Tuisku Toivonen on valmistunut tanssinopettajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2019. Osana ammattiopintojaan hän oli vaihto-opiskelijana kevään 2018 Englannin Falmouth Universityssä suorittaen mm. nykytanssin ja koreografian opintoja. Ennen ammattiopintoja hän kävi Sibelius-lukion tanssilinjan ja vietti vuoden Keski-Pohjanmaan kansanopiston tanssilinjalla monien eri tanssitaiteilijoiden ja -opettajien opetuksessa.

Tuiskun tanssitaival on alkanut 3-vuotiaana Tamara Rasmussen opistossa jossa hän opiskeli parikymppiseksi saakka, kouluikäisestä alkaen erikoiskoulutusryhmässä. Tuisku kokee rakkaimmaksi lajikseen nykytanssin josta hän omaa monipuolisen taustan. Tuisku omaa myös vahvan jazztanssitaustan. Nyky- ja jazztanssin elementtien yhdistäminen heijastuu myös hänen kiinnostukseen showtanssia kohtaan.

Tuisku kehittää aktiivisesti omaa opettajuuttaan ja tanssijuuttaan osallistumalla ammattilaiskursseille ja -tunneille. Opettajana Tuisku on tarkka ja kannustava. Hänelle on tärkeää, että oppilas kokee ensinnäkin onnistumisen kokemusta, iloa ja nautintoa tanssista, ja että hänen tunneillaan vallitsee kommunikoiva, kokeileva ja tavoitteellinen ilmapiiri.