Koetanssit ryhmiin 2016-17

Tanssiopiston pienryhmä- ja workshoptoiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää osaamistaan, päästä esiintymään aktiivisesti ja ehkä jopa orientoitua ammatilliseen suuntaan.

12-14 v. ja 9-11- v. erikoiskoulutusluokat

Kaudella 2016-17 tanssiopisto ei aloita uutta erikoiskoulutusluokkaa. Nykyisille luokille järjestetään alkuvuodesta 2017 haku seuraavasti:

  • Haku 12-14 v. erikoiskoulutusluokalle (Silmut) järjestetään ti 10.1.2017 klo 16.45-18.15, studiossa KAMP1. Kyseessä on klassisen baletin tunti, jonka opettaa Jane Spackman.
  • Haku 9-11 v. erikoiskoulutusluokalle (Kiteet) järjestetään la 14.1.2017 klo 9.30-10.45 Aleksanterin teatterin Puutyöhuoneessa. Kyseessä on klassisen baletin tunti, jonka opettaa Noora Kuurne.

Mukaan pehmeät baletin harjoitustossut ja Kiteisiin pyrkivillä myös valkoiset nilkkasukat.
Lue lisää erikoiskoulutusluokista täältä.

Lisätiedot EK-luokille hausta: apulaisrehtori Marjut Jaatinen: marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi

 

Menneet koetanssit:

JazzAttack show- ja jazzmuodostelmaryhmä

Wilma-Emilia Kuosan luotsaaman JazzAttack show- ja jazzmuodostelmaryhmän koetanssi järjestetään su 28.8. klo 18.00–20.00 Kampin studioilla. Koetanssiin voivat osallistua 2000 tai aiemmin syntyneet oppilaat, alkaen tasosta jatko 1 (vähintään 1,5 v. opinnot jossakin tanssilajissa). JazzAttack treenaa tavoitteellisesti ma- ja pe-iltaisin (4h/vko) kohti tanssikatselmuksia ja SM-kisoja kilpaillakseen 16-30 v. muodostelmaryhmien sarjassa. Lisätietoa muodostelmasta ja hakuedellytyksistä saa Facebook-ryhmästä Wilma-Emilia Kuosa Moves tai wilma.emilia@gmail.com. Koetanssiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Oppilaiden edellytetään lämmittelevän itse ennen koetanssin alkua.

Showtanssin intensiiviryhmä

Wilma Mehtonen-Laihon showtanssin intensiiviryhmän koetanssi järjestetään su 14.8. klo 15.30–17.30 Kampin studioilla. Ryhmän päälajina on showtanssi. Koetanssiin voivat osallistua 12–14 v. oppilaat, jotka ovat treenanneet balettia, show-, nyky-, tai jazztanssia vähintään 2 vuotta. Koetanssiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Oppilaiden edellytetään lämmittelevän itse ennen koetanssin alkua.

Wilma Mehtonen-Laiho lähtee vetämään uutta innokasta intensiiviryhmää syksyllä 2016. Ryhmä tulee esiintymään opiston näytöksissä ja osallistumaan eri katselmuksiin ja kilpailuihin. Wilman monta vuotta vetämä Unitas-ryhmä saavutti toimintansa aikana edellisinä vuosina palkintoja ja kunniakirjoja eri tanssitapahtumista. Uuden ryhmän tarkoituksena on tarjota opiston innokkaille nuorille mahdollisuus syventää tanssiosaamistaan ja päästä esiintymään. Showtanssituntien (ti- ja ke-ilta Käpylän studiolla) lisäksi ryhmän jäseniltä edellytetään osallistumista joko klassisen baletin, nyky- tai jazztanssin tunnille. Ryhmän treenauspaketin (2x 120 min ja omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmän jäsenille tukihintaan 120 €/ 4 viikkoa.

Teinien nykytanssin workshopryhmä

Täydennyshaku Val Suarezin teinien nykytanssin workshopryhmään järjestetään su 14.8. klo 18.30–20.30 Kampin studioilla. Workshopryhmän täydennyshakuun voivat osallistua 2001 tai aiemmin syntyneet oppilaat, jotka ovat treenanneet jotakin tanssilajia vähintään 3 vuotta. Näytetunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Oppilaiden edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta.

