Klassisen baletin tanssileiri aikuisille ja teineille Sammatissa 19.7.–27.7.2019

Sammatin tanssileiri kokoaa yhteen klassisen baletin aktiiviharrastajat ja ammattilaiset!
Ensi kesänä 2019 vietämme Sammatin leirin 20-vuotisjuhlavuotta. Leirille voivat ilmoittautua klassisen baletin jatko 3 ja edistyneet -tasojen oppilaat (vähintään 4–5 vuotta balettia harrastaneet) sekä ammattiopiskelijat. Teinit voivat osallistua 15 ikävuodesta alkaen. Tätä nuoremmat järjestäjän harkinnan mukaan.

Tunnelmallinen Sammatti sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.  Tanssitunnit järjestetään jälleen Navetan vintillä sekä Nuorisoseuran talolla. Leirin majoitusjärjestelyt ovat tänä kesänä hiukan poikkeukselliset, koska Lönnrot opiston toiminta on loppunut. Majoitus järjestetään entisen Syysviiru-vanhainkodin tiloissa. Tarvittavat huonekalut joudutaan siirtämään tiloihin, joten leiri alkaa perjantaina 19.7. klo 15.00 huonekalujen siirrolla ja sen jälkeen infolla. Ilta jatkuu illallisella ja tutustumisjuhlalla ja tunnit alkavat lauantai-aamuna.

Opettajina kesällä 2019 ovat Kirsi Aromaa (klassinen baletti), Jane Spackman (repertuaari) ja Susanna Leinivaara (kehonhuolto). Leiri antaa hyvät valmiudet corps de ballet -työskentelyyn.

Repertuaariohjelmistona on tänä vuonna Don Quijote -baletti, joka esitetään hieman lyhennetyssä versiossa kurssin päätteeksi la 27.7.2019  klo 15.00 Lönnrot opiston navetan vintillä. Solisteina esiintyvät Kansallisbaletin tanssijat Sergei Popov ja Rebekka King.

Koska kesä 2019 on Sammatin leirin 20-vuotisjuhlavuosi, järjestämme 27.7. esityksen jälkeen ohjelmallisen illallisen Sammatin Kievarissa klo 18.00–21.00. Illalliselle ovat tervetulleet entiset ja nykyiset leiriläiset, sukulaiset ja ystävät. Illalliskortti 15-20 € (leirillä voi yöpyä vielä sunnuntaihin).

Leirimaksu 485 € (Sisältää opetusta n. 5–6 tuntia päivässä, majoituksen 2 hengen huoneissa, joissa kerroksessa myös pieni keittiö ja jääkaappi, sekä kolme ateriaa päivässä: aamiainen, lounas ja illallinen. Matkat eivät sisälly hintaan.)

Kurssin numero: 19105

Ilmoittautumiset Helsingin tanssiopistoon 26.5.2019 mennessä. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 30 ensimmäistä.

Tiedustelut leirin sisällöstä Anita Remitz: p. 050 336 2208 tai anita.remitz@helsinki.fi (Ilmoittautumiset Helsingin tanssiopistoon.)

 

ANITA REMITZ KERTOO SAMMATIN LEIREISTÄ:

TAUSTAA
Sammatti on luonnoltaan mahtavan kaunis paikkakunta, jossa olen viettänyt kesälomani lapsuudesta lähtien. Ajatus tanssileirin järjestämisestä heräsi, kun halusin harjoitella myös kesällä, mutta en halunnut lähteä Sammatista. Kun Sammatin tanssileiri järjestettiin ensimmäisen kerran, ryhmä ennakkoluulottomia tanssin harrastajia uskaltautui ensimmäiselle leirille.

Klassinen baletti, repertuaari sekä venytys ovat muodostaneet perustan leirin tanssiopetukselle, mutta lisäksi olemme kokeilleet myös modernia tanssia, afroa, irlantilaista tanssia, karaktääriä ja luovaa tanssia. Ensimmäisenä klassisen baletin ja repertuaarin opettajana toimi Jane Spackman, joka on aikaisemmin tanssinut Suomen Kansallisbaletissa, ja tällä hetkellä opettaa Helsingin tanssiopistossa.

Koska kaikki ovat olleet innokkaita esiintyjiä, olemme järjestäneet tanssinäytöksen aina leirin päätteeksi. Näytöksessä olemme esittäneet leirillä harjoiteltua ohjelmistoa ja mahdollisia aikaisemmin harjoiteltuja soolo- ja ryhmänumeroita. Lisäksi olemme saaneet vierailevia esiintyjiä Suomen Kansallisbaletista ja alkuvuosina myös tanssiopiston erikoiskoulutusluokilta. Leirin ajatuksena on ollut yhdistää eri-ikäisiä ja -tasoisia tanssin harrastajia sekä ammattitanssijoita, ja yhdistävänä tekijänä on toiminut paitsi yhteinen harrastus myös yhteinen loppunäytösprojekti.

