Breikki on saanut inspiraatiota muun muassa erilaisista taistelulajeista, capoeirasta, venäläisestä kansantanssista ja sarjakuvista. Breikkiä tanssitaan breiksehin eli kappaleiden instrumentaalisiin/rumpu osuuksiin. Breikseihin tanssivia tanssijoita kutsutaan nimellä “B-girl” eli break-girl ja “B-boy” eli break-boy.

Breikissä yhdistyy nopea lattiatasolla tapahtuva jalkatyöskentely eli footwork, dynaamiset lattialla ja ilmassa pyörivät liikkeet eli powermovesit, ylhäällä tapahtuva tanssijaa alas johdatteleva toprock sekä freezet, jossa tanssija pysäyttää liikkeen ja jähmettyy valitsemaansa asentoon. Battlet ovat iso osa breikki kulttuuria, missä tanssijat ottavat mittaa toistensa taidoista perinteisesti ringissä ja nykyään myös erillisissä kilpailuissa. 2020 breikki valittiin yhdeksi uudeksi lajiksi osaksi olympialaisia.

Alkeistasolla opetellaan breikin foundation liikkeitä, harjoitellaan ringittelyä ja battlaamista, kannustetaan omaan luovuuteen ja tutustutaan hip-hop kulttuurin historiaan. Jatkotunneilla keskitytään eri liikkeiden yhdistelemiseen, omaan tyyliin, musikaalisuuden kehittämiseen ja vaativimpien liikkeiden harjoittelemiseen.

Breikki on yksi hip-hop kulttuurin neljästä elementistä, joka edustaa kulttuurin tanssillista osuutta. Breikki syntyi 1970-luvun Bronxissa vastaiskuna sen aikaisille sosiopoliittisille tapahtumille afroamerikkalaisten nuorten keskuudessa, josta se on levinnyt sen jälkeen ympäri maailman.

Avoin taso

Koodi Päivä Klo Paikka Ope Kesto Ikä Alkaen  
23741 Ma20:15LAUPK60 min4.9.2023

Avoin jatkotaso

Koodi Päivä Klo Paikka Ope Kesto Ikä Alkaen  
23742 Pe19:30KAS3HP75 min8.9.2023