimintaan seuraavasti:

 • Joulunäytökset Suomalaisessa Yhteiskoulussa 11.–13.12.2020 joudutaan perumaan. Myös kenraaliharjoitukset on peruttu. Pyrimme siihen, että näytökset voitaisiin siirtää vuoden 2021 alkuun tilanteen sen salliessa. Niihin ryhmiin, joiden oli tarkoitus esiintyä joulukuussa SYKssä, otetaan erikseen yhteyttä sähköpostitse ensi viikolla 48. Tuossa viestissä tulee olemaan tiedot mm. rahapalautuksista jo maksetuista pääsylipuista.
 • Maskin käyttöä suositellaan vahvasti jatkossa myös yläkouluikäisille. Maskin käyttöä edellytetään edelleen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä oppilailta sekä oppilasta toimitiloihin saattavilta huoltajilta, joilla ei ole terveydellistä estettä maskin käyttämiseen. Kasvomaskia tulee siis käyttää vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa. Tunnilla kasvomaskia voi käyttää, jos sen käyttö on mahdollista turvallisesti.
 • Seuraavan kolme viikon aikana ma 23.11.–su 13.12. ei ole mahdollista käydä hyvitystunneilla tai yksittäismaksutunneilla. Oppilaat voivat siis osallistua vain niille tunneille, joille ovat ilmoittautuneet.
  Oppilas voi kuitenkin käydä hyvitystunnilla, jos hänellä on ollut ko. tunnille ilmoittautuminen loka-marraskuussa jaksoilla 2 tai 3, tai hän on ilmoittautunut tunnille joulu-tammikuussa jaksolla 5. Huomioithan, että hyvitysoikeus on oppilailla, joilla on voimassa oleva ilmoittautuminen jollekin tunnille. Hyvitysoikeus raukeaa, mikäli olet peruuttanut kaikki tuntisi.
  23.11.-13.12. välisen hyvitystuntitauon johdosta hyvitysoikeus jatkuu automaattisesti kolme ylimääräistä viikkoa eteenpäin. Kevätkaudella 13.3.–5.4.2020 peruttujen tuntien hyvitysoikeus jatkuu 24.1.2021 asti.
 • Milena Urmaksen opettamat kaikille avoimet YIN-tunnit lauantaisin Leipätehtaalla on peruttu marras-joulukuulta. Tunnit siirretään järjestettäväksi alkuvuodesta myöhemmin ilmoitettavina päivinä.

Opiston kaikki tanssitunnit siis jatkuvat ja aiemmat ohjeistukset turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa.

OHJEISTUS TIIVISTETYSTI
– Tunnille voit osallistua vain täysin terveenä.
– Huolehdi käsihygieniasta.
– Käytä kasvomaskia.
– Saavu tunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuina.
– Saavu tuntipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua ja poistu nopeasti tunnin jälkeen.
– Lapsen voi saattaa tunnille yksi huoltaja, mutta hän ei voi jäädä odottamaan tiloihin tunnin ajaksi.

Corona bulletin for students in English.

28.10.2020

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat tällä viikolla antaneet uuden ohjeistuksen maskin käytöstä pääkaupunkiseudun julkisissa sisäliikuntatiloissa. Kaupungin julkisissa sisäliikuntatiloissa täytyy käyttää maskia ensi viikosta alkaen. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuorituksen aikana. Maskin käyttöä edellytetään kaikilta yli 15-vuotiailta, joilla ei ole terveydellistä estettä maskin käyttämiseen.

Helsingin tanssiopisto ottaa voimaan saman ohjeistuksen kaikissa toimipisteissään, sekä kaupungin koulu- ja nuorisotiloissa että kaikissa muissakin toimipisteissään.

Kasvomaskia tulee siis käyttää vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa. Tunnilla kasvomaskia voi käyttää, jos sen käyttö on mahdollista turvallisesti. Maskin käyttöä edellytetään myös oppilastoimistossa asioitaessa. Kasvomaskin käyttöä edellytetään siis kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä oppilailta sekä oppilasta toimitiloihin saattavalta huoltajalta.

Opiston 11.8. tiedotetut ohjeistukset (alla) turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa. Seuraattehan ja noudatattehan tunnille tullessa myös THL:n yleisiä ohjeistuksia kasvomaskin käyttöön ja koronaepidemiatilanteessa toimimiseen.

OHJEISTUS TIIVISTETYSTI
– Tunnille voit osallistua vain täysin terveenä.
– Huolehdi käsihygieniasta.
– Käytä kasvomaskia
– Saavu tunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuina.
– Saavu tuntipaikalle vasta juuri ennen tunnin alkua ja poistu nopeasti tunnin jälkeen.
– Yksi huoltaja voi saattaa lapsen tunnille, mutta hän ei voi jäädä odottamaan tiloihin tunnin ajaksi.