SAMMATISTA
Sammatti on pieni, noin 1700 asukkaan paikkakunta, joka sijaitsee  77 km Helsingistä länteen. Vuoden 2009 alusta lähtien Sammatin kunta on liitetty Lohjaan. Kesäisin Sammatin väkiluku moninkertaistuu kesäasukkaiden vuoksi. Helsingistä on bussiyhteys Sammattiin (Lohjan kautta). Turun pikavuorot pysähtyvät uuden moottoritien myötä noin 4 km päähän koululta (Saukkola/Sammatti-liittymä). Sammatin kylässä on 1 ruokakauppa (Sale) sekä apteekki. Pankkiautomaattia ei valitettavasti ole, joten käteistä kannattaa varata mukaan sen verran kuin arvelee tarvitsevansa. Polkupyörästä saattaa olla käyttöä, sillä koulu sijaitsee noin 2 km kylältä.

Elias Lönnrot, joka kokosi kansalliseepoksemme Kalevalan, on kotoisin Sammatista ja hänen syntymä- ja vanhuudenkotinsa ovat suosittuja nähtävyyksiä. Myös monia kirjailijoita on asunut/asuu Sammatissa ja kesällä järjestetään paljon taidenäyttelyitä. Sammatin kirkonkylässä on myös yksi Suomen vanhimmista säilyneistä puukirkoista.

TUNNIT
Tunteja pidetään kahdessa erillisessä rakennuksessa: Nuorisoseurantalolla (baletti ja pienryhmien repertuaari), noin 100m päässä koululta, ja Lönnrot opiston entisen navetan vintillä (repertuaari ja venytys), jonne meille on vuosien varrella rakennettu hieno näyttämö ja pieni studioteatteri. Tunteja on 5–6 päivässä.

LOPPUNÄYTÖS
Viime vuosina leirille on hakeutunut myös ammattitasoisesti harjoittelevia tanssijoita ja tämä on mahdollistanut jopa kokonaisen baletin tuottamisen leirin aikana! Vuodesta 2006 lähtien olemme valmistaneet kokonaisia balettiteoksia ennakkoluulottomien opettajien johdolla. Olemme viime vuosina valmistaneet myös useita Bournonville baletteja Suomen Kansallisbaletin entisen johtajan Dinna Bjørnin johdolla (mm. Kermes, Konservatorio, Napoli, Kansantaru ja La Ventana). Tämän lisäksi olemme valmistaneet myös balettiklassikkoja, kuten Don Quijote, Giselle, Prinsessa Ruusunen ja Bajadeeri. Vierailevina solisteina ovat olleet Suomen Kansallisbaletin tanssijat.

Loppunäytös pidetään Lönnrot opiston navetan vintillä. Loppunäytökseen olemme saaneet tukea muualta, eikä se vaikuta kurssimaksuun. Näytökseen voi varata lippuja viikkoa aikaisemmin, joko leirillä kerättävään listaan tai tanssiopiston toimistosta. Pyytäkää ystäviä ja sukulaisia katsomaan!

SAAPUMINEN
Saapuminen leirille tapahtuu perjantaina. Jos tulet Helsingistä, pysäkki on hieman ennen Sammatin kirkonkylää, kysy kuljettajalta Lönnrot opiston pysäkkiä. Perjantaina järjestetään mm. lyhyt informaatio leirin käytännön asioista ja jaetaan huoneet. Illallinen on noin klo 17.30. TERVETULIJAISJUHLAT alkavat klo 19 ja tällöin tutustumme toisiimme paremmin ja käymme läpi tulevaa ohjelmaa. Tunnit alkavat heti seuraavana aamuna kello 9.

KURSSI-ASUT
Viime vuosilta on jäljellä t-paitaa, mikrokuitupyyhkeitä ja verryttelyhousuja. Ensi kesäksi tilaamme taas asusteita, näistä ei vielä ole tarkempaa tietoa. Asusteita voi ostaa käteisellä leirin aikana (hinta T-paita noin 15 euroa, collegepaita 25-30 euroa).

MUISTILISTA LEIRILLE HENKILÖKOHTAISTEN TAVAROIDEN LISÄKSI:
– omat lakanat (peiton ja tyynyn saa koululta)
– pehmeät balettitossut
– kovakärkiset balettitossut (tytöt)
– tytöt: valkoiset tai vaaleanpunaiset tanssitrikoot, valkoiset tai ihonväriset alushousut esitykseen, nutturaverkkoja ja pinnejä
– pojat: mustat tanssitrikoot
– ompelutarvikkeita
– uimapuku ja pyyhe
– lämpimiä olovaatteita illaksi
– useampia treeniasuja, ettei tarvitse joka päivä pestä
– sadeasu/sateenvarjo
– mahdollisesti karaktäärikengät tai vastaavat matalakorkoiset kengät, jotka pysyvät jalassa (tämä vahvistetaan myöhemmin, kun tiedossa mitä koreografiaan tarvitaan)

HUOM! Jos sinulla on kysyttävää leirin suhteen tai jos et jostain syystä pääse osallistumaan esim. informaatiotilaisuuteen, ilmoita asiasta aina Anita Remitzille puh. 050 336 2208, anita.remitz@helsinki.fi