Minttu Pietilä on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettakademiesta vuonna 2010 suoritettuaan tätä ennen mm. Diambra koulutusohjelman sekä Balettakademien street -linjan. Suomeen palattuaan Minttu on tanssinut lukuisten kotimaisten koreografien teoksissa, Pohjoismaisissa yhteistyöproduktioissa sekä Svenska Teaternissa ja Suomen Kansallisoopperassa.

Mintun tausta on voimistelussa, niin rytmisessä kilpavoimistelussa, telinevoimistelussa kuin TeamGymissä. Tämä tausta ja vuodesta 1998 lähtien alkanut kiinnostus erilaisia tanssityylejä, erityisesti street-, show- ja nykytanssia kohtaan on luonut monipuolisen pohjan tanssijan ja tanssinopettajan uralle. Minttu kartuttaa osaamistaan ja inspiraatiotaan jatkuvasti osallistumalla erilaisille kursseille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on uransa varrella koreografioinut lukuisia Performing Arts -kilpailuissakin menestyneitä sooloja ja duettoja. Nykyään  koreografiointi keskittyy enemmän näyttämöteosten ja tanssivideoiden pariin.

Mintun tunneilla keskitytään kokonaisvaltaisen kehotietoisuuden kartuttamiseen, musikaalisuuteen, teknisten asioiden hiomiseen sekä liikkeestä ja tanssista nauttimiseen. Sarjojen ja harjoitusten tarkoituksena on inspiroida liikkeelle, nostaa hiki pintaan sekä vapauttaa tanssi uusille taajuuksille.