Vierailijoiden tiiviskurssit

Kesän vierailevia opettajia ovat Nicholas Ziegler, Anandah Kononen ja Maria Nurmela.

Nicholas Ziegler

Nicholas Ziegler on Suomen Kansallisbaletin entinen tähtitanssija ja toimii tällä hetkellä Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmän taiteellisena koordinaattorina.Nicholas valmistui vuonna 1997 Münchenin taideyliopistosta, Heinz-Bosl-Stiftungista. Hän aloitti ammattitanssijana Semperoper Dresdenissä, josta jatkoi Suomen Kansallisbalettiin vuonna 2001. Hänet ylennettiin Tähtitanssijaksi  vuonna 2009. Klassisen ohjelmiston kuten Joutsenlammen, Pähkinänsärkijän, Prinsessa Ruususen ja Bayadèren lisäksi Nicholas on esiintynyt lukuisissa nykyteoksissa. Hänen uransa on vienyt hänet kiertueille ympäri maailmaa. Nicholas sai Pro Dance -palkinnon vuonna 2004 ja Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2008. Tanssijan ammatin ohella Nicholas on työskennellyt Suomen Kansallisbaletissa harjoittajana ohjaten Patrice Bartin, David Bintleyn, John Neumeierin ja Jerome Robbinsin töitä. Ammattiopettajan opinnot hän suoritti Hämeenlinnan ammattikorkeakoulussa.

Anandah Kononen

Anahdah Kononen tanssi Suomen Kansallisbaletissa 24-vuotisen balettitanssijan uran aikana solistisissa tehtävissä sekä klassisissa että neoklassisissa baleteissa.Ammattiin päästyään Anandah suoritti baletin lisäopintoja mm. Pariisissa, Roomassa ja Barcelonassa. Hän on suorittanut tanssin alan perustutkinnon vuonna 2016 ja valmistui ammatilliseksi opettajaksi Hämeen ammattikorkeakoulusta kesäkuussa 2018. Vuonna 1996 Anandahille myönnettiin Philip Morris Tanssin Nuppu- palkinto, vuonna 2009 Pro Dance palkinto balettitanssijan urasta ja 2017 Pro Dance palkinto koreografisista saavutuksista.

Klassinen baletti – Jatkokurssi 31.7.-11.8.2023 (2 vko)

Vähintään 2,5 v. (aikuiset)/ 3,5 v. (teinit) treenanneille.
Opettaja: Anandah Kononen (31.7-4.8) ja Nicholas Ziegler (7.8-11.8)
Kurssinro.: 23160
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 18.00–19.30
Studio: LEI5
Kurssimaksu:  135 €

Maria Nurmela

Marian tunnit pohjautuvat somaattisesti orientoituneeseen tanssiin ja tanssinopetukseen sekä release-tekniikkaan. Maria ammentaa inspiraatiota myös monivuotisesta kokemuksestaan tanssitaiteilijana tunnettujen koreografien, kuten Tero Saarisen ja Susanne Linken teoksissa, sekä omista taiteiden välisistä ja moniaistisista teosprosesseistaan.
Marian tunnit jakautuvat kahteen osaan. Liikkeelle lähdetään hahmottaen oman kehon potentiaalia, kuten kineettisiä ketjuja ja yhteyksiä, liikkeen virtaavuutta ja oman liikekapasiteetin mahdollisuuksia. Tunnin aikana liikelaajuudet suurenevat kehon keskustasta kohti periferiaa, off-balansseja, spiraaleja ja pudotuksia. Tunnin toinen osa koostuu erilaisista improvisaatio- / kompositiotehtävistä, joista rakentuu kurssin aikana kurssilaisten oma koreografinen kudos.
Marian tunteja on kuvattu kiinnostaviksi taiteellisiksi ja virtaaviksi kokonaisuuksiksi koreografisen materiaalin ja erilaisten improvisaatio- ja kompositiotehtävien vaihdellessa.

Nykytanssi – Jatkokurssi 31.7.–4.8.2023 (1 vko)

Vähintään 2,5 v. (aikuiset)/ 3,5 v. (teinit) treenanneille.
Opettaja: Maria Nurmela
Kurssinro:. 23175
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 19.15–21.15
Studio: LEI6
Kurssimaksu: 106 €