Vierailijoiden tiiviskurssit

Kesän 2021 vierailevia opettajia ovat Anne-Marie Ludwig, Hanna Ahti, Mia Siivonen ja Sanna Saarinen.

Anne-Marie Ludwig

Anne-Marie Ludwig on saanut tanssijan koulutuksensa Kanadan kansallisbaletin koulussa. Valmistuttuaan sieltä hän on opiskellut pedagogiikkaa suorittaen tanssin BFA (Honours) -tutkinnon Yorkin yliopistossa. 2016 hänelle myönnettiin kansainvälinen Maestro Cecchetti Diploma. Tanssijan työn lisäksi Anne-Marie on toiminut pedagogina yli kymmenen vuoden ajan vieraillen Kanadan lisäksi opettamassa Euroopassa ja Aasiassa.

Anne-Marie painottaa opetuksessaan linjauksen selkeyttä, toistoa ja tarkkaa musikaalisuutta kehittääkseen voimaa, puhdasta tekniikkaa ja taiteellista ilmaisua. Hän keskittyy myös hengitykseen ja kehon painon suuntaamiseen helpottamaan liikettä ja tanssijan kestävyyttä.

KLASSINEN BALETTI – Jatkokurssi 2.8.–13.8.2021 (2 vko)

Vähintään 2,5 v. (aikuiset)/ 3,5 v. (teinit) treenanneille.
Opettaja: Anne-Marie Ludwig
Kurssinro.: 21156
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 19.00–20.30 (ke 11.8.-pe 13.8. klo 19.15–20.45)
Studio: LEI1
Kurssimaksu: 135 €

Kurssi perustuu osittain Cecchetti-tekniikkaan.  Italialaisen Enrico Cecchetin (1850–1928) kehittämälle tyylille on keskeistä mm. perusteellinen harjoitusohjelma, joka kehittää tanssijan perustaitojen lisäksi voimaa ja joustavuutta sekä auttaa tanssijaa ymmärtämään liikkeiden takana olevan teorian ja saavuttamaan hallitun tekniikan.

Hanna Ahti

Hanna Ahdin ohjaamilla tunneilla tanssitaan tehtävälähtöisesti. Tehtävälähtöinen tanssi on kuin tarkennettua improvisaatiota, jossa tanssi syntyy erilaisten mielikuvien, koreografisten aihioiden ja kehollisten havaintojen myötä. Tunneilla kehoa avataan virittävien harjoitteiden myötä kohti tilassa liikkuvaa tanssia.

Hanna on helsinkiläinen freelance-tanssija, koreografi ja runoilija. Hän on toiminut tanssitaiteilijana 20 vuoden ajan ulkomailla ja Suomessa.

NYKYTANSSI – Jatkokurssi 2.8.–13.8.2021 (2 vko) KURSSI PERUTTU

Opettaja: Hanna Ahti
Vähintään 2,5 v. (aikuiset)/ 3,5 v. (teinit) treenanneille.
Kurssinro.: 21091
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 17.15–18.45
Studio: LEI1
Kurssimaksu: 120 €

Mia Siivonen

Lahtelainen Mia on tanssinut monipuolisesti jazzista katulajeihin jo 5-vuotiasta lähtien. Hän on tanssinut useita vuosia 10-tansseja ja balettia, mutta 2011 sydämen vei brasilialainen samba. Mia on osallistunut useina vuosina Helsingin Samba karnevaaleihin tanssijana sekä kutsuttuna tuomarina. 2013 Mia valmistui tanssillisen ryhmäliikunnan ohjaajaksi, urheiluhierojaksi ja löysi elämänsä rakkauden: kuubalaiset tanssit. Tästä lähtien hän on opiskellut Kuubassa kuusi 1-2 kk jaksoa huippuopettajien opissa perinnetansseja ja estraditanssia kabareeta. Mia on opiskellut tanssia kolme jaksoa Barcelonassa mm. Farray’s Dance Centerissa, Pariisissa sosiaalitansseja kizomba ja bachataa sekä Jamaicalla dancehallia. Näiden lisäksi hän on opiskellut Suomessa monipuolisilla kursseilla ja yksityistunneilla. Mia treenaa, esiintyy ja kilpailee aktiivisesti eri kokoonpanoissa mm. reggaeton-, salsa-, kabaret- ja samba -ryhmissä ja on mukana musiikkivideoprojekteissa.

Mia on opettanut 2013 lähtien kursseja ja viikkotunteja udseissa kouluissa ympäri Suomea. Keväällä 2020 hän perusti Lahteen kaksi aktiivisesti treenaavaa LatinoShow -kilparyhmää ja hän on hallitseva (Finnisdanceorganisation) LatinoShown CaribbeanShow SM -voittaja duo parinsa kanssa. Opettajana Mia on tarkka, tekninen ja autenttisuuteen keskittyvä, mutta positiivisuudella ja koko sydämestään opettava. Hänestä opettamisessa parasta on saada jakaa musiikin, tanssin ja yhteisöllisyyden voimaa, lajien juuria ja kulttuureita unohtamatta.