Corona bulletin for students in English.

29.9.2020

Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat antaneet 29.9. suosituksen 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käytöstä kaikissa kaupungin palveluissa, jos lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee myös kaupungin liikuntapaikkoja. THL on suositellut kasvomaskin käyttöä mm. julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Myös Helsingin tanssiopisto suosittaa kasvomaskin käyttöä 15 v. täyttäneille oppilaille sekä lasta toimitiloihin saattavalle huoltajalle vähintäänkin opiston toimipisteiden yleisissä tiloissa (mm. aulat, portaikot, käytävät) sekä pukutiloissa. Suosittelemme käyttämään kasvomaskeja myös asioidessa oppilastoimistossa

Opiston 11.8. tiedotetut ohjeistukset (alla) turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissämme ovat edelleen voimassa. Seuraattehan ja noudatattehan tunnille tullessa myös THL:n yleisiä ohjeistuksia kasvomaskin käyttöön ja koronaepidemiatilanteessa toimimiseen.

24.9.2020

THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä on päivitetty torstaina 24.9., mutta tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla on voimassa elokuussa annettu perustason maskisuositus (mm. maskisuositus joukkoliikenteessä). Päivitämme nettisivuillemme aina ajantasaisen tiedon suosituksista ja käytännöistä toimipisteissämme ja tunneilla.

11.8.2020

Opetuksessa ja toimipisteissämme kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan, siivoukseen, turvavälien huomioimiseen sekä tilojen mahdollisimman väljään käyttöön.  Olemme opastaneet myös henkilökuntamme käytännöistä poikkeustilanteessa. Luethan huolellisesti alla olevat ohjeet toimimisesta tanssitunneilla ja toimipisteissämme! Opettaja ohjeistaa lisää itse tuntien kulusta paikan päällä. Noudatathan tunnille tullessasi myös THL:n ja hallituksen yleisiä ohjeistuksia koronaepidemiatilanteessa toimimiseen.

 • Tunnille voit osallistua vain täysin terveenä. Ethän siis tule tunnille, jos sinulla ilmenee koronaan viittaavia oireita (hengitystieoireita: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju-makuaistin menetys, tai ripuli). Älä myöskään tule tunnille, jos on vahva epäilys, että läheiselläsi on koronavirustartunta tai olet muutoin altistunut.
 • Tanssiopiston tiloihin tullessasi pese ensin kädet saippualla (vähintään 20 s. vaahdotus), samoin tunnin päätyttyä. Suosittelemme, että oppilailla on mukanaan henkilökohtainen käsidesipullo, vaikka saleista löytyykin käsidesipulloja.
 • Toivomme, että mahdollisimman moni oppilas saapuisi tunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuina, jotta pukuhuoneisiin ei synny ruuhkaa. Omat päällysvaatteet voi myös ottaa tunnille mukaan. Suihkujen käyttöä ei toistaiseksi suositella.
 • Tuntipaikalle saavutaan vasta juuri ennen tunnin alkua, tiloissa ei vietetä aikaa ennen omaa tuntia tai sen jälkeen. Huomioithan muut paikallaolijat jättämällä reilusti turvaväliä muihin ja vältät ruuhkaa ovilla. Tanssitunnille saavuttaessa kannattaa välttää hissien käyttöä ja suosia portaita. Opiston tiloissa käyttäydytään kohteliaasti ja huomaavaisesti toisia kohtaan.
 • Huoltajat voivat saattaa lapset ja nuoret toimipisteeseen, mutta eivät voi jäädä odottamaan tiloihin oppitunnin ajaksi. He siis poistuvat ja palaavat vasta juuri ennen tunnin loppumista. Lapsella voi olla vain yksi saattaja mukanaan. Saattaja ei voi tulla saliin sisälle saattamaan lasta tai istumaan salin reunaan. (Poikkeuksia tähän voidaan tehdä, jos on välttämätöntä pysyä lapsen lähellä esim. kauden alussa. Näistä tilanteista kannattaa neuvotella opettajan kanssa.)
 • Kasvomaskia tulee käyttää vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa. Tunnilla kasvomaskia voi käyttää, jos sen käyttö on mahdollista turvallisesti. Maskin käyttöä edellytetään myös oppilastoimistossa asioitaessa. Kasvomaskin käyttöä edellytetään siis kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä oppilailta sekä oppilasta toimitiloihin saattavalta huoltajalta.
 • Oppilaat asettavat juomapullonsa seinän tai balettitangon viereen väljästi siten, että ruuhkaa ei synny. Lasten tunneilla ei vesipulloa oteta tunnille. Huoltajalla on hyvä olla juotavaa mukana tunnin jälkeen tarjottavaksi.
 • Tanssiopiston jumppamatot eivät ole käytössä. Oppilaat tuovat omat alustat niille tunneille, joilla niitä tarvitaan.
 • Kaikissa studioissamme on päällä maksimaalinen ilmanvaihto.
 • Opettajamme valmistavat ja suunnittelevat opetuksen niin, että tarpeetonta fyysistä kontaktia ei tapahdu opettajan ja oppilaan tai oppilaiden välillä. Tarvittaessa harjoituksia tehdään pienemmissä ryhmissä muun ryhmän odottaessa väljästi sivussa.
 • Olemme tarkistaneet salien maksimioppilasmäärät, eikä niitä ylitetä. Studioitten oppilaskiintiöissä olemme ottaneet huomioon salin koon lisäksi lajin erityispiirteet, oppilaiden iän ja tason. Huomioithan, että opettaja ei voi ottaa tunnille hyvitystunnille tulijoita, jos sallittu oppilasmäärä ylittyy. Täydet tunnit on merkitty nettisivuillemme.
 • Opettajat puhdistavat saleissa olevia tartuntapintoja tuntien välissä, joten tämä saattaa viivästyttää tunteja muutamilla minuuteilla. Vasta tämän puhdistuksen jälkeen opettaja päästää seuraavan ryhmän oppilaat sisälle saliin.
 • Antoisia tanssitunteja kaikille. Pidetään toisistamme huolta!

