Vierailijoiden tiiviskurssit

Anne-Marie Ludwig | Klassisen baletin jatkokurssi 29.7.–9.8. (2 vko)

Vähintään 2,5 v. (aikuiset) / 3,5 v. (teinit) treenanneille

Kurssinro.
: 24118
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 18.00–19.30
Studio: LEI5
Kurssimaksu: 170 €

 

 

 

 


Anne-Marie Ludwig
on saanut tanssijan koulutuksensa Kanadan kansallisbaletin balettikoulussa, minkä jälkeen hän on valmistunut pedagogiksi Yorkin yliopistosta Englannissa (BFA with Honours). Vuonna 2016 Anne-Marielle myönnettiin kansainvälisesti merkittävä Maestro Cecchetti -diplomi. Vuosina 2016–2024 hän on työskennellyt Saksassa Dresdenissä, Berliinissä ja Hampurissa eri ryhmissä ja isoissa teattereissa.

Tanssijan työn ohella Anne-Marie on opettanut säännöllisesti sekä edistynyttä aikuisbalettia että erilaisia ​​klassisen tekniikan ja variaatioiden työpajoja muun muassa Kanadassa, Euroopassa ja Aasiassa. Monet muistavat Anne-Marien myös hänen palkituista koreografioistaan, Concerto Brioso ja Concerto in D major.

Kesällä 2024 Anne-Marie vierailee Helsingin tanssiopistossa jo kolmannen kerran. Anne-Marie painottaa opetuksessaan linjauksen selkeyttä, toistoa ja tarkkaa musikaalisuutta kehittääkseen voimaa, puhdasta tekniikkaa ja taiteellista ilmaisua. Hän keskittyy myös hengitykseen ja kehon painon suuntaamiseen helpottamaan liikettä ja tanssijan kestävyyttä.

 

Riku Lehtopolku | Nykytanssin jatkokurssi 5.8.–9.8. (1 vko)

Vähintään 2,5 v. (aikuiset) / 3,5 v. (teinit) treenanneille

Kurssinro:. 24049
Tunnit: ma, ti, ke klo 17.30-19.00;
to, pe klo 19.00–20.30 (90 min)
Studio: LEI6
Kurssimaksu: 100 €

 

 

 

 

 

Riku Lehtopolku on monipuolisesti tanssin kentällä toimiva tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina Pori Dance Companyssa vuodesta 2001 esiintyen mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Jarkko Mandelinin teoksissa. Riku toimi myös ryhmän toisena taiteellisena johtajana vuosina 2014–2019 ja on luonut ryhmälle yhteensä 11 teosta. Vuosina 2020–2024 Riku on toiminut Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellisena johtajana.

PDC:n lisäksi Riku on nähty tanssijana mm. Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin ja Iceland Dance Companyn tuotannoissa. Vuodesta 2006 Lehtopolku on lisäksi toiminut Jorma Uotisen koreografisena assistenttina ja tämän teosten harjoittajana mm. Suomen Kansallisbaletissa sekä Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa.

Opettajana Riku ohjaa kohti hengittävää ja havainnoivaa kehoa. Tunneilla pyritään hahmottamaan liikkeen mekaniikkaa ja tunnistamaan syy-seuraussuhteita, jotta keho voisi toimia vapaana myös vaativammissa liikesarjoissa. Erityistä huomiota kiinnitetään fraseeraukseen ja laatujen kirkkauteen. Rikulle on tärkeää, että tunneilla on turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen uskaltaa haastaa itsensä ja heittäytyä kohti kokonaisvaltaisesti kokemuksellista tanssia.