Lahtelainen Mia on tanssinut monipuolisesti jazzista katulajeihin jo 5-vuotiasta lähtien. Hän on tanssinut useita vuosia 10-tansseja ja balettia, mutta 2011 sydämen vei brasilialainen samba. Mia on osallistunut useina vuosina Helsingin Samba karnevaaleihin tanssijana sekä kutsuttuna tuomarina. 2013 Mia valmistui tanssillisen ryhmäliikunnan ohjaajaksi, urheiluhierojaksi ja löysi elämänsä rakkauden: kuubalaiset tanssit. Tästä lähtien hän on opiskellut Kuubassa kuusi 1-2 kk jaksoa huippuopettajien opissa perinnetansseja ja estraditanssia kabareeta. Mia on opiskellut tanssia kolme jaksoa Barcelonassa mm. Farray’s Dance Centerissa, Pariisissa sosiaalitansseja kizomba ja bachataa sekä Jamaicalla dancehallia. Näiden lisäksi hän on opiskellut Suomessa monipuolisilla kursseilla ja yksityistunneilla. Mia treenaa, esiintyy ja kilpailee aktiivisesti eri kokoonpanoissa mm. reggaeton-, salsa-, kabaret- ja samba -ryhmissä ja on mukana musiikkivideoprojekteissa.

Mia on opettanut 2013 lähtien kursseja ja viikkotunteja udseissa kouluissa ympäri Suomea. Keväällä 2020 hän perusti Lahteen kaksi aktiivisesti treenaavaa LatinoShow -kilparyhmää ja hän on hallitseva (Finnisdanceorganisation) LatinoShown CaribbeanShow SM -voittaja duo parinsa kanssa.

Opettajana Mia on tarkka, tekninen ja autenttisuuteen keskittyvä, mutta positiivisuudella ja koko sydämestään opettava. Hänestä opettamisessa parasta on saada jakaa musiikin, tanssin ja yhteisöllisyyden voimaa, lajien juuria ja kulttuureita unohtamatta.