6.5.2020
Hallituksen 4.5.2020 antamien koronavirusta koskevien ohjeistusten johdosta Helsingin tanssiopiston tanssitunnit on peruttu myös kevätkauden lopun osalta eli 31.5.2020 saakkaKesäkausi 2020 alkaa suunnitelmien mukaisesti maanantaina 1.6.2020 ja ilmoittautumiset kesän tunneille, tiiviskursseille ja leireille ovat käynnissä.

Opetuksen alkaessa tulemme kiinnittämään huomiota hallituksen antamiin ohjeisiin mm. turvaväleistä ja kokoontumisten henkilömäärärajoituksista. Lähetämme ilmoittautuneille oppilaille tiedotteen uusista toimintatavoista ennen opetuksen alkamista.

31.3.2020
Hallituksen antaman koronavirusta koskevien määräysten johdosta Helsingin tanssiopiston tanssitunnit on peruttu ainakin 13.5.2020 saakka. Opisto seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja tekee päätöksiä jatkosta tilanteen mukaan. Oppilaat voivat seurata tilannetta opiston nettisivuilta.

Helsingin tanssiopisto antaa tanssin taiteen perusopetusta Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien auktorisoimana. Opetus- ja kulttuuriministeriö on suosittanut, että taiteen perusopetus järjestettäisiin poikkeusoloissa mahdollisuuksien mukaan korvaavilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Opiston lukujärjestyksessä on yli 500 viikkotuntia, joten kattavan etäopetuksen järjestämiseen kaikille oppilaille ei ole mahdollisuuksia. Tanssi on myös taiteen lajina haastava järjestettäväksi kokonaan ilman lähiopetusta.

Koska kattavaa etäopetusta ei ole ollut edellä mainituista syistä mahdollista järjestää opetussuunnitelmien mukaisesti, tullaan koronaviruksen aiheuttamat jakson 8 tuntiperuutukset ajalta 13.3.–5.4.2020 korvaamaan oppilaillemme vastaavalla määrällä omavalintaisia tunteja. Korvaavilla omavalintaisilla tunneilla voi käydä vuoden 2020 loppuun saakka. Omavalintaiset tunnit ovat käytettävissä 31.12.2020 asti myös ilman voimassa olevaa ilmoittautumista. Tunteja voivat käyttää myös oppilaan perheenjäsenet. Tunti käytetään täyttämällä opiston hyvitystuntilipuke, johon kirjataan maininta ”omavalinta” ja perutun tunnin päivämäärä. Hyvitystuntilipuke löytyy opiston nettisivuilta ja se on saatavilla myös opiston omista studioista. Esimerkiksi, jos oppilaalta jäivät koronaviruksen aiheuttamien tuntiperuutusten vuoksi väliin 60 min tunnit ma 16.3., ma 23.3. ja ma 30.3., hän voi käydä kolmella samanmittaisella tai kahdella 90 min tunnilla.

