Eveliina Dunkel (os. Raaska) on pääkaupunkiseudulla kasvanut, vuonna 2012 Tukholman Dans och cirkushögskolanista tanssipedagogiikan kandidaatiksi valmistunut tanssinopettaja ja tanssitaiteilija. Lisäksi Eveliina on suorittanut tanssijan työhön kouluttavat training cycle -opinnot Itävallan Salzburg Experimental Academy of Dancessa. Tanssialan koulutusta edelsi innostunut balettiin ja nykytanssiin keskittynyt tanssin harrastaminen nelivuotiaasta asti.

Eveliinalla on tanssijan työkokemusta useammasta projektista ja ryhmästä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, esimerkiksi ReAct! – Actions moving -ryhmän (SWE) kanssa Eveliina esiintyi Portugalin ja Ranskan kiertueilla vuosina 2013 ja 2014. Tanssin työpajoja Eveliina on opettanut erilaisissa organisaatioissa muun muassa Puolassa, Ruotsissa ja Espanjassa ennen kuin sydän joitakin vuosia sitten toi takaisin Helsinkiin opettamaan. Eveliina on lisäksi toiminut arviointitehtävissä esimerkiksi tanssin lukiodiplomeiden arviointiraadeissa ja opettanut tanssia eri alojen ammattilaisille kuten näyttelijöille ja sirkustaiteilijoille. Erilaisten ja eri ikäisten ryhmien kohtaaminen, juuri heidän lähtökohtansa ja tavoitteensa huomioiden, motivoi Eveliinaa työssään.

Opettajana Eveliina on innostava ja positiivinen. Tunneilla keskeisessä roolissa on tanssin elämyksellisyys ja oppimisen ilo. Tanssituntien ilmapiiri on lämmin, turvallinen ja kannustava. Keskeisiä teknisiä teemoja ovat liikkeen musikaalisuus ja dynaamisuus, ilmaisu ja toimivat liikeradat – toki lajin ominaispiirteiden mukaisesti sekä ikätaso huomioiden. Tanssitunnit rakennetaan myös fyysisiä valmiuksia kuten voimaa, venyvyyttä ja aerobista kuntoa hyvin tukeviksi. Pienten lasten tunneilla tanssi tapahtuu leikin värittämänä, mutta eläytymisen mahdollisuutta ei unohdeta aikuistenkaan tunneilla!