LATINOSHOW – Avoin taso 2.8.–13.8.2021 (2 vko)

Vähintään vuoden showtanssia, latinoa tai vastaavaa lajia treenanneille.
Opettaja: Mia Siivonen
Kurssinro.: 21848
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 19.30–20.45
Studio: VIL1
Kurssimaksu: 112,50€

Erityisesti Karibian alueen autenttisiin lajeihin kuten mm. salsaan, sambaan, cha-cha-chaan, reggaetoniin ja bachataan pohjaava kurssi, jossa sekoitetaan latinalaistansseja show -elementteihin. Tunneilla tutustut Karibian alueen monipuoliseen tanssimaailmaan ja myös sen perinteisimpiin lajeihin, kuten son, mambo ja afrokuubalaiset orishat (jumalhahmot, joilla on oma vahva paikkansa kuubalaisessa tanssikulttuurissa). Opettelemme kurssilla musikaalisuutta ja lavapresenssiä, sekä oman tanssin vahvaa ilmaisua, joka kasvaa ja kehittyy koreografian myötä.

Kurssilla tehdään monipuolisia tekniikkaharjoituksia ja rakennetaan koreografia, mitä syvennetään kerta kerralta. Tunnilla tanssitaan sukilla ja halutessaan voi ottaa mukaan myös latinalaiskorkokengät, joita voidaan käyttää kurssin edetessä.

Sanna Saarinen

Sanna Saarinen aloitti tanssimisen Helsingin tanssiopistossa 5-vuotiaana satutanssissa. Siitä lähtien hän kävi monenlaisilla tanssitunneilla mutta innostui erityisesti jazz tanssista, joka myöhemmin vaihtui flamencoon, aftroon ja dancehalliin. Sannan muuttaessa Espanjaan hän pakkasi flamencokengät ja hameen mukaansa ja jatkoi flamencon opiskelua ja tanssia esiintyvissä ryhmissä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Sanna valmistui pilates ohjaajaksi ja jatkoi tanssituntien antoa näyttelijän uran ja pilates tuntien ohella. Nyt hän on palannut juurilleen Helsingin tanssiopistolle jakamaan tanssi-intoaan.

FLAMENCO – Alkeiskurssi 2.8.–13.8.2021 (2 vko)

Opettaja: Sanna Saarinen
Kurssinro.: 21098
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 17.00–18.15
Studio: KAS3
Kurssimaksu: 112,50€

Hauska tapa sekä tutustua flamencon rytmeihin, liikkeisiin ja koputus tekniikkaan, että oppia lyhyt koreografia. Tunnit alkavat helpoilla pilates tekniikan harjoituksilla jotka auttavat löytämään hallitun tanssiasennon ja tekniikan.

FLAMENCO – Jatkokurssi 2.8.–13.8.2021 (2 vko)

Alkaen tasosta jatko 1.
Opettaja: Sanna Saarinen
Kurssinro.: 21132
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 18.15–19.30
Studio: KAS3
Kurssimaksu: 112,50 €

Tunneilla kehitämme perinteistä flamenco tekniikkaa sekä “vapautamme” liikekielen ilmaisten flamencoa koko keholla. Tanssimme sekä perinteisiin flamenco rytmeihin että muihin rytmeihin. Tunnit alkavat helpoilla pilates tekniikan harjoituksilla jotka auttavat löytämään hallitun tanssiasennon ja tekniikan.

FLAMENCO – Jatkokurssi 3.8.–13.8.2021 (2 vko)

Edistyneen tason tanssijoille.
Opettaja: Sanna Saarinen
Kurssinro.: 21131
Tunnit: ti, ke, to, pe klo 19.45–21.15
Studio: KAS3
Kurssimaksu: 96€

Flamenco fuusio kurssi jolla keskitymme kehon liikkuvuuteen. Perinteisen flamencon liikekielen lisäksi kehitämme kehon lukemattomia mahdollisuuksia joilla flamencoa voi ilmaista.  Käytämme koreografioissa rytmejä flamencosta jazziin.  Tunnit alkavat helpoilla pilates tekniikan harjoituksilla jotka auttavat löytämään hallitun tanssiasennon ja tekniikan. Edistyneen tason tanssijoille.

DANCEHALL & STREET – Alkeiskurssi 7.6.–18.6.2021 (2 vko)

Opettaja: Sanna Saarinen
Kurssinro.: 21855
Tunnit: ma, ti, ke, to, pe klo 19.45–20.45
Studio: KAMP3
Kurssimaksu: 100 €

Dancehall&Street on vauhdikas tunti jolla irrotellaan rintakehä ja lantio liikkumaan ja harjoitellaan mukaansatempaavia koreografioita. Tunti sopii kaikille jotka pitävät dancehall ja hip hop rytmeistä ja energisestä tanssimisesta.