Myös ennen 13.3. oppilaille kertyneiden hyvitystuntien voimassaoloaikaa on pidennetty. Näitä hyvitystunteja voi käyttää vielä kahden kuukauden ajan syyslukukauden alusta, eli 16.10.2020 asti, siinäkin tapauksessa, että oppilaalla ei ole voimassa olevaa ilmoittautumista kesä- tai syyslukukauden 2020 tunneille.

Tullessasi kesäkaudella 2020 hyvitystunnille voit tarkistaa täältä viikkotuntien ilmoittautumistilanteen ja vapaiden paikkojen määrän.

Opiston opettajat ovat lähettäneet kuluneiden viikkojen aikana oppilailleen tiedotteita ja videomateriaalia piristämään oppilaiden arkea. Poikkeusolosuhteiden jatkuessa pyrimme mahdollisuuksien mukaan välittämään edelleen teille opettajienne tervehdyksiä.

Pohtiessamme peruttujen tuntien hyvityksiä ja opetustoiminnan tauon merkitystä oppilaille olemme ottaneet huomioon taiteen perusopetuksen aseman osana Suomen virallista koulutusjärjestelmää. Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaan nykyisenlaisessa force majeure -tapauksessa taiteen perusopetuksen pitämättä jääneet opetustunnit katsotaan suoritetuiksi. Lopputöiden tekijöille järjestetään mahdollisuus lopputöidensä arviointiin kevään aikana.

Modernin Tanssin Kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä, voittoa tavoittelematon Helsingin tanssiopisto työskentelee nyt päättäväisesti haasteellisessa tilanteessa turvatakseen tanssinopetuksensa jatkumisen heti, kun vallitseva tilanne sen mahdollistaa. Kiitämme lämpimästi oppilaitamme koskettavista kannustusviesteistä tässä vaikeassa tilanteessa.

OHJEISTUS MAKSUTAVAN MUKAAN:

Oppilaat, jotka maksavat tuntinsa jaksoittain:

 • Jakson 8 (9.3.–5.4.) tunneista ei suoriteta maksupalautuksia. Pe 13.3.–su 5.4. perutut tunnit voi käyttää korvaavina omavalintaisina tunteina 31.12.2020 mennessä. Tunneilla voi käydä myös, vaikka oppilaalla ei ole voimassa olevaa ilmoittautumista.
 • Jaksoista 9 ja 10 ei lähetetä laskuja, mikäli tunnit eivät käynnisty. Mikäli opiston tunnit saadaan uudelleen käyntiin kevätlukukauden aikana, lähetetään lasku vain oppilaan toteutuneilta tunneilta. Laskussa siis otetaan huomioon opetuksen alkamisen todellinen päivämäärä.
 • Rajatonta treenausoikeutta käyttäviin oppilaisiin olemme erikseen yhteydessä jakson 8 peruttujen tuntien kompensaatiosta.
 • Jaksoja 9 ja 10 ennakkoon maksaneiden oppilaiden suoritukset tulevat automaattisesti siirtymään tulevaisuudessa käytettäviksi.

Oppilaat, jotka maksavat tuntinsa lukukausittain:

 • Jakson 8 (9.3.–5.4.) tunneista ei suoriteta maksupalautuksia. Pe 13.3.– su 5.4. perutut tunnit voi käyttää korvaavina omavalintaisina tunteina 31.12.2020 mennessä. Tunneilla voi käydä myös, vaikka oppilaalla ei ole voimassa olevaa ilmoittautumista.
 • Jakson 9 ja 10 (6.4.–31.5.) lukukausimaksut hyvitetään oppilaille peruttujen tuntien osalta. Hyvitysten käsittely on mahdollista kevätlukukauden 2020 lopussa. Lähetämme lukukausimaksajille asiasta erillisen ohjeen kevään aikana.
 • Rajatonta treenausoikeutta käyttäviin oppilaisiin olemme erikseen yhteydessä peruttujen tuntien kompensaatiosta.
 • Liikuntaedulla lukukausimaksunsa maksaneiden oppilaiden suoritukset peruttujen tuntien osalta tulevat automaattisesti siirtymään tulevaisuudessa käytettäviksi.

Hallitus on myös ohjeistanut, että yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Tästä johtuen olemme peruneet kevään Laajan koulutuksen kevätnäytökset 25.-26.4., Lopputyönäytöksen 28.4. sekä Kevätnäytökset SYKssä 8.-10.5. ja 15.-17.5. Laajan koulutuksen näytöksiin liput jo ostaneet voivat hakea rahapalautusta tästä linkistä: https://web.lippu.fi/palautus Liput voi myös palauttaa postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen: Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus, Kalevantie 2 (B-talo), 33100 Tampere. Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.

Infirmation about coronavirus and arrangement in studios and classes in English here.