Kyselin oppilailtani, millainen olen opettajana. Sain monia mukavia vastauksia, mutta seuraavassa eräs kiteytys, jossa minulle tärkeät asiat on kauniisti ilmaistu: ”Anita on tanssinopettajana luova ja heittäytyvä, silti tarkka, vaativa ja kunnianhimoinen, työhönsä ja oppilaisiinsa rakkaudella ja pitkäjänteisesti panostava opettaja, jonka tunneilla unohtuu maiset huolet kun selkään kasvavat siivet. Seuraavana päivänä saattaa tosin olla laskeutumisharjoituksista pari mustelmaa muistona sekä työnteosta kipeinä kiljuvat lihakset”.

Edellä sanottu on se, johon edelleen pyrin. Opetukseni tavoitteena on löytää oppilaastani tässä hetkessä, ajassa ja tilassa monipuolisesti liikkuva, kokeva ja tunteva ihminen. Tunneillani haetaan rentoa, irtonaista ja luonnollista tapaa liikkua ja tanssia, taiteellisuutta unohtamatta, jolloin fyysisten taitojen kehittyessä mahdottomasta voi tulla mahdollista. Koulutukseltani olen Tanssinopettaja, AMK. Opetuskieleni on suomi.

Oppilaani muodostavat aktiivisen tanssiyhteisön, jossa lukujärjestyksessä olevien tuntien lisäksi on muuta tanssimiseen liittyvää oheistoimintaa kuten improvisaatiosessioita, soolotyöskentelyä, videoprojekteja ym. Tunteihini ja erilaisiin projekteihimme pääset tutustumaan Instagramissa @bigwoodcompany.

Anitan opetuskieli on suomi.