Tanssipistossa on toiminut teinien workshop-ryhmä vuodesta 2011 lähtien. Ryhmää veti 2015–16 menestyksekkäästi vieraileva opettajamme, amerikkalais-meksikolainen Val Suarez ja hän tulee jatkamaan ryhmän kanssa myös lukuvuoden 2016–17. Valin upeaa koreografista työn jälkeä olemme kuluneen kauden aikana voineet nähdä oppilasnäytöksissämme. Ryhmä esiintyy syksyisin ja keväisin opiston laajan koulutuksen näytöksissä sekä opiston joulu- ja kevätnäytöksissä sekä pyrkii osallistumaan vuosittain johonkin maamme tanssikatselmuksista. Val Suarez tulee opettamaan ryhmälle viikoittain yhden 90 minuutin mittaisen tekniikkatunnin ja yhden 90 minuutin repertuaaritunnin. Tunnit käynnistyvät opiston syyskauden alkaessa viikolla 33. Toinen tunneista on viikolla ma-to ja toinen loppuviikosta pe tai la. Näiden tuntien lisäksi ryhmäläisten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tunnille oman valintansa mukaisesti. Workshopin treenauspaketin (tekniikkatunti, repertuaaritunti ja yksi omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmän jäsenille tukihintaan 110 €/ 4 viikkoa.

Koetanssi teinien workshopryhmään su 5.6.2016

Helsingin tanssipistossa on toiminut teinien workshop-ryhmä vuodesta 2011 lähtien. Ryhmän tarkoituksena on tarjota oppilaille mahdollisuus syventää nykytanssin osaamista, päästä esiintymään ja ehkä jopa orientoitua ammatilliseen suuntaan. Ryhmää veti 2015–16 menestyksekkäästi vieraileva ulkomaalainen opettajamme, amerikkalais-meksikolainen Val Suarez ja hän tulee jatkamaan ryhmän kanssa myös lukuvuoden 2016–17. Valin upeaa koreografista työn jälkeä olemme kuluneen kauden aikana voineet nähdä oppilasnäytöksissämme.

Haemme lukuvuodelle 2016–17 uusia tanssijoita workshopryhmään. Pyrkijöille järjestetään näytetunti sunnuntaina 5.6.2016 klo 18.00– n. 20.00 Kampin toimipisteessämme salissa KAMP1. Näytetunnille voivat osallistua oppilaat, jotka ovat syntyneet vuonna 2001 tai sitä aikaisemmin. Pyrkijöiltä edellytetään vähintään 3 vuoden tanssiopintoja jossakin lajissa. Näytetunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Oppilaiden edellytetään lämmittelevän itse ennen tunnin alkua, sillä näyte ei sisällä varsinaista lämmittelyosuutta. Oppilaat pääsevät lämmittelemään saliin KAMP2 klo 17.15 alkaen.

Val Suarez tulee opettamaan ryhmälle viikoittain yhden 90 minuutin mittaisen tekniikkatunnin ja yhden 90 minuutin repertuaaritunnin. Tunnit käynnistyvät opiston syyskauden alkaessa viikolla 33. Toinen tunneista on viikolla ma-to ja toinen loppuviikosta pe tai la. Näiden tuntien lisäksi ryhmäläisten edellytetään osallistuvan vähintään yhdelle muulle opiston tunnille oman valintansa mukaisesti. Workshopin treenauspaketin (tekniikkatunti, repertuaaritunti ja yksi omavalintainen tunti opiston tarjonnasta) tarjoamme ryhmän jäsenille tukihintaan 110 €/ 4 viikkoa. Ryhmä valmistaa syksyisin ja keväisin esitykset opiston laajan koulutuksen näytöksiin, esiintyy opiston joulu- ja kevätnäytöksissä sekä pyrkii osallistumaan vuosittain johonkin maamme tanssikatselmuksista.

Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella 1.8. lähtien opiston apulaisrehtori Marjut Jaatiselta, sähköposti marjut.jaatinen@helsingintanssiopisto.fi