Janina Salmela on tamperelaislähtöinen tanssitaiteilija. Hän valmistui tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2022 ja sitä ennen tanssijaksi Tampereen Konservatoriolta vuonna 2017. Osana koulutuksiaan hän on suorittanut vaihto-opintoja Lissabonissa ja Wienissä. Janina on toiminut pitkään tanssijana sekä opettanut monipuolisesti myös opintojen ohessa.

Tunneillaan Janina haluaa välittää monipuolista ja vahvaa tekniikkapohjaa, sekä muistuttaa toisinaan sen unohtamisesta. Hän haluaa haastaa ja auttaa jokaista kehittymään lempeässä mutta tavoitteellisessa ilmapiirissä. Janinalle tärkeää tanssissa on kehon loputtomien mahdollisuuksien tutkiminen, heittäytyminen liikkeen flowhun sekä luova ajattelu.

Opettajana Janina on positiivinen, kannustava ja analyyttinen. Hän kokee tärkeänä avoimen ja sensitiivisen ilmapiirin luomisen, joka mahdollistaa luottamuksen ja rohkeuden harjoittelussa. Janina uskoo tanssiin kokonaisvaltaisena harjoittelumuotona, joka kehittää fyysisten taitojen lisäksi myös psyykkisiä ja sosiaalisia taitoja. Näin ollen yhdessä tekeminen ja toisten huomioiminen ovat läsnä kaikilla tunneilla. Tervetuloa tutkimaan, nauttimaan ja kokemaan!