Christina Tuurna on opiskellut Suomen kansallisoopperan balettikoulussa vuosina 1966-72 suomalaisten sekä venäläisten opettajien johdolla. Saatuaan Vaganova- tyylin mukaisen koulutuksen, hän on opiskellut myös länsimaista tyyliä ulkomailla, mm. Lontoossa, Pariisissa ja Kööpenhaminassa. Hän päivittää säännöllisesti ammattitaitoaan käymällä edelleen vuosittain ulkomailla seuraamassa opetusta. Helsingin tanssiopistossa hän on toiminut  klassisen baletin opettajana vuodesta 2004.

Tanssiurallaan Christina on työskennellyt tanssijana baletti-, ooppera- ja nykytanssiteoksissa. Vielä v. 2017 hän on ollut mukana tanssijana Suomi 100- teoksessa ”Kuiskaa aikamme kuulen” (kor. Marianne Rouhiainen, Helsingin tanssiopisto). Christina on tehnyt lukuisia koreografioita neoklassiseen tyyliin, flamencon innoittamia tanssinumeroita sekä musikaali-koreografioita mm. Helsingin konservatoriolle ohjaten laulavia tanssijoita.

Ulkomaisia tanssiopintoja varten hänelle on myönnetty Helsingin kaupungin taideapuraha, Uudenmaan läänin taiteilija-apuraha sekä Wihurin säätiön koreografia-apuraha. Opettajan ja koreografin työstään hän on saanut Pro dance-yhdistyksen tunnustuspalkinnon keväällä 2018.

Christinan balettitunnit ovat musiikillisesti inspiroivia ja niillä kiinnitetään erityistä huomiota tanssin musikaalisuuteen, puhtauteen sekä liikkeen tyylikkyyteen huumoria unohtamatta.