Jazz-kollektiivi treenaa kerran viikossa kohti noin 20 minuutin performanssia kesäkuun lopulla. Kurssin tunnit järjestetään aikavälillä 3.4.–19.6.2023.

Alkutunti käytetään perusteelliseen lämmittelyyn perehtyen jazztanssin tekniikkaan keskittyen lantion asentoon, plié-työskentelyyn ja jazztanssille ominaisiin harjoitteisiin, kuten painonsiirtoihin. Tunnilla ammennetaan kaikista jazztanssin perinteistä, kuten Mattox-tekniikasta, teatterijazzista ja lyrical jazzista dynamiikan vaihteluista nauttien.

Lopputunti käytetään Wilma-Emilian repertuaariin tutustumiseen. Sen pohjalta rakennetaan ryhmäperformanssi, jossa jokaisen ryhmän tanssijan henkilökohtaiset vahvuudet tuodaan esille. Jazz-kollektiivi tähtää esiintymään ja nauttimaan yhdessä tekemisestä.

Ryhmään osallistuminen edellyttää jatko 1 -tason kokemusta jazztanssista, nyky-, tai showtanssista tai baletista. Lisäksi oppilaalla on oltava vähintään yksi viikkotunti opiston tarjonnasta. Jazz-kollektiivi on suunnattu aikuisoppilaille tai ammattiin tähtääville syventämään suhdetta tanssiin kokeilemalla esiintymistä pidemmässä noin 20 minuutin performanssissa. Jazz-kollektiivi ei tähtää kisoihin, vaan tekemään omaehtoista tanssitaidetta porukalla. Wilma-Emilia työskentelee niin paljon koreografina ja esiintyjänä, ettei viikkotunteja ole näkyvissä lähitulevaisuudessa, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokemaan tanssiyhteisön synty hänen kanssaan.

Poikkeukset kurssin aikataulussa:
-ma 10.4. (2. pääsiäispäivä) tunti normaalisti
-ma 12.6. tunti poikkeuksellisesti Leipätehtaan salissa LEI6 klo 20.00–21.30

Alkaen tasosta jatko 1

Koodi Päivä Klo Paikka Ope Kesto Ikä Alkaen  
23816 Ma19:45KAS2WK90 minalk. 16 v.3.4.2023