Alina Sakko (she/her) on oululaislähtöinen tanssitaiteilija. Hän on ensimmäiseltä ammatiltaan klassisen baletin tanssija (SKO Balettioppilaitos) ja työskenteli sillä saralla muutamia vuosia mm. Suomen Kansallisbaletissa ja Teater Vanemuinessa. Myöhemmin Alina jatkokouluttautui nykytanssin kandidaatiksi London Contemporary Dance Schoolissa ja on sittemmin työskennellyt tanssijana (mm. Routa Company, Pori Dance Company, Taneli Törmä / Location X) ja koreografina pääosin Suomessa. Alina on osa kansainvälistä MOŸ MOŸ kollektiivia, 7 tanssitaiteilijan muodostamaa taiteellista tukiverkostoa.

Alina on opettanut balettia, nykytanssia ja improvisaatiota Suomessa ja Lontoossa kaikenikäisille ryhmille 10 vuoden ajan. Tanssikoulujen eritasoisten ryhmien lisäksi hän on opettanut luistelijoita ja joukkuevoimistelijoita, ammattiin pyrkiviä opiskelijoita sekä ammattilaisia. Lisäksi Alina on ohjannut tanssityöpajoja ylä- ja alakouluissa sekä fasilitoinut improvisaatiotunteja ihmisille ilman aiempaa tanssikokemusta.

Opetustilanteessa Alinalle on ensiarvoisen tärkeää luoda turvallinen tila, jossa voidaan yhdessä nauttia liikkeestä ja siihen syventymisestä. Baletin opetuksessa lähtökohtana on kehon linjauksien löytäminen jokaisen omaa anatomiaa kunnioittaen, musiikista nauttien ja sen sävyjä keholla tutkien. Opettajana Alina on kannustava ja innostunut.