Tunnilla perehdytään nykytanssille ominaiseen liikkeen ja ilmaisun luonnollisuuteen sekä kokonaisvaltaisen, vapaan liikkeen löytämiseen. Tunneilla harjoitellaan release-tekniikkaan ja muihin nykytanssin suuntauksiin perustuvaa tanssitekniikkaa muun muassa oman kehon painoa ja painovoimaa hyödyntäen. Tunneilla tutkitaan myös oman liikkeen tuottamista monipuolisissa improvisaatiopohjaisissa harjoituksissa.

Nykytanssissa oppilas pääsee tutustumaan oman kehonsa toimintaan sekä liikkeen aistillisuuteen ja ilmaisuvoimaan. Jokaiseen kehoon, tanssijaan ja liikkeeseen suhtaudutaan avoimin mielin, tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti liikkeen ja tanssin mahdollisuuksia tutkien.

Sateenkaarevien tanssituntien tarkoituksena on madaltaa kynnystä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten (alk. 12-vuotiaat) ja aikuisten tanssiharrastuksen aloittamiseen. Sateenkaarevien tanssituntien opettajat ovat perehtyneet sukupuolen moninaisiin ilmenemismuotoihin ja toimivat tunneillaan sukupuolisensitiivisesti.

Sateenkaarevalle tanssitunnille voivat osallistua myös muut kuin sateenkaarevat oppilaat. Osallistumisen edellytyksenä on ennakkoluuloton suhtautuminen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin ja vahva sitoutuminen tanssiopiston turvallisemman tilan periaatteisiin.

Sateenkaarevat oppilaat ovat tietysti tervetulleita myös kaikille muillekin tunneillemme!

Alkeet 1

Koodi Päivä Klo Paikka Ope Kesto Ikä Alkaen  
23851 La12:45KAMP1MAK75 minalk. 12 v.19.